2 x puutarhasynttärit lapsille (+ vinkkejä tarjoiluihin ja ohjelmaan)

Tånä vuonna järjestimme molempien lasten kaverisynttärit puutarhamökillä. Varsinaiset syntymäpäivät olivat toukokuun puolivälissä ja kesäkuun alussa, mutta odottelimme hieman suurempia todennäköisyyksiä hyvälle säälle ja kesäisemmälle lämmölle ja järjestimme juhlat tällä viikolla.

Ja kyllä kannatti odottaa, sillä ilmojen kanssa kävi niin hyvä tuuri kuin vain voi, ja puutarhasynttärit tuntuivat muutenkin mieluisilta molemmille juhlijoille.

Juhlajärjestelyissä erikoista oli se, että juhlat järjestettiin peräkkäisinä päivinä: keskiviikkona 9-v:lle ja torstaina 5-v:lle. Laskeskelin, että siitä saisi synergiaetua, kun järjestelyt tarvitsisi tehdä vain kerran ja herkut voisi ostaa saman tien tuplana. Kun 9-v pohti aiemmin, mikä olisi sopiva teema synttäreille, sovimme, että tämän vuoden teema on ”synttärit”. Että on kavereita, syötävää ja jotain ohjelmaa, eikä stressata nyt mistään teemasta.

Ja vaikka olikin melko heviä vetää kahdet lastensynttärit peräkkäisinä päivinä, ratkaisu tuntui silti erittäin toimivalta. Pienemmänkin oli helppo odottaa omia juhliaan siskoa juhliessaan, sillä hän tiesi niiden tulevan heti huomenna.

Ruokatarjoilut olivat hyvin identtiset: sipsejä, keksejä, suolatikkuja, vesimelonia ja Suffeli Puffeja. Lämpimänä ruokana hodarit.

9-v:n juhlissa oli pienenä ekstrana alkujuomat, joissa oli vadelmasosetta, vadelmakuplavettä, Spriteä ja orvokkijäät, jotka hän teki itse.

Myöhemmin tarjottiin tietysti myös kakkua.

9-v:n kakussa oli vadelma-mascarponevaahtoa ja 5-v:llä limetti-mascarponevaahtoa.

Molempien sisällä oli mansikoita.

9-v ei halunnut kynttilöitä puhallettavaksi, 5-v taas toivoi niitä ja Frozen-hahmoja, jotka pestiin kakun päälle lelulaatikosta. Lumikinokset olivat murennettua marenkilevyä.

9-v:n juhlat kestivät kolme tuntia, 5-v:n kaksi, ja pituus tuntui molemmille sopivalta. Myös ohjelmassa oli yhteneväisyyksiä mutta myös molempien toiveiden mukaan jotain omaa.

  • Molempien synttärit alkoivat perinteisellä lahjapullonpyörityksellä: sankari pyörittää pulloa, ja sen lahja, keneen pullo osuu, avataan seuraavaksi

  • 9-v järjesti itse vierailleen Among Us -livepelin mökin pihalla ja leikkikentällä
  • Molemmilla oli aarrejahti. 9-v teki itse kavereilleen lahjapussukat, joihin hän askarteli jotain pientä ja laittoi muutaman karkin. 5-v:n kaverit löysivät puolestaan piiloista saippuakuplaputkilot. Olin piirtänyt ja tulostanut mökin pihan kartat valmiiksi, ja merkkasin piilopaikat niihin paikan päällä

  • Saippuakuplien puhaltelussa vierähti pienempien juhlissa hyvä tovi

  • 5-v:lle järjestin yksisarvisen sarven kiinnityksen (vrt. Aasin hännän kiinnitys). Ostin A2-kokoisen kartongin, piirsin siihen hevosen pään ja leikkasin sarven keltaisesta kartongista

  • 9-v:n kavereille järjestin pantomiimin, mikä oli niin hauskaa, että se on otettava joskus uusiksi! Olin miettinyt näyteltävät asiat etukäteen ja ne kaikki liittyivät jollain tavalla päivänsankariin tai hänen kiinnostuksen kohteisiinsa (esim. ”Harry potter ja Viisasten kivi”, ”Koira jahtaa omaa häntäänsä” tai ”Ruutuaika”)
  • Molempien juhlat huipentuivat piñataan. En ole itse hirveän innoissani siitä huitomisesta, mutta nämä alakouluikäiset odottavat piñataa todella kovasti, ja pienemmälle tämä oli puolestaan ensimmäinen piñata ikinä ja siksi kovin tärkeä.

9-v:n tähtipiñata ja 5-v:n tyrannosauruspiñata olivat Juhlamaailmasta.

Ohjelmanumeroita oli listalla muutama muukin, varmuuden vuoksi, mutta enempään ei ollut näiden juhlien puitteissa aikaa. Ensi kerralla sitten!

Juhlat olivat onnistuneet ja sekä päivänsankarit että vieraat vaikuttivat tyytyväisiltä! Nyt ei tarvitse onneksi järjestää yksiäkään synttäreitä yhteentoista kuukauteen.

Lisää kaverisynttäri-ideoita edellisiltä vuosilta:

perhe lapset vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *