Uusi TTK-kausi alkaa

Vielä muutama viikko ja sitten se alkaa: uusi TTK-kausi. Monet meistä, minä muiden mukana, odotan innolla uutta tanssikautta.

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaa katsoi viime kaudella suorana tai MTV Katsomon kautta peräti 3,4 miljoonaa suomalaista. Jokainen jakso tavoitti lähes 1,6 miljoonaa katsojaa. Ei siis ihme, että TTK palkittiin – jälleen kerran – Kultaisella Venlalla.

Uuden TTK-kauden lehdistötilaisuus oli 4.8.2022. Ja tietysti Naiselo oli paikalla. Silloin saimme tietää uudet tähtiparit ja kuulla heidän ajatuksiaan.

Uusi TTK-kausi tanssijat
Uusi TTK-kausi alkaa. 15. kauden Tanssii Tähtien Kanssa -tähtiparit ovat tässä.

Tämän kauden uudistuksiin kuuluu, että Vappu Pimiän juontajaparina on viime vuoden tähtioppilasvoittaja Ernest Lawson. Tänä syksynä Vappu siirtyy ”takahuonejuontajasta” lavalle eli hoitamaan sitä osuutta, jota aikaisempi juontajapari Mikko Leppilampi hoiti. Ernest Lawson jututtaa kilpailijoita ns. takahuoneessa.

Tuomareina jatkavat Jukka Haapalainen, Helena Ahti-Hallberg ja Jorma Uotinen.

Orkesteria johtaa tuttuun tapaan Sami Pitkämö, ja soleiseina jatkavat Johanna Försti ja Antti Koivula.

Alma Hätönen ja Aleksi Seppänen

Uusi TTk-kausi Alma ja aleksi

Radio- ja tv-juontaja Alma Hätönen pyysi viime vuonna universumilta elämälleen uutta suuntaa. Hän jättäytyi pois työstään. Ja eipä aikaakaan, kun hänen puhelimensa soi, ja häntä pyydettiin TTK-tähtioppilaaksi.

Almalla ei ole tanssitaustaa, ellei tankotanssia lasketa. Nuoruusvuosien tankotanssi sai jäädä, kun hän lannistui, ettei hän pysynyt pitkään harrastaneiden tahdissa. Nyt hän odottaa innolla, että pääsee haastamaan itsensä.

– Toivon, että tanssi tuo minussa jotain uutta, sanoo Alma.

Aleksi Seppänen on tyytyväinen Alman innokkuuteen, sitoutumiseen ja motivoitumiseen.

Jaakko Loikkanen ja Ansku Borgström

TTK Anku ja Jaakko

Tv-toimittaja ja uutisankkuri Jaakko Loikkanen on totuttu näkemään asiallisena ”pukumiehenä”. Hänen tanssikokemuksena on lähinnä opiskeluaikojen joraamista.

– Kavereiden kanssa meillä oli Ruma tanssi -kerho, jonka voittaja oli hän, joka keksi baarin tanssilattialla kamalimmat liikkeet. Pääsyvaatimuksiin kuului noin 1,5 promillea veressä.

Jaakko sanoo jännittävänsä, oppiiko hän mitään. Hän toivoo, että tanssitaidottomasta tulee tanssitaitoinen, vaikka sitten yrityksen ja erehdyksen kautta.

Ansku Bergström uskoo, että katsojat pääsevät näkemään Jaakosta heittäytyjän, joka yllättää.

Joel Harkimo ja Tiia Elg

Uusi TTK-kausi Joel ja Tiia

Yrittäjä Joel Harkimo on heittäytyjä, joka on sukeltanut niin politiikkaan kuin  Atlantin ylityksiin purjeveneen ruorissa.

Joelilla  on vahva urheilutausta, silti hän jännittää tanssien oppimista. Kilpailuhenkisyyttä häneltä löytyy kiitettävästi.

– Vihaan häviämistä enemmän kuin rakastan voittamista. Vanhemmiten olen tajunnut, että kaikessa ei tarvitse kilpailla.

Tiia Elg toteaa, että Joel on ahkera, hulvaton ja rento. Hän uskoo, että Joelista tulee vielä letkeäliikkeinen tanssija.

Maaret Kallio ja Sami Helenius

Uusi TTK-kausi Maaret ja Sami

Psykoterapeutti, tietokirjailija Maaret Kallio sanoo hänen mielenmaisemansa olevan nyt ”kauhea”, mutta on ihan sinut sen kanssa.Hän toteaa, että suuri haaste on itse tanssiminen. Hän rakastaa uuden oppimista, joten alkava syksy on seikkailu ja kiinnostava tutkimusmatka itseen.

– Ihmisen mieli asuu vartalossa. On mielenkiintoista nähdä, mitä mieli tarjoilee, kun kehon saa uudella tavalla liikkeelle.

Sami Helenius sanoo, että Maaretilla on luontaista lavakarismaa, ja Maaret on samaan aikaan vahva ja herkkä.

Sonja Kailassaari ja Matti Puro

Sonja ja Matti

Televisiotoimittaja Sonja Kailassaari fanitti aikoinaan Hype-musikaalia niin paljon, että kävi katsomassa sen toistakymmentä kertaa ja suuntasi Marco Bjurströmin tanssitunneille. Rakkaus tanssiin on säilynyt, vaikka nykyisin hän käy treeneissä harvakseltaan – lähinnä kuntoilumielessä.

– Jos kuulen hyvän biisin, en voi olla paikoillani. Rakastan juhlia, joissa saan tanssia. En ehkä ole ensimmäisenä tanssiparketilla, mutta varmasti viimeinen. Rakastan haasteita. TTK on minulle tietynlainen ihmiskoe.

Matti Puro on vaikuttunut Sonjan motivaatiosta ja hän uskoo, että tämän vahvuuksia tulevat olemaan kova jano päästä tanssimaan, heittäytymiskyky ja sinnikkyys.

Benjamin Peltonen ja Saana Akiola

uusi kausi benjamin ja saana

Artisti Benjanin Peltonen on onnessaan, kun pääsi TTK-tähtioppilaaksi, onhan ohjelma kuulunut hänen elämäänsä lapsuudesta saakka.

– Olen aina ajatellut, että joskus vielä tanssin TTK-parketilla. Kun soitto tuli, pomppasin tuolista ja sekosin.

Benjaminilla ei ole tanssitaustaa. Hänkin rakastaa haasteita, päästä tekemään jotain ensimmäistä kertaa. Hän toteaa, että hänen kehonhallintansa on vähän niin ja näin, eikä keskittymiskykykään ole aina parasta laatua, mutta tahtoa oppia ja onnistua parketilla on kova.

Saana Akiola toteaa Benjaminin olevan energinen ja motivoitunut. Hänen kunnoituksensa ohjelmaa kohtaan ja innokkuutensa ovat isoja plussia.

Mikko Nousiainen ja Kerttu Nieminen

Tanssii tähtien kanssa mikko ja kerttu

Näyttelijä Mikko Nousiainen pukee ensimmäistä kertaa tanssikengät jalkaansa, vaikka hän rakastaakin musiikkia ja tanssia.

– Aikoinaan rakastin legendaarisia Hollywood-musikaaleja. Olisin halunut oppia steppaamaan. TTK on fyysinen ja henkinen testi.Pelkään, etten opi ollenkaan. Siloin voin mennä rohkeasti sössimään kaiken.

Mikon tanssiopettaja Kerttu Nieminen on TTK-opettajana ensikertalainen.Kertun mielestä Mikon vahvuuksia ovat eläytymiskyky, innostus ja asenne.

Siim Liivik ja Katri Mäkinen

Tanssii tähtien kanssa katri ja siim

Jääkiekkokaukaloista ja Hockey Nighteista tuttu Siim Liivik tietää, miltä tuntuu voittaa. TTK-parketille hän tanssahtelee nöyrin mielin.

– En tiedä paritansseista mitään sitten lukion vanhojen tanssien. Toivottavasti aivotärähdyksiä ei ole liikaa, jotta koreografiat jäävät mieleen.

Katri Mäkinen on opastanut useita huippu-urheilijoita tanssin pyörteisiin. Katrin mielestä Siim on innostunut ja hän ottaa homman tosissaan. Tähtiparia yhdistää myös eestinkielisyys, joka tekee kaudesta spesiaalin.

Katariina Kaitue ja Anssi Heikkilä

Tanssii tähtien kanssa katariina ja anssi

Näyttelijä Katariina Kaitueelle TTK on unelma, joka on nuoruudesta saakka odottanut toteutumista. Hän on vuosikymmenten ajan yrittänyt saada jonkun lähtemään paritanssitunnille – onnistumatta. Hän rakastaa tanssimista, vaikka askeleet eivät olekaan halllussa.

– Pääsin 1980-luvulla Aira Samulinin Rytmikkäisiin. Olin siellä p*skin tanssija, mutta hyvä esiintyjä. Lantioni on syväjäässä, mutta olen intohimoinen harjoittelija, vaikkakin ajoittain kärsimätön.

Anssi Heikkilä pitää Katariinaa muuntautumiskykyisenä. Hän toivoo, että tätä osaa päästään hyödyntämään tansseissa.

Signmark eli Marko Vuoriheimo ja Anniina Koivuniemi

TTK uusi kausi Signmark ja anniina

Syntymästä saakka kuuro artisti Marko Vuoriheimo tuntee musiikin basson ja sitä kautta rytmin vartalossaan. Hän sanoo, ettei voi elää ilman rytmiä. Hänellä on nuoruusvuosilta hieman tanssitaustaa breakdancen muodossa. Muut yllättyivät, kun hikipäässä tanssinut mies ei kuule mitään.

– Lähden aina voittamaan. Menen läpi jokaisen harmaan kiven, jos sitä vaaditaan.

Anniina Koivuniemi toteaa, että Marko on innokas liikkuja erilaisissa lajeissa. Tästä on iso apu tanssisyksyn aikana. Anniinan mielestä peräksiantamattomuus on Markon vahvuus.

Evelina ja Marko Keränen

ttk evelina ja marko

Poppari Evelina suuntaa tanssiparketille ensimmäistä kertaa, vaikka hänen kappaleensa ovat tanssittaneet yleisöä.

– En yleensä kokeile uusia juttuja, jos en tiedä, että olen niissä hyvä. Analysoin jatkuvasti, mitä voisin tehdä paremmin. Olen ääripäiden tyyppi. Suhtaudun vakavuudella ja intohimolla rakastamiini asioihin.

Marko Keränen on kuunnellut Evelinan biisien sanoja ja huomannut, että niissä puhutaan usein tanssimisesta ja rytmistä. Hän arvelee, että popparin kuoren alla voisi sykkiä tanssijan sydän. Markon mielestä Evelinassa on kuplivaa energiaa, joka odottaa ulospääsyä tanssin muodossa.

Odotukset

Odotan innolla näiden tähtiparien ensimmäisiä tansseja. Ennen kaikkea haluan nähdä Signmarkin, Katariina Kaituen, Sonja Kailassaaren ja Maaret Kallion ensimmäisiä pyörähtelyjä. On myös mielenkiintoista seurata, miten tähtioppilaat kehittyvät syksyn aikana.

Minkä parin tanssia sinä odotat eniten?

Uusi TTK-kausi alkaa MTV:llä sunnuntaina 28.8.2022 klo 20.30, jolloin esitellään kauden tanssiparit. Tositoimiin päästää viikkoa myöhemmin  eli 4.9. suorassa lähetyksssä.

Kaisa

Tanssii Tähtien Kanssa -faktaa

Tanssii Tähtien Kanssa -semifinaali

kulttuuri suosittelen hyva-olo
Kommentit (1)
  1. Nyt on mukana kivat ja mielenkiintoiset ”tanssioppilaat”, täytyy myöntää. Muutamina vuosina ohjelma ei ole enää jaksanut innostaa, mutta nyt tällä kattauksella saatan sitä jopa katsella. 🙂

    Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *