Viime aikojen parhaita random juttuja x 14

Vaikka ulkona on lumetonta, kylmää ja pimeää, pyrin silti pysymään positiivisena. Uskon siihen, että omaan henkiseen hyvinvointiin pystyy vaikuttamaan juuri niillä omilla ajatuksilla ja suhtautumisella. Moni asia voi olla pahempi kuin onkaan, jos siitä omassa päässään lietsoo pahemman. Olen erityisesti viime aikoina pyrkinyt laittamaan elämääni perspektiiviin. Miettinyt asioita, jotka ärsyttävät, tai joista tekee mieli valittaa. Loppupeleissä mikään niistä ei ole sen ärsytyksen arvoinen, aina voisi olla huonommin. Tätä kun miettii, kaikkoaa turhat ärsytyksen aiheet aika nopeasti ja mieli keskittyy positiivisiin juttuihin. Tänään haluankin jakaa kanssanne hyviä asioita viime viikoilta. Juuri niitä asioita, jotka ovat ilostuttaneet ja saaneet hyvälle mielelle.

Sain useammalta nimipäivän toivotuksia. Tuo kieltämättä ilostutti ja jopa hieman yllätti. Tuntuu hyvältä, kun ihmiset muistavat, vaikka kyseessä onkin noin pieni asia. ☺️

Koti iltaisin, kun kynttilät palavat ja jouluvalot loistavat ikkunoissa. Vaikka itse sanonkin, on kotini aika ihana ja tunnelmallinen, erityisesti tähän vuodenaikaan. Tämä on sellainen pieni, 24 neliömetrin  suuruinen pesä, johon voi piiloutua kylmältä maailmalta.

Vietimme Tonin kanssa ihanan viikonlopun VALO Hotellissa*, jonne pääsimme tutustumaan viime viikonloppuna ja josta tämän postauksen kuvat on otettu (*majoitus saatu vapaamuotoista näkyvyyttä vastaan). En olekaan hetkeen majoittunut hotellissa Helsingissä getaway -henkeen. Kyseinen hotelli on avattu syksyllä 2020 Mannerheimintielle, eli se on täysin uusi ja konsepti mielenkiintoinen. Hotellissa voi siis majoittua mukavassa huoneessa, tehdä töitä (coworking-alue ja/tai oma toimistohuone), treenata salilla, rentoutua Wellness -alueella, jossa on useampi sauna, poreet, sisä- ja kylmäallas, allasbaari jne. sekä nauttia alakerran ravintolan antimista. Ihan huikea konsepti kokonaisuudessaan, eikä vastaavaa taida ihan lähimain löytyä. Ihastuin erityisesti hotellin monipuolisuuteen ja yleiseen, raikkaaseen ilmeeseen. Saman katon alla voi rentoutua, mutta myös harrastaa ja olla aktiivinen. Siispä lämmin suositus, Valoon palaamme varmasti vielä!

Mietittiin viikonlopun jälkeen Tonin kanssa, että voisi joulun jälkeen ottaa tavaksi majoittua kerran kuukaudessa hotellissa. Nyt kun matkustaminen on pannassa, tuo hotelliyö pientä luksusta arjen keskelle. Ja jos mietitään, että hotelliyö on normaalisti kahdelta noin 100-150 € ja siihen sisältyy mm. sali, saunomista ja uimista, kenties poreet, herkullinen aamiainen, hyvät yöunet hotellin lakanoissa ja tutuista ympyröistä poistuminen, ei tuo ole kova hinta siitä. Siispä tämä on ehdottomasti meidän tavoite vuodelle 2021, majoittua useammin hotelleissa ja täten järjestää pientä hemmottelua arkeen. ❤️

Nikotellen jaksaa edelleen ilahduttaa joka keskiviikko ja perjantai. Vaikka olenkin sitä mieltä, että podcast oli paras sen alkuaikoina, niin kyllä edelleen pidän sitä loistavana viihteenä. Ja jotenkin voin niin hyvin samaistua podin keskusteluihin sinkkuudesta, koska tuo aika on itsellä kuitenkin tuoreessa muistissa. Jos jollekin soisin rakkauden löytyvän mahdollisimman pian, niin se olisi muuten Nikolle!

Vaatekaapin tyhjennysprojekti, joka tosin tuntuu jatkuvan ikuisuuden. Nyt on tullut taas skarpattua ja tällä viikolla myin pois useamman vaatekappaleen pois nurkista. Siitä tulee kyllä aina niin hyvä fiilis, kun tavaraa saa pois nurkista ja tulee lisää tilaa! Aivan parasta.

Rahapaja! Muistan kuulleni yhdestä, jos toisesta suunnasta sarjan ylistystä, mutta voitteko kuvitella, vasta nyt katson sen ensimmäistä tuotantokautta ja Tonin ansiosta. Enpä muista yhtä koukuttavaa sarjaa sitten miesmuistiin, paitsi Salkkarit tietenkin. 😁 No joo, jos et ole vielä sarjaa nähnyt, niin suosittelen lämpimästi sen katsomisen aloittamista. Ihan hurjan koukuttava ja iloitsen siitä, että tosiaan vasta ensimmäinen tuotantokausi menossa ja useampi jäljellä.

Joulu, joulu ja joulu. Enpä olisi uskonut, että odotan joulua vielä joskus näin paljon – kuin pieni lapsi. Onkin aivan ihana todeta, että enää viikko jouluun… ja lomaan.

Tunne siitä, että on hyvä olla tässä ja näin. Elämässäni on parhaillaan seesteinen vaihe, joka on monellakin tapaa ”ongelmaton” ja tuntuu todella hyvältä. Henkinen hyvinvointi on balanssissa, samoin fyysinen. Kuten olen usein kirjoittanut, uskon elämässä sykleihin ja siihen, että välillä on tällaisia hyvin tasaisia, hyviä  jaksoja, kunnes eteen tulee haasteita, joista selviäminen kasvattaa eteenpäin. Joku voi ajatella, kuinka on pessimististä odottaa ongelmia tulevaksi, mutta mielestäni se on realismia. Ei kenenkään elämä ole jatkuvasti seesteistä. Välillä pitää uida vastavirtaan, jotta osaa todella nauttia taas myötävirrasta.

Rakkaus, ehkä paras asia maailmassa ja ennen kaikkea se tunne, kun tietää olevansa rakastettu. Jaksan fiilistellä tätä kyllästymiseen saakka, mutta pitkän sinkkuilun jälkeen tuntuu niin hyvältä, kun on löytänyt viimein sen oikean, josta saattoi aikaisemmin vain haaveilla. Naureskeltiin eilen Tonin kanssa, kuinka ollaan tunnettu kunnolla vasta kolme kuukautta, siis kolme. Tuntuu kuin olisimme tunteneet aina – tai vähintään vuosia. Hullua mutta aika ihanaa.

Essencen musta kynsilakka best. Varastot on jälleen täydennetty maailman parhaalla kynsilakalla, joka muuten myös pysyy kynsissä! Tosin samaan hengenvetoon, olen alkanut pienesti haaveilemaan rakennekynsistä. En ole koskaan sellaisia omistanut ja nyt kun ei tarvitse enää sählätä piilolinssien kanssa, olisi kiva kokeilla. Omani eivät kasva tätä tiettyä mittaa pidemmäksi ja haluaisin pidemmät. Ehkä keväällä kokeilen!

Ystävien tapaaminen. Itseäni on tänä vuonna erityisesti harmittanut se, miten vähän ystäviä on tullut nähtyä. Kun ennen tuli käytyä viikoittain treffeillä, nykyään sitä tapahtuu harvemmin. Olen kuitenkin yrittänyt tsempata tässä asiassa ja sopia tapaamisia sellaisiin paikkoihin, joissa on väljempää ja tilaa pitää etäisyys kanssaihmisiin. Yksi hyvä treffipaikka on Teatteri, sillä siellä on tosiaan tilaa ja etäisyyttä. Näin ennen joulua onkin ollut ihana nähdä ystäviä ja toivon mukaan taas ensi vuonna pääsemme näkemään useammin ja viettämään yhteistä aikaa enemmän.

Erilaiset puurot ovat olleet viime aikojen herkkua. Ostin tänään kaappiin kauramannaa, joten huomenna olisi tarkoitus valmistaa mannapuuro riisijuomaan. Saapi nähdä, miten onnistuu! Tämä puuron syönti menee kyllä niin kausittain, sillä kesällä puuro ei maistu sitten yhtään, mutta kylmällä se on suorastaan iltojen herkku. Mielikuvituksellisuutta puuroihin saa vaihtelemalla lisukkeita sekä mausteita. Oma suosikkini on tuunattu kaurapuuro, johon lisään mm. vaniljan makuista heraa, lakujauhetta, vadelmia ja cashewjuomaa. Saapi tosiaan nähdä, syntyykö huomenna sellainen resepti, jonka rohkenen jakaa kanssanne!

Se tosiasia, ettei elämässäni ole tällähetkellä ainuttakaan ihmissuhdetta, joka stressaisi, ahdistaisi tai aiheuttaisi harmaita hiuksia. Tätä osaa kyllä arvostaa, sillä aina näin ei ole todellakaan ollut, vuosi sitten tilanne oli täysin toinen. Veikkaan, että jo ihan senkin vuoksi elämä tuntuu seesteiseltä, ettei jatkuvasti tarvitse olla tekemisissä henkilöiden kanssa, jotka lietsovat ikävää energiaa tai nostattavat pulssia. Tämän kun osaisi pitää…

Huumori ja nauraminen, ehkä välillä ne huonommatkin vitsit. Tällä hetkellä maailma tarvitsee huumoria ja hyvää mieltä, ei liiallista murehtimista ja voivottelua. Luen kerran päivässä uutiset, mutta siinä se. Olen pitänyt tätä linjaa jo pitkään ja sillä aion myös jatkaa.

Mikä fiilis teillä on ollut viime aikoina? Onko jokin ilahduttanut erityisesti?

Ihanaa torstai-illan jatkoa. ❤️

hyvinvointi ajattelin-tanaan mieli hyva-olo
Kommentit (2)
 1. Minä0909090
  18.12.2020, 13:19

  Mua ilahdutti tämä sun kiva postaus ja oon tosi onnellinen sun puolesta, että löysit rakkauden. Tunnistin sun postauksessa oman viime vuoteni, se oli ton kaltainen. Rakastuin pitkän sinkkuilun jälkeen ja kaikki tuntui tosi hyvältä. Tänä vuonna ja juuri parhaillaan on hieman eri fiilikset, johtuen tosi paljon tästä vallitsevasta korona-tilanteesta ja pakkoeristäytymisestä ym. jota on kestänyt liian pitkään… Mutta, jaksan toivoa, että parempi jakso on taas tulossa! Ja sun postaus oikeesti piristi ja muistin taas kuinka tärkeitä te suosikkibloggaajat ootte mulle! Ihanaa joulua Jutta! ❤️

  1. Ihana kuulla! Ja kiitos. Jotenkin niin siistiä huomata, miten tuntemattomatkin ihmiset ovat iloisia toistensa puolesta. Se on sitä, mitä maailmaan tarvitaan lisää. ❤️

   Ja joo, ymmärrän sinua. Otamme tilanteen kukin tavallamme. Itselleni viime kevät oli vaikea aiheen tiimoilta, mutta jotenkin tähän on jo tottunut. Eikä oikeastaan ole ollut muita vaihtoehtoja kuin tottua ja hyväksyä. Ymmärrän kuitenkin, että ihmiset kokevat asiat eri tavoin ja eri tahdissa. Itseäni on kieltämättä auttanut se, etten seuraa uutisia määräänsä enempää ja pyrin elämään mahdollisimman normaalisti tilanteen ehdoilla.

   Ihanaa joulua sinullekin ja kiitos kivasta kommentista!🥰🥰

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *