Porvoon Nonna Sophia ja ihana Runo

Yöpyminen ja ruuat saatu

Porvoon Nonna Sophia ja ihana Runo ovat hyvä syy reissata Porvooseen.

Porvoo on mitä parhain matkakohde, viehättävä pikkukaupunki, jonka tenho piilee  vanhan kaupungin viehättävillä kujilla.  Kaupungin kokoon nähden Porvoossa on erinomainen ravintola- ja kahvilatarjonta. Kesäkuussa Porvoon ravintolatarjonta laajeni italialaisella ravintolalla Nonna Sophialla, ja vuosi sitten avattiin uusi Runo-hotelli.

Tässä esittelyssä Porvoon Nonna Sophia ja ihana Runo-hotelli.

Nonna Sophia

Trattoria Nonna Sophia on avattu tämän vuoden kesäkuussa osoitteeseen Mannerheiminkatu 9, siis uuden ja vanhan kaupungin jakavalle kadulle, ihan ytimeen. Ravintolan omistaa Mika Gehör, joka luotsaa myös samassa kiinteistössä olevaa Bistro Gustavia.

Mika Gehör
Mika Gehör etsi Italiasta pientuottajien herkkuja, joita asiakkaat voivat nauttia Nonna Sophiassa.

Ravintola on erikoistunut italialaiseen keittiöön. Tarjolla on herkullinen napolilainen pitsavalikoima,aitoja italialaisia alkupaloja, pientä suolaista, risottoa, pastoja, pää- ja jälkiruokia. Voit tutustua Nonna Sophian menulistaan tämän linkin kautta.

Lähellä sisääntuloa on massiivinen, punainen, aito, italialainen pitsauuni, jonka pyörivällä kiviarinalla voi paistaa jopa seitsemän pitsaa samaan aikaan. Tätä kaasukäyttöistä komistusta ei voi olla huomaamatta.

Porvoo Nonna Sophia
Nonna Sophian omistaa Mika Gehör (toinen oikealta). Kuvassa myös tiedotusta hoitava Sirkka Sissi Kärkkäinen (oik.) ja me pari vierasta: Eija Sipinen Mikan vieressä ja minä.
Nonna Sophia sali
Nonna Sophian ravintolasalin väritys on saanut vaikutteita Italiasta.

Ravintolan pitsakeittiömestari on Italian – tietysti – itärannikolta Vincenzo Cirillo.

Ravintolassa on myös jäätelö-, pasta- ja pitsataikinakoneet. Pitsataikinakone tekee taikinan, leikkaa sen paloiksi ja pyörittää pulliksi. Tuon jälkeen taikinapallot saavat tekeytyä (=fermentoitua) pari vuorokautta.

Porvoon Nonna Sophia pitsauuni
Nonna Sophian italialainen pitsakeittiömestari Vincenzo Cirillo . Massivinen pitsauuni näkyy ravintolasaliin. Uunin kiviarina pyörii.

Pääsin tutustumaan Nonna Sophiaan ja maistelemaan sen herkkuja lehdistötilaisuudessa. Olen hyvin nirso pitsojen suhteen, mutta täytyy sanoa, että Nonna Sophian pitsat olivat herkullisia ja niiden tyyli oli tosiaan aidon napolilainen. Samoin maistamani kanirisotto oli viedä kielen mennessään. Ja Vitello tonnaton kastiketta olisin voinut syödä vaikka lusikalla. Entäpä tiramisu? Se oli niin hyvää, etten muista, milloin olisin syönyt yhtä hyvää tiramisujälkkäriä.

Porvoon nonna sophia pitsat
Nonna Sophian pitsat ovat napolilaistyylisiä.

Ravintola tuo useita italialaisia viinejä ravintolan asiakkaiden nautittavaksi. Lisäksi iso osa raaka-aineista tulee Italiasta, jotta ruuan aitous olisi taattu. Nonna Sophiasta voi ostaa myös kotiin mm. oliiviöljyä, suolaa, mausteita, kahvia jne. Deliosastoon tulee myös pakasteallas, josta voi ostaa mm. pitsapullia, jäätelöä ja tuorepastaa.

Porvoon Nonna Sophia ruokia
Pitsojen lisäksi Nonna Sopiassa saa erilaisia alkupaloja, pastaa, ristottoa yms. Kaikki maistamani miniannokset olivat herkullisia.

Hotelli Runo

Koska Porvoo on hyvä ravintolakaupunki, sinne kannattaa tulla muutenkin kuin päivämatkalle – yöpyä hotellissa, jolloin voi nauttia ravintoloiden antimista.

Vanhan kaupungin alussa, Rihkamatorin varrella on vuosi sitten avattu hotelli Runo. 110 vuotta vanhassa kiinteistössä oli viime aikoina kaupungin virastoja. Veljekset Arttu ja Erkka Hirvonen voittivat kiinteistön tarjouskilpailun, jonka jälkeen alkoi massiivinen remontti. Lopputuloksena on 56 huoneen hotelli.

Arttu ja Erkka Hirvonen
Arttu (vas.) ja Erkka Hirvonen ovat Runo-hotellin takana. Erkka on työskennellyt 12 vuotta Dubaissa kansainvälisessä hotellibisneksessä. Sieltä saatuja kokemuksia on hyvä hyödyntää Runossa.

Kesäkuun lopussa pääsin pienen mediaporukan kanssa tutustumaan ja kokeilemaan hotellin palveluja.

Hotellin aula on kuin tyylikkäästi sisustettu olohuone. Sinne voi tulla ja sopia treffit vaikka ei asuisikaan hotellissa. Juomia tai pientä syötävää voi tilata aulan baarista ja sitten vain nauttia olostaan miellyttävässä sohvaryhmässä istuen.

Porvoon runo aula
Runon aula on kuin tyylikäs olohuone.
Runo
Runossa taidenäyttely vaihtuu puolen vuoden välein. Taidetta löytyy kaikkialta, jopa yleisövessasta.

En muista, että Suomessa yöpyessäni hotellissa, kukaan henkilökunnasta olisi saattanut minut huoneeseen ja esitellyt huoneen toiminnot ja palvelut. Runossa se kuuluu asiaan. Tunsin itseni ihan VIP-henkilöksi ja tervetulleeksi. Pieni yksityiskohta, jota en unohda.

Runossa on erikokoisia ja -hintasia huoneita: small, medium, large, extra large, kulma-, parveke-, kakluuni- ja Runo-sviitti. Yhdistettävät huoneet ovat varmaan perheiden ja kaveriporukoiden mieleen.

runo huoneita
Runossa on erikokoisia huoneita.

Mediaporukkamme pääsi kiertämään erilaisia huoneita. Kaikkien sisustus on harkittua, laadukasta ja tyylikästä. Pienet yksityiskohdat tekevät vaikutuksen: käsinkirjoitettu tervetulotoivotus kera paikallisten makeisten, kylpyhuoneesta löytyvät tossut, vaatehöyrytin, muhkeat kylpytakit, kuplavesilaite ja kampauspöytä. Tietysti annan arvoa myös hyvälle sängylle.

Porvoon Nonna sophia ja ihana runo runon yksityiskohtia
Kylpytakit, villasukat, baarikaapin paikalliset antimet ja kuplavesilaite löytyvät kaikista huoneista. Tyylikkäät lamput valaisevat yöpöytien yllä.

Aamiainen oli kyllä ihan omaa luokkaansa. Harvoin hotellissa saa yhtä laadukasta aamiaista. Buffetpöytä ei ollut iso, mutta laatu korvasi määrän – ja parempi niin. Buffan lisäksi hotellilla on ns. munamenu eli asiakas saa valita, millaisen munan haluaa: keitetyn, paistetun, eggs benedictin jne.

Porvoon nonna sophia ja ihana runo runon aamiainen
Runon aamiainen on vertaansa vailla: lähialueen pientuottajien antimia, tyrnishotteja, oman keittiön tekemiä leipomuksia, munamenu jne. Vanhat, tutut keramiikka-astiat ovat käytössä.

Heinäkuun alussa Runo avasi Välikadun puolelle samppanjaterassin. Olen jo sopinut parin tutun kanssa, että lomani aikana tapaamme siellä.

Runo on elämys, joka kannattaa kokea. Vaikka viikonlopputalomme on pienen matkan päässä Runosta, tulen varmaan yöpymään täällä ihan omalla kustannuksellani. Silloin voisin parin päivän aikana nauttia Porvoon ravintolatarjonnasta ilman, että tarvitsee lähteä ajamaan.

Kaisa

Lisää Porvoon ravintola-ja kahvilatarjonnasta löydät tästä  Porvoon ihanat ruokapaikat ja kahvilat

kulttuuri matkat ruoka-ja-juoma suosittelen
Kommentit (2)
  1. Kiitos! Kiva postaus. Alkoi todella houkuttaa lähtö Porvooseen…

    Minna

    1. Kiitos palautteesta. Porvoo on ihana matkakohde.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *