Kuivan syysihon pelastajat x 2

Ainakin allekirjoittaneen iho ja limakalvot alkavat heti reagoimaan, kun ilmat kylmenevät ja sisätilojen koneelliset ilmanvaihdot huutavat täysillä. Atooppiseen taipuvainen iho saattaa altistua kuivuusoireille entistä enemmän. Miten biohakkeri valmistelee ihoaan tulevia pakkaskelejä varten? Esittelen kaksi aivan luottotuotetta, yhden sisäisen ja yhden ulkoisen avun kuivuuteen: kaksoistyrniöljykapselit (omega-7) ja Weledan luonnonkosmetiikalta Skin Food <3

Ohikulkevilla lauantailenkkeilijöillä oli ainakin viihdettä, kun kyykin polunvarsille tuotteiden kanssa eri asennoissa ja yritin perfektionistin tapaan löytää parasta kuva- ja valotuskulmaa surkealla puhelimellani. Terveisiä vaan kaikille vaasalaisille ulkoilijoille. 😀 Olen saanut jonkinlaisen pakkomielteen kuvata tuotteet luonnossa. Katsotaan, millaisia kuvia saan aikaseksi talven harmaudessa…

Aikaisemmin kirjoittelin iho-ongelmiin liittyen Egyptin taikasalvasta täällä.

Tyrniöljy omega-7  – sisäinen kosteuttaja sekä iholle että limakalvoille

Kaksoistyrniöljyä eli Valioravinnon Omega-7* on tutkittu paljon sen mielenkiintoisten terveyttä edistävän potentiaalin vuoksi. Sen teho on tunnettu jo kiinalaisessa lääketieteessä, mutta sitä on tutkittu paljon myös Suomessa, mm. Turun Yliopistossa. Kyse ei ole mistä tahansa tyrnistä vaan kaksoistyrniöljystä (vakioitu SBA24-tyrniöljy). Se sisältää sekä tyrnin hedelmälihaöljyä että tyrnin siemenöljyä. Miksi se sopii siis kuivasta ihosta ja limakalvoista kärsivälle?

Kaksoistyrniöljyä käytetään ihon ja limakalvojen hyvinvointiin, niiden kosteustasapainon säilyttämiseen ja uusiutumisen parantamiseksi. Siksi monet atoopikot vannovatkin tuotteen nimeen. Rasvahapot ovat tunnetusti tärkeitä rakennusaineita. Tuote sisältää tasapainoisessa muodossa omega-3,-6,-7 ja -9 rasvahappoja. Tärkeän tyrniöljyn lisäksi se sisältää paljon myös muuta iholle tärkeitä ravinteita kuten beetakaroteenia ja E-vitamiinia.

Kaksoistyrniöljystä saattavat hyötyä:

 • kuivasta ihosta kärsivät
 • kuivista limakalvoista kärsivät
  • silmät
  • ruuansulatuskanavan (vatsa,suolisto) limakalvot
  • intiimialueen limakalvot
  • virtsateiden limakalvot
 • sydänterveydestään huolestuneet
 • tulehdustiloista kärsivät

Tyrniöljyn käyttö aloitetaan melko isolla annoksella (herkkävatsaiset vähän pienemmällä annoksella) ja ensimmäisen kuukauden jälkeen annosta lasketaan. Sen jälkeen tuotetta käytetään ylläpitoannoksella. Se, miten nopeasti tuotteen tehon voi kokea, on varmasti yksilöllistä tilanteesta riippuen. Moni on kokenut saavansa apua parissa viikossa, kuukaudesssa ja moni muutamassa kuukaudessa. Siksi tuote kannattaisi ottaa nyt testiin ennen pahimpia pakkasia!

Haittavaikutuksia ei ole todettu ja tuote sopii myös raskauden ja imetyksen aikana. Tuote on vegaaninen. Tuotteesta on tehty erilaisia versioita nesteen muodossa, silmätippoina* ja suoraan intiimialueelle levitettävinä voiteina. Itse suosin tuotetta suoraan suun kautta, jotta hyödyn saisi koko keholle.

Huom! Huonokuntoiset ja kuivat limakalvot sekä iho eivät pysty puolustautumaan esim. ulkoisilta bakteereilta yhtä tehokkaasti. Tämä altistaa tartunnoille ja ihon tulehduksille.

Tyrniöljystä löytyy englanniksi aivan valtavasti tutkimuksia, joten skeptisimmät voivat lähteä googlailemaan!

Weledan Skin Food – superkosteuttava kulttituote

Koska olen skeptinen biohakkeri, otan aika usein testiini tuotteita, joita hehkutetaan epäilyttävän paljon. Weledan Skin Food* oli yksi niistä tuotteista (ihan kuin Egyptian Magic). Jos julkkikset vannovat tuotteen nimeen, niin täytyyhän sitä tavallisen tallaajankin testata. Tuote on lanseerattu jo vuonna 1926, joten jos joku tuote pysyy markkinoilla lähes samanlaisena noinkin kauan, ei se voi olla kovin huonoa tavaraa.

Weledan Skin Food* on niin kosteuttavaa, että vertaisin sitä apteekista saataviin paksuimpiin voiteisiin (esim. Locobasen Repairiin). Skin Food levittyy kuitenkin huomattavasti paremmin ja mielestäni toimii myös paremmin. Koostumus on hyvin rasvainen ja samettisen täyteläinen. En käyttäisi sitä tilanteissa, jossa iho pitäisi saada nopeasti kuivaksi, koska imeytyminen ei tapahdu muutamassa minuutissa. Light -versio sopii tällaisiin tilanteisiin paremmin kevyemmän koostumuksensa ansiosta.

Skin Food on tietenkin vastuullista (saanut erityisiä mainintoja) luonnonkosmetiikka eli sen teho on tarkkaan harkittu luonnon antimista. Voiteen superkosteuttava teho löytyy manteli- ja auringonkukkaöljystä. Jotta kosteus saadaan pysymään iholla, on voiteessa sitä varten lampaanvillasta saatavaa lanoliinia sekä mehiläisvahaa. Mahdollista tulehdusreaktiota iholla saadaan rauhoitettua erilaisilla yrteillä, kuten rosmariinilla ja kamomillalla. Tämä on tärkeä ominaisuus etenkin atooppisen ihonhoidon kannalta. Ihon uusiutumista voiteessa edistää kehäkukkaöljy.

Sama voide käy niin kasvoille, koko keholle kuivista kantapäistä lähtien. Hintakaan ei päätä huimaa ja yksi purkki on hyvin riittoisa. Suosittelen tätä koko sydämestäni kuivan ihon kanssa taisteleville lukijoille <3

Rehellisyyden nimissä mainittakoot miinuspuoli: hajussa on pientä häivähdystä rosmariinista (oman nenäni mukaan), joten aivan superhajuherkälle tämä ei välttämättä ihan sovi. Myöskään Skin Food -sarjan erillistä huulivoidetta en saanut ainakaan itselläni toimimaan, joten säästä sinäkin ehkä rahasti tai vinkkaa ihmeessä kommenttiboksiin, jos olet saanut siitä tehoja!

Lopuksi

Nopeimmat tilaajat pääsevät vielä tänään sun nuntaina (klo 00.00 20.10.2019 asti) hyödyntämään Hyvinvoinnin Tavaratalon synttärialen* ja pienentämään ostoskorista normaalihintaisista tuotteista -15 % koodilla ”synttärit”.

Kerroin aiemmin täällä, että uudet kuviot työ- ja asuntorintamalla ovat aiheuttaneet pientä positiivista ”ruuhkaa ” elämässäni. Vihaan sanaa kiire, joten en halua käyttää sitä tässä yhteydessä ollenkaan. Blogi on minulle edelleen yhtä rakas ja aivan loistavaa vastapainoa kaikelle muulle, joten kirjoittelut jatkuvat vähintäänkin samaan tahtiin 🙂

Juttuaiheita on taskussa paljon, mutta koska teen tätä auttaakseni muita ihmisiä, esitänkin seuraavan haasteen teille: MISTÄ SINÄ HALUAISIT SEURAAVAKSI LUKEA BLOGISSANI? Kirjoita kommenttikenttään, laita viestiä instagramissa täällä tai lähetä sähköpostia osoitteeseen biohakkerimari@gmail.com. Jos sinunkin mielestä Biohakkerielämää -blogin hyvää sanomaa pitäisi saada enemmän näkyviin, käy ilmiantamassa blogi Lily Suosittelee blogit -äänestykseen täältä. Kiitos <3

Teksti sisältää *affiliatelinkkejä, joilla pyrin pienimuotoisesti rahoittamaan blogini tutkimustyötä. En kuitenkaan suosittele mitään sellaista, mitä en oikeasti sydämestäni voisi suositella 🙂

Lue myös:

Kuukauden tuote: Egyptin taikasalva (Egyptian Magic) – toimiiko se oikeasti?

Unen uhat osa 1: Uni ja sinivalon vaikutus

D-vitamiinia purkista? Lue myös yleisimmät mokat ja uskomukset!

Lähteet

https://valioravinto.fi/omega7-tyrnioljykapseli/

https://yle.fi/uutiset/3-5304758

https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2018/13/duo14422

Skin Food – universaali kulttituote

kauneus terveys meikki iho
Kommentit (1)
 1. Hiustenhoitoon liittyvät asiat. Ravinteet ja omat vinkit&kokemukset!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *