Kasvisruokapostaus
Kuten lupasin viime viikolla, aloitin tiistaina lihattoman lokakuun. Ei siis punaista lihaa, kanaa tai edes kalaa koko kuukauteen. Kotioloissa tämä ei ole mikään ongelma, sillä arkiruokamme ovat ihan normaaleina kuukausinakin usein jotain tämän kaltaista.
Kasvispasta
Pyöräytin eilen nopean kasvispastan, jossa on pannulla paistettuna
- pilkottua kesäkurpitsaa
- paprikaa
- ruohosipulia
- purkillinen valmiiksi keitettyjä kikherneitä ja
- purkillinen tomaattimurskaa.
Mausteina on suolaa, mustapippuria, tuoreita yrttejä ja puoli teelusikallista sriracha-chilikastiketta. Sekaan heitin edelliseltä päivältä jääneet jämäpastat.
Maukasta ruokaa voi siis saada aikaiseksi, vaikkei olisi sen ihmeellisempää reseptiä, eikä sen tekemiseen vaadita kummempaa keittotaitoa.
* * *
Kuukauden teemaan liittyen mietin, mitkä ovat omia lempikasvisruokiani, siis sellaisia, joilla on jokin nimi ja jopa resepti. Ehkäpä risotot, sosekeitot, sieniruoat ja ruokaisat kasvispiirakat.
Kuvittelin, että olisin julkaissut kasvisruokareseptejä enemmänkin, mutta niitä oli lopulta aika vähän. Päätin kuitenkin tägätä ne ”kasvisruoka”-tägillä, ja nyt ne löytyvät myös blogin sivupalkin kautta yhdestä listasta: http://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus?tag=744.
Mainittakoon niistä
- Monen arki-illan pelastus, nopeatekoinen punainen linssikeitto
- New Yorkin -tuliainen: Selleripiiras
- Varma juhlaherkku: Sipulipiirakka
- Pizza, jota kehtaisi tarjota italialaisellekin: Pizza Bianca
- Risotot, niin herkkua ja niin helppotekoista. Lempirisottoni ovat sitruuna– ja punajuuriristot sekä tämä Maa-artisokkarisotto (kaksi ensin mainittua ovat muuten vanhan blogini puolella ja kolmannen reseptikin on toisessa blogissa. Pitäisi selvästi kirjoittaa tämänkin blogin puolelle jokin uusi risottoresepti)
- Helppo sosekeitto: Punainen juuressosekeitto ja wasabismetana
- Ja tietysti kesäkurpitsa: Seitsemällä tavalla tai kukkina.
Ensi viikolla luvassa jotain uutta kasvisruokaa, ihan reseptin kanssa.