Yhteinen koti ja muita kuulumisia

Mainitsin taannoisessa postauksessa siitä, miten syksy tuo usein tullessaan jotain uutta. Näin kävi edellisenä ja sitä edellisenä vuotena, ja niin muuten kävi myös tänä vuonna! Kuten otsikko kertoo, löysimme kumppanini kanssa aika yllättäen meille sopivan yhteisen kodin, johon aloittaa puhtaalta pöydältä yhteisen elämän rakentaminen. Kaikki tämä tapahtui alle viikossa, eli erittäin nopeasti ja olen super innoissani!

Emme etsineet asuntoa mitenkään erityisen aktiivisesti, vaikka olimme aina välillä puhuneet isommasta asunnosta. Meillähän on molemmilla yksiöt, mutta käytännössä ollaan asuttu kodissani kohta jo vuodenpäivät. Reilu viikko sitten aloimme vähän ekstempore selailemaan Helsingin vuokra-asuntojen tarjontaa ja eipä aikaakaan, kun sieltä löytyi kohde, joka vastasi ilmoituksen perusteella kaikkia meidän toiveita; loistava sijainti, tilava, oma sauna, mielenkiintoinen pohjaratkaisu ja monta ikkunaa. Ainut ”miinus” asunnossa oli tummahko puulattia, josta pääsin kuitenkin nopeasti yli. Hakemus sisään ja seuraavana päivänä olimme jo katsomassa asuntoa. Sitä seuraavana päivänä saimme vahvistuksen siitä, että kämppä on meidän ja viikonlopun jälkeen asunto oli virallisesti vuokrattu. Kaikki siis tapahtui todella nopeasti, mutta jos sen oikean löytää, mitä sitä aikailemaan!

Ollaan molemmat tästä muutoksesta innoissaan, sillä saamme lisää tilaa ja täten myös asumismukavuutta. Viihdytään kotona, joten kodin mielekkyys on tärkeässä roolissa. Olen myös haaveillut isommasta asunnosta jo ties miten kauan, vaikka samaan aikaan olen ollut aika nirso asuntojen suhteen. Tosi monissa vuokra-asunnoissa hinta-laatusuhde Helsingissä ei ole täysin kohdillaan ja myös tästä syystä ei ole aikaisemmin löytynyt sellaista kotia, joka vastaisi kaikkia toiveita. Ja nyt jos joku miettii, miksi vuokralle, niin siksi, että se vaihtoehto palvelee meitä parhaiten. Tilanne voi olla eri kymmenen vuoden päästä, mutta tällä hetkellä ja nykyisillä tuloilla, tykkään sijoittaa rahaa muilla tavoin kuin omistusasuntoon. En ole myöskään koskaan tähänkään mennessä ollut kiinnostunut asunnon omistamisesta/ostamisesta, enkä oikeastaan edes tiedä, mistä se johtuu? Ei kai vaan ole ollut intressejä ottaa velkaa ja luopua tietyistä mukavuuksista, sillä jos haluaisi ostaa asunnon ns. pelipaikoilta Helsingistä, joutuisi siitä pulittamaan järkyttävästi, saati että edes saisi lainaa tai löytäisi täydellistä kohdetta. Myös tietynlainen vapaus kiehtoo ja pysymättömyys. Samalla tässä muuten mietin, miksi edes selittelen tätä valintaa? 😁 Itseä varten tässä eletään ja se, ettei toimi kuten valtavirta ehkä toimii, se on jokaisen oma päätös.

Kuulumiset liittyvät tällä hetkellä pitkälti muuttoon ja töihin, sillä kauheasti muuta ei ole ehtinyt. Ehkä yksi asia, josta haluaisin lyhyesti kirjoittaa, on podcast, jota eksyin tuossa taannoin kuuntelemaan. Tämä podcast on Hanna Tikanderin Selvinpäin. Olen kuunnellut podin kaikki jaksot ja pysähtynyt miettimään jälleen kerran omaa alkoholinkäyttöä ja syitä juoda. Lähipiirissäni juomattomuus on ollut pinnalla loppukesästä lähtien, ja samalla sitä on itsekin kyseenalaistanut koko konseptia käyttää alkoholia. En sano, että olisin ryhtymässä absolutistiksi yli 15 vuoden tauon jälkeen, mutta jossain määrin alkoholi aiheuttaa itsessä ristiriitaisia fiiliksiä, ja etenkin humaltuminen. Humalassa olemiseen liittyy toki hauskuus, mutta samaan aikaan myös negatiivisia seurauksia, niin henkisiä kuin fyysisiä.

Mielenkiintoista podcastissa on myös se, miten Hanna kertoo juhlimisen olleen iso osa hänen identiteettiään, ja miten juomattomuus on nostanut pintaan myös negatiivisia tunteita. Itse olen pistänyt usein merkille sen, miten paljon itse määrittelee itseään myös ”humalaisen minän” kautta, vaikka se ei ole todellisuus, ja miten paljon muita määrittelee sen perusteella, mitä he ovat humalassa. Tunteiden suhteen uskon vahvasti siihen, että alkoholi turruttaa niitä. Jos juo jatkuvasti, ei pää voi olla kirkas. Jos taas on tottunut juomaan iloon ja suruun, käytön lopetus nostaa aivan varmasti traumat pintaan. Samaan aikaan, vaikka varmaan jokainen tietää alkoholin haitat ja negatiiviset vaikutukset, on melkosen harva täysin absolutisti. Eikä sillä, jos käyttö on hyvin hallinnassa, eikä siitä aiheudu ongelmia, ei tarvitse välttämättä valita sitä toista ääripäätä. Itse haen edelleen omaa kultaista keskitietä – tietä, jossa alkoholista ei tarvitse täysin kieltäytyä, mutta sen nauttimisen seurauksena ei tulisi huonoa oloa tai fiilistä. Voisin kirjoitella alkoholista oman postauksensa joskus tulevaisuudessa ja avata vähän taustojani sen suhteen. Tästä aiheesta nimittäin riittää kirjoitettavaa…

Muutoin ei tosiaan erikoisempia kuulumisia. Tykkään syksystä ja nämä aurinkoiset syyspäivät ovat ihania. Työt rullaa, samoin treenit. Sali tulee nyt vaihtumaan, mutta meillä on tiedossa jo sali ihan uuden kotimme naapurista, joten salille lähtö ei tule hankaloitumaan, vaan pikemminkin helpottumaan vielä nykyisestä. Haaveilen myös joogailusta kotona, kun on enemmän tilaa ja alustavasti puhuimme, ettei kuntopyörän ja muutaman kahvakuulan hankkiminen kotiin olisi huono idea, jolloin treenin voisi tarvittaessa tehdä ihan kotosalla.

Mitä teille kuuluu? Onko kukaan muu muuttamassa uuteen kotiin syksyn tullen? 🙂

Ihanaa torstain jatkoa! ❤️

puheenaiheet ajattelin-tanaan mieli oma-elama
Kommentit (6)
 1. Onnea uuteen kotiin 😊 Minä kans asunut nykyisessä vuokrakämpässäni yli 10 vuotta ja tuntuu, että tulevaisuudessa voisi näkyä muutoksen tuulet 😊

  1. Aivan! Kiva kuulla, että joku muukin asunut samassa kodissa yhtä pitkään. ☺️
   Positiiviset muutoksen tuulet ovat aika kivoja, joten toivon niitä myös sinulle. ❤️☺️

 2. Ei minusta vuokra-asumista tarvitse selitellä, se on ihan hyvä vaihtoehto varsinkin kun muuttaa yhteen toisen kanssa. Ja Helsingissä ja koko pks:lla on järkyttävät asuntojen hinnat! :/ Onnea uuteen kotiin!

  Täytyypä muuten kuunnella tuota podcastia!

  1. Kyllä. Ja etenkin juuri kaksioon kun muuttaa niin jos haluaa yhtään enemmän tilaa, on hinnat ihan pilvissä! 😨😨 Ja kiitos!

   Suosittelen lämmöllä jos aihe yhtään kiinnostaa. Mielenkiintoinen podcast ja varmasti herättelee monia miettimään alkoholinkäyttöä. Toki sover curious alkaa olemaan nyt vähän pinnallakin ja ihmiset on yhä enemmän kiinnostuneita ilmiöstä. ☺️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *