Harry Potterin perässä Lontoossa

Harry Potter -fanin on helppo seota Lontoossa. Warner Brosin studiokierroksen lisäksi on käytävä tietysti King’s Crossin asemalla ja laiturin 9¾ kaupassa, ihasteltava Potter-printtejä House of MinaLimassa ja hypisteltävä leluja, vaatteita ja muita Potter-tuotteita ainakin Hamleysilla.

Harry Potter - London

Warner Bros Studio Tour

Tärkein kohde Harry Potter -fanille on tietysti Warner Brosin studiokierros juuri sillä studiolla, jossa kaikki kahdeksan Harry Potter -elokuvaa on kuvattu. Kierros on käsittämättömän iso, ja sille kannattaa varata käytännössä koko päivä. Kirjoitin kierroksesta jo edellisessä Lontoo-postauksessani, joten siirrytään nyt suoraan muihin aiheisiin.

Harry Potter - Warner Bros Studio Tour

King’s Cross & Platform 9 ¾

King’s Crossin juna-asema on paikka, josta Tylypahkan pikajuna lähtee kirjoissa ja elokuvissa.

Harry Potter - London

Elokuvien laiturikohtaukset on myös oikeasti kuvattu King’s Crossilla, joten juna-asemasta on tullut varsinainen pyhiinvaelluskohde Potter-faneille. Asemalaitureiden ulkopuolella on virallinen laiturin 9 ¾ fanikuvauspaikka sekä Potter-tuotteita myyvä The Harry Potter Shop at Platform 9 ¾.

Harry Potter - London

Meille tämä oli ensimmäinen kohteemme Lontoossa, emmekä päässeet edes lentokentältä hotellille asti, kun tytär kuuli metron kuulutuksista, että seuraava asema olisi King’s Cross. Tai oikeastaan hän kuuli vain sanat ”King’s cross”, eikä ollut pysyä penkissään sen jälkeen.

Harry Potter - London

Tyttären suurin toive oli saada Rohkelikko-kaulahuivi, joka onkin ollut matkalla ja sen jälkeen todella rakas. Toinen tärkeä tuliainen oli oma Hedwig-pöllö.

Harry Potter - London

Ja sitten joskus, kun synttärit voi järjestää, teemme suklaasammakoita aidoilla Harry Potter -suklaasammakkomuoteilla.

Harry Potter - London

Hyllyissä on myös vaatteita, leluja, nukkeja, koriste-esineitä, taikasauvoja ja kaikkea muuta mahdollista ja mahdotonta.

Kaupan ulkopuolella kiemurtelee jono, jonka päässä on laiturin 9 ¾ valokuvauspaikka. Kuvat voi ottaa omilla kameroilla, mutta paikalla on tietysti myös valokuvaaja, ja hänen ottamiensa kuvien vedokset voi ostaa kaupan puolelta.

Harry Potter - London

Hamleys

Hamleysin seitsemänkerroksinen lelukauppa Regent Streetillä on tietysti nähtävyys jo sinänsä muillekin kuin Potter-faneille.

Harry Potter - London

Potter-tuotteet täyttävät lelukaupan pohjakerroksen, ja tuotteita on kattavammin laidasta laitaan kuin muissa Potter-tavaroita myyvissä kaupoissa.

Harry Potter - London

Esimerkiksi lasten kokoisia Rohkelikko-kaapuja emme nähneet muualla.

Harry Potter - London

Taikasauvoja etsivän kannattaa huomioida, että nämä The Noble Collectionin kaikkein hienoimmat ja elokuvissa käytettyjen sauvojen tarkat replikat ovat koriste-esineitä, eivät leluja. Samoja sauvoja oli myynnissä kaikissa muissakin Harry Potter -liikkeissä, ja myyjät todella varoittivat, että ne murtuvat, jos ne pudottaa lattialle. Leluiksi suositeltiin edullisempia ja muovisia leikkisauvoja, joita niitäkin kyllä löytyi Hamleysin valikoimasta.

The Noble Collectionilla olisi muuten myös oma liike Covent Gardenissa, mutta siellä emme käyneet.

Harry Potter - London

House of MinaLima

MinaLima on graafinen suunnittelutoimisto, joka on Harry Potterin graafisen ilmeen taustalla. Heillä on oma galleria ja kauppa, jossa on esillä ja ostettavissa printtejä elokuvista tutuista tauluista, lööpeistä, julisteista ja lehtien ja kirjojen kansista…

Harry Potter - LondonHarry Potter - London

…ja tietysti Kelmien kartasta.

Harry Potter - London

Myynnissä on myös muita Harry Potter -aiheisia paperituotteita.

Harry Potter - LondonHarry Potter - London

House of Spells

House of Spellsin bongasimme bussin ikkunasta, kun olimme matkalla House of MinaLimaan ja hyppäsimme saman tien ulos. Fantasikaupassa on pieni osasto myös muille kuin Harry Potter -tuotteille, mutta muuten se on lähes pelkkää Potteria.

Harry Potter - London

Tuotteet olivat pitkälti samoja kuin muissakin kaupoissa mutta valikoima oli laaja.

Harry Potter - LondonHarry Potter - LondonHarry Potter - London

Mukana oli myös erikoisempia keräilyesineitä.

Harry Potter - London

Primark

Halpaa muotia myyvällä Primarkilla on Tottenham Court Roadin metroaseman lähellä myymälä, jossa on iso Harry Potter -osasto. Valikoimassa on mm. hyvin edullisia t-paitoja, huppareita ja sukkia. Halpamuotiketjun eettisyyttä on kyseenalaistettu, mutta voit itse päättää, ostaako tuotteita Primarkista vai ei.

Harry Potter - London

* * *

Kun Harry Potter -studioillakin oli omat krääsämyymälänsä, olimme näiden kauppojen jälkeen nähneet ja löytäneet aivan riittävästi tuliaisia kotiin: Rohkelikko-viitan, Hermionen taikasauvan, Hedwig-pöllön, vaatteeseen ommeltavan Rohkelikko-merkin, kultainen sieppi -avaimenperän, Hedwig-pyyhekumin, Rohkelikko-hupparin, Bertie Pottsin joka maun rakeita, suklaasammakkomuotin ja tietysti sen Rohkelikko-kaulahuivin. Ja pikkuveljelle myös pari paitaa tuliaisiksi.

* * *

Ja sitten joskus myöhemmin, jos tämä näytelmä vielä pyörii, olisi kiva nähdä kirjojen ja elokuvien jatko-osa, Harry Potter and the Cursed Child, joka on kirjoitettu vain näytelmäksi ja pyörii tietysti myös Lontoossa…

Harry Potter - LondonLisää Lontoosta:

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *