Villakangastakki kirpputorilta

On se aika vuodesta, kun moni hankkii uusia takkeja, hattuja, hansikkaita ja pipoja. Etenkin talvitakki on hintava hankinta ja jokainen tietää, miten paljon esimerkiksi kunnollisesta villakangastakista voi joutua pulittamaan. Itsehän en suostu ostamaan villakangastakkeja enää mistään muualta kuin kirpputoreilta. Takin tulee olla valmistettu vuosikymmen sitten (kestävät käyttöä paremmin), mutta samaan aikaan olla hyvässä kunnossa sekä laadukas ja 100 % villaa. Ginan tai Zaran versioita en enää nykyään kelpuuta, sillä ne eivät käyttöä kestä. Tästä kertonee jotain, että ainut uutena ostettu villakangastakki, jonka omistan edelleen ja joka on oikeasti vielä kunnossa, on Gannin Teddy. Hankin sen reilu neljä vuotta sitten, mutta siitä maksoin lähestulkoon 300 euroa. Eli kyllä, rahalla saa usein laatua, mutta valitettavasti sitä harvoin saa 50 eurolla pikamuotiketjuista. Tästä syystä usein mietinkin, miksi ihmeessä ihmiset eivät kolua talvitakkeja kirpputoreilta, vaan lähtevät kierrokselle kauppakeskukseen? Ja sanon tämän siis hyvällä, kirpputorishoppailuun kannustaen, en ketään tuomiten.

Itsehän löysin oman mustan villakangastakin muutama vuosi sitten UFFin tasarahapäiviltä ja maksoin siitä vaivaset kuusi euroa. Takki on omaan silmään klassinen, yksinkertainen, erittäin lämmin ja toimii oikeastaan asun kuin asun kanssa. Pidän sen hieman pallomaisesta muodosta ja mikä parasta, takki on sataprosenttista villaa! Tosin eihän tämä ole mikään erityislaatuinen löytö, sillä UFFit ovat näitä pullollaan! Eli jos jotain second handina kannattaa hankkia, niin ulkoiluvaatteita ja erityisesti takkeja. Valikoimaa löytyy laidasta laitaan ja useimmiten takkien laatu on vielä erinomainen – jopa parempi kuin täysin uusissa takeissa.

Minulle talvitakeissa tärkeää on niiden laatu, monikäyttöisyys, mukavuus ja lämpö. Kun aikaisemmin omistin pari Hennesin laadutonta riepua, joilla myös värjöttelin, nykyään kaapissani on useampi erilainen kirpputoreilta hankittu talvitakki ja jokainen niistä palvellut pitkään! Yhdelläkin varmasti pärjäisin, mutta koska olen vaihtelunhaluinen pukeutumisen suhteen, niitä löytyy useampia. Tätä joku saattaa katsoa pahalla, mutta koska tiedän käyttäväni niistä jokaista vielä pitkään, en koe niiden omistamisesta huonoa omaatuntoa. Ylipäänsä hankin aina talvitakkeja, jotka ovat aika ”basic”, eli en osta räikeitä, hankalasti yhdisteltäviä värejä tai outoja malleja, joita en usko käyttäväni. Ainoat värit mustan rinnalla, joita minulta talvitakeista löytyy, ovat punainen ja valkoinen, joista molemmat on helppo yhdistää asun kuin asun kanssa. Talvitakeissa suosikkejani ovat Untsikat, pörrötakit ja villakangastakit. Yksi ehkä parhaista löydöistäni on Joutsenen punainen untuvatakki, joka sekin lähti matkaan  pari vuotta sitten UFFista laittoman edulliseen hintaan.

Kun kirpputorilta löytää takin (tässä tapauksessa villakangastakin), sen kunto kannattaa tarkistaa ostotilanteessa. UFFissa laadun näkee lapusta, eli II viittaa kakkoslaatuun, jolloin kannattaa tutkailla, mistä tuo merkintä johtuu. Ei myöskään kannata ostaa valmiiksi nukkaantunutta ja tämä sama pätee muuten neuleisiin, joita kirpputoreilla on myös runsaasti! Eli periaatteessa vaikka tuote olisi vuosikymmeniä vanha, se voi olla erittäin hyvässä kunnossa, mikäli sitä on pidetty hyvin ja laatu on jo valmiiksi priimaa (100 % villaa). Oston jälkeen sitten takki pakkaseen tai saunaan, jotta ”kirput” kuolevat tai vastaavasti pesulaan pesetettäväksi. Mikäli pesula tuntuu hankalalta, usein riittää pakastus tai vaikka pesu kotikoneessa villaohjelmalla. Itse en ole kohdannut koskaan mitään ongelmia käytettyjen vaatteiden puhtauden kanssa, vaikka vaatekaapistani ainakin 80 % on kierrätettyä. Toki pesen aina kaiken ennen käyttöä, mikä on mahdollista pestä, mutta paljon ”vaan” pakastan. Jopa villapäähineitä olen ostanut useita saamatta koskaan täitä! En sitten tiedä, onko minulla ollut vain hyvää tuuria, mutta ikinä ei ole käynyt mitään ja uskallan olla koputtamatta puuta.

Postaukseen liittyen, UFFissa on juuri nyt meneillään tasarahapäivät ja veikkaan, että tarjolla on läjäpäin upeita takkeja edullisesti! Siispä kannattaa ehdottomasti vierailla, mikäli takin tarvetta löytyy ja talvi on päässyt yllättämään.

Oletteko te tehneet hyviä talvitakkilöytöjä kirpputoreilta?

muoti ostokset kirppisloydot paivan-tyyli
Kommentit (1)
  1. Sumuisten vetten prinssi
    2.11.2019, 00:42

    Vaatteita en ole kirpputorilta ostanut, mutta uniikkeja klassikkokalusteita kylläkin… oikein hyvältä näyttää villakangastakki, ihan on sinun oloinen 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *