Lähimatkailua: poikkeuskesä 2020

Loppukevät ja kesä on minulle usein ollut sitä aikaa, kun lähden reissuun – oli se sitten kotimaassa tai ulkomailla. Koko viime kesän vietin työkaupungissani Genevessä, josta käsin kävin maata pitkin Ranskassa ja Italiassa. Nyt en edes tiedä, koska näen työkavereitani seuraavan kerran.

Kesään 2020 tulee muutenkin olemaan monella tapaa erilainen. Ei ole tiedossa festareita (tänään peruttiin vielä Flow), jotka ovat kuuluneet jokaiseen kesääni vuodesta 2011. Vielä jännitämme, voimmeko elokuussa juhlia häitä. Olin säästellyt lomia häämatkaa varten syyskuulle, mutta nyt mietin asiaa uudestaan. Blogin lähimatkailuosastokin on hiljentynyt kokonaan, kun “matkailu” on tarkoittanut lähinnä pyöräilyä muutaman kilometrin päähän syömään eväitä.

Eivät nämä välttämättä ole huonoja asioita (ellei sitten kärsi rajoituksista esimerkiksi taloudellisesti). Kesä 2020 voi olla silti ihan hyvä kesä. Siksi ajattelin listata tähän asioita, joita haluaisin tehdä tänä kummallisena kesänä (ehkä joku teistäkin innostuu kokeilemaan!)

Käydä Matildassa. Jos saamme auton lainaan, toivon, että ajamme sillä Salon Matildaan, jonka Helsingin Sanomat julisti Suomen hipstereimmäksi paikaksi (lol). Suomi on täynnä tällaisia pieniä, kivoja paikkoja, joista moni on käymisen arvoinen. Samalla reissulla voisi piipahtaa myös Fiskarsissa tai Teijon kansallispuistossa.

Saarihypellä Espoossa. Olen halunnut lähteä Espoon Suvisaaristoon viikonloppuretkelle siitä lähtien, kun Musla-blogin Enni kirjoitti siitä vuonna 2017. Ilmeisesti tarvitsen kolme vuotta harkinta-aikaa. Helsingin saarista monet ovat täynnä porukkaa, mutta aion ehdottomasti suunnata myös Pihlajasaareen. Ihania saaria on myös Itä-Helsingissä, joihin voi lähteä telttaretkelle esimerkiksi meloen Vuosaaresta.

Matkailla omassa kotikaupungissa. Annoimme veljeni kanssa äidillemme 60-vuotislahjaksi staycation-loman kotikaupungissamme Helsingissä, joka siirtyi koronan takia kesälle. Joskus on ihana yöpyä hotellissa ja leikkiä turistia omassa kotikaupungissa (etenkin kun ei ole käynyt keskustassa moneen kuukauteen).

Käydä Kaakkois-Suomen pikkukaupungeissa. Länsirannikko saa usein osakseen (ansaittua!) hehkutusta, mutta kivoja paikkoja on myös Helsingistä itään – esimerkiksi Kaunissaari Kotkan edustalla. Puolisoni vanhemmat asuvat Kouvolassa, joten matkan varrella voi hyvin piipahtaa esimerkiksi Loviisassa, Porvoossa tai Haminassa. Tai miltä kuulostaisivat vaikka Lapinjärvi, Myrskylä tai Pukkila? Kaikki kivoja pieniä paikkoja!

Lisäksi haluaisin lähteä pyöräretkelle, uida Meri-Rastilassa, olla paljon mökillä ja syödä tolkuttomasti jäätelöä. Alkaa jo tuntua siltä, että kesällä 2020 on tekemistä enemmän kuin aikaa.

Minkälaisia suunnitelmia teillä on kesälle 2020?

Jos lähimatkailu kiinnostaa, tsekkaa nämä aikaisemmin julkaistut jutut:

Munkkiniemi
Raasepori
Jurmo
Ahvenanmaa
Repovesi
Koli

*

FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

puheenaiheet matkat vastuullisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *