Tanssii Tähtien Kanssa 2022 -kausi alkoi

Ensimmäinen Tanssii Tähtien Kanssa 2022 -ohjelman suora lähetys oli sunnuntaina. Naiselo oli paikalla aistimassa tunnelmia ja katsomassa 11 tähtioppilaan suoriutumisia. Osa tähtioppilaista yllätti positiivisesti, joistakin ehkä odotin enemmän.

Tanssii tähtien kanssa 2022

Nyt käynnistynyt Tanssii Tähtien Kanssa 2022 on jo viidestoista kausi. Olen ollut studiolla seuraamassa tähtiparien tansseja noin 10 vuoden ajan. Vaikka kotisohvalta näkee ja kuulee tietyt asiat paremmin kuin studiolla mediapaikoilta,  tunnelma on niin erilainen. Livelähetyksen tuoma jännitys on aistittavissa studiolla paremmin kuin kotona. Sen vuoksi tänäkin syksynä suuntaan monena sunnuntaina studiolle. Samalla voin välittää teille lukijoille ja Instagram-seuraajille tunnelmapaloja, Instagramissa jopa samanaikaisesti kuin se tapahtuu.

Koronavuosien jälkeen studiolle sai ottaa taas enemmän katsojia kuin koronan aikaan. Tämä vaikutti selvästi tunnelmaan. Yleisö oli hyvin mukana ilman ”lämmittelijää”, innostajaa, joka yrittää puhaltaa yleisöön hyvää fiilistä.

Juontajat ja tuomarit

Mikko Leppilammen lopetettua, hänen juontajaparinsa Vappu Pimiä siirtyi loungetilan haastattelijasta juontajaksi eli parketille. Se oli hyvä ja varma ratkaisu, koska Vappu on ollut 10 vuotta tekemässä tätä ohjelmaa. Juontajapariksi hän sai viime vuoden TTK-voittajan, näyttelijä Ernest Lawsonin, joka hoitaa tämän kauden loungetilan haastattelut.

TTK vappu ja erkku

Ennen lähetystä Vappu totesi, ettei häntä ole jännittänyt 10 vuoteen  TTK niin paljon kuin sunnuntai-iltana. Hän totesi, että ”Mikon jättämät saappaat ovat niin suuret”. Mielestäni Vappu veti homman hyvin ja ammattitaidolla.

Tuomareina jatkavat Jukka Haapalainen, Helena Ahti-Hallberg ja Jorma Uotinen. Sunnuntaina nähtiin jälleen, että Helena on ehkä se tiukin tuomari, ainakin pistemielessä.

ttk tuomarit

Maaret Kallio ja Sami Helenius

Tanssii tähtien kanssa 2022 maaret ja sami

Psykoterapeutti, tietokirjailija Maaret Kallio sanoi infotilaisuudessa, että häntä jännittää. Jo ennen lähetystä aistin hänen jännityksensä. Ehkä siihen vaikutti myös se, että Maaret ja Sami avasivat kauden tangollaan.

Jorman mukaan, Maaretin ja Samin tangossa oli ”lupaava lataus”. Sitä se kyllä olikin.

Pisteet 5+4+5 eli 14. Aika varovaiset pisteet, mutta niinhän se on ollut useina kausina, että tuomarit eivät hevillä anna hyviä pisteitä kauden ensimmäisissä lähetyksissä. Maaret totesi, että hän on tullut ohjelmaan oppimaan tanssia.

Jaakko Loikkanen ja Ansku Bergström

TTK jaakko ja ansku

Utisankkuri, tv-toimittaja Jaakko Loikkanen oli todennut uutistoimittajan työvuorot verottavat vartalon joustoa. Tosin tanssin nähtyään Helena totesi, että ”ilmeisti Jaakko on ollut pitkällä lomalla”, koska tanssi meni hyvin. Tuomarit totesivatkin, että Jaakon ”tikkaus” ei näyttänyt aiheuttavan ongelmaa.

Me tv-katsojat olemme tottuneet näkemään Jaakon asiallisena ja ehkä vähän jäyheänä uutismiehenä. Sen vuoksi oli ilahduttavaa nähdä hänet aivan toisenlaisena, rentona ja vauhdikkaana.

Pisteet 5+5+5 eli 15.

Siim Liivik ja Katri Mäkinen

Tanssii tähtien kanssa 2022 siim ja katri

Ex-jääkiekkoilija Siim Liivik oli löytänyt Katri Mäkisen ohjauksessa suhteellisen hyvin ”tanssijan” sisältään. Tuomaritkin kiittelivät, että parin cha chassa ollut mitään turhaa. Samoin kiitosta sai Siimin jalkaterien aukikierrot ja tähtioppilaan läsnäolo.

Pisteet 4+4+4 eli 12.

Evelina ja Marko Keränen

Tanssii tähtien kanssa 2022 evelina ja marko

Poppari Evelinan ja Marko Keräsen tanssi jäi jotenkin vaisuksi. Koska yleensä muusikot ja näyttelijät ovat pärjänneet kisassa keskiarvoa paremmin, odotin Evelinaltakin sunnuntaita enemmän.

Tuomareiden antaessa palautetta, Vappu Pimiä muistutti heitä, että ollaan vasta ensimmäisessä lähetyksessä.

Pisteet 5+4+4 eli 13 pistettä.

Joel Harkimo ja Tiia Elg

ttk joel ja tiia nosto

Yrittäjä Joel Harkimo on toisen polven TTK-tähtioppilas, koska hänen äitinsä Leena Harkimo osallistui TTK-ohjelmaan ensimmäisellä tuotantokaudella.

Tiia Elg oli varmaan tehnyt parhaansa saadakseen tähtioppilaansa cha cha cha -askellluksen kuntoon. Se ei kuitenkaan näkynyt sunnuntain tanssissa. Tuomaritkin totesivat Joelin askelluksen olevan ”mielenkiintoista”, vaikkakin Joel pysyi suhteellisen hyvin rytmissä. Kyllähän se tanssi näytti lähinnä kävelyltä tai tepastelulta. Edes näyttävä nosto ei pelastanut sitä.

Pisteet 3+3+3 eli 9 ja lähetyksen jumbopisteet.

Alma Hätönen ja Aleksi Seppänen

Tanssii tähtien kanssa 2022 alma ja aleksi

Radio- ja tv-juontaja Alma Hätösen ja Aleksi Seppäsen jive jäi hieman vaisuksi. Vai olenko yksin mielipiteeni kanssa?

Toisaalta kaikesta näki, että Alma kyllä nautti tanssista. Tuomarit moittivat Alman kiirehtemistä.

Pisteet 4+4+4+ eli 12.

Sonja Kailassaari ja Matti Puro

tanssii tähtien kanssa sonja ja matti

Toinen pari, jonka tanssia odotin innolla oli televisiotoimittaja Sonja Kailassaaren ja Matti Puron tanssi. Infotilaisuudessa oli käynyt ilmi, että Sonja on innokas tanssija. Onneksi minun (eikä varmaan muidenkaan) tarvinnut pettyä tämän parin tanssiin. Sitä oli ilo seurata.

Jorma hehkutti tanssia ”villiksi ja kuumaksi”. Helena kiitteli koreografian nappiin mennyttä vaikeutta. Jukka ja Helena kehuivat  Sonjan upeasti ojentuvia jalkoja.

Tuomereiden pisteet 6+5+6 eli 17. Tuomareiden hehkutuksen perusteella olisin odottanut muutamaa pistettä parempaa tulosta.

Katariina Kaitue ja Anssi Heikkilä

Tanssii tähtien kanssa 2022 katariina ja anssi

Näyttelijä Katariina Kaitueen ja Anssi Heikkilän wieninvalssia oli ilo katsoa. Se oli tyylikästä. Näyttelijänä Katariina sai välitettyä tanssin fiiliksen ja tarinan. Tanssin jälkeen hän totesi, että olisi voinut tanssia vaikka kuinka kauan. Hänen mielestään tanssiminen on ”niin ihanaa”.

Tuomarit kiittelivät Katariinan ja Anssin tanssia: ”En ottaisi mitään pois, en laittaisi mitään lisää. Tasapainoista tanssia. Valmis tekniikka. Hieno tanssi”.

Pisteet: 7+6+7 eli 20 pistettä ja jaettu toinen sija. Katariina totesi, että hän on onnellinen näistä pisteistä ja ”kyllä me ollaan treenattukin”.

Benjamin Peltonen ja Saana Akiola

ttk 2022 benjamin ja saana

Artisti Benjamin Peltosen ja Saana Akiolan tanssi oli tango. Nuoren Benjaminin tanssi oli positiivinen yllätys. Hän kertoi infotilaisuudessa, että hän on unelmoinut pääsystä TTK-parketille. Nyt hän eli unelmaansa – ja suoriutui ainakin ensimmäisestä koitoksestaan suorastaan mallikkaasti. Tuomaroidessaan Jorma totesi tanssissa olleen ”tangon törinää ja tunnelman tiheyttä”. Helena epäili, ettei Benjamin pikkupoikana osannut  unelmoida tällaisesta onnistumisesta.

Tuomareiden pisteet:7+7+8 eli 22 pistettä ja johtopaikka. Kun Benjamin näki pisteet, hän totesi: ”Kiitos, söpöläiset.”

Signmark eli Marko Vuoriheimo ja Anniina Koivuniemi

tanssii tähtien kanssa 2022 signmark ja anniina

Olin odottanut eniten artisti Signmarkin eli Marko Vuoriheimon tanssia, koska hän on kuuro. Olen edelleen hämmentynyt, miten hän pystyy aistimaan rytmin basson ja tanssiopettaja Anniina Koivuniemen kehosta. Marko totesi, että tuon jälkeen flow hoitaa loput. Aivan uskomatonta.

Signmarkin ja Anniinan tanssista välittyi ilo. Kaikesta näki, että Marko nautti esiintymisestä. Tuomaritkin olivat aivan myytyjä toteamalla: ”Vitsi, mikä veto!”

Pisteet 6+6+6 eli 18 pistettä.

Mikko Nousiainen ja Kerttu Nieminen

ttk 2022 mikko ja kerttu

Näyttelijä Mikko Nousiaisen tähtiopettaja Kerttu Nieminen debytoi TTK-opettajana. Mielestäni hän onnistui hienosti tähtioppilaansa kanssa.

Infotilaisuudessa olin saanut Mikosta jotenkin jäyhän kuvan ja epäilin hänen tanssitaivaltaan. Aivan turhaan. Hänhän onnistui minusta aivan mallikkaasti. Tuomarit kehuivat Mikon hienoa latautumista ja miten upeasti Mikko liikutti painoa jalalta toiselle. Jorman mielestä Mikossa on potentiaalia.

Tuomareiden pisteet 7+6+7 eli 20 pistettä eli jaettu toinen sija.

Lopuksi

Ohjelman päätyttyä tähtioppilaista huokui jännityksen laukeaminen, helpotus. Median edustajat saavat aina lähetyksen jälkeen jäädä kuvaamaan ja haastattelemaan pareja.

ttk 2022 sonja, matti ja aku
Sonjan kihlattu näyttelijä Aku Hirviniemi toi kihlatulleen kukat. Vierellä Sonjan tanssiopettaja Matti Puro.
ttk 2022 katariina ja anssi lopussa
Katariina ja Anssi olivat tyytyväisiä tanssiinsa.
ttk 2022 jaakko ja ansku lopussa
Jaakko ja Ansku tanssien päätyttyä.
ttk 2022 joel ja tiia haastateltavana
Joel ja Tiia median haastateltavana.
ttk 2022 evelina ja marko lopussa
Evelina ja Marko ottivat kuvaustilanteessa tanssiotteen .
ttk 2022 signmark ja anniina
Kun televisiolamput sammuivat, Signmark eli Marko ilahdutti yleisöä breikkaamalla. Tässä kuitenkin hillitysti poseeraamassa.
ttk 2022 mikko ja kerttu lopussa
Uusi tähtiopettaja Kerttu sai lähetyksen jälkeen kukat. Vierellä tähtioppilas Mikko.

Mielestäni Tanssii Tähtien Kanssa 2022 -kausi käynnistyi mielenkiintoisesti. Odotan innolla ensi sunnuntai lähetystä, koska silloin tippuu ensimmäinen pari. Pelastuuko Joel Harkimo vai tippuuko? Tuleeko yllätysonnistumisia ja -epäonnistumisia? Mitä sinä arvelet?

Kaisa

Linkki Tanssii Tähtien Kanssa -sivustolle

hyvinvointi hyva-olo
Kommentit (2)
 1. Uskomatonta, että nyt huomenna on jo Tanssii Tähtien kanssa ohjelman Finaali 2022?

  Äkkiä se syksy on , mennyt ollaan nähty, Sirkus Akrobatiaa ja paljon muuta oheis ohjelmaa , mitä nyt Ei oisi tarvinnut olla.

  Kun Tärkein on se Itse tähtiparin kilpatanssi , se muu oheis ohjelmaa, on Ihan turhaa , sillä eihän sitä

  Arvoisat tuomarit arvostele ei anna lisäpisteitä kehuja kyllä ja yleisön villiintymään.

  Vuodesta toistuu yleisön koostumus, on Tähtiparien Lähisukulaisista, Muista Sukulaisista ja Ystävistä, jotka ovat Hänen kaltaisiaan,

  Ei siis ” Tavis ystäviä”

  Ylridönä on Ohjelman Formaatin yhteistyö kumppaneita.

  Juontajat kyllä, huutaa yleistää ohjelmaa Huippu ohjelmaksi!

  Muut , jotka eivät kuulu lähiystävä piirin tai ovat sitä ” Tavis TV- katsoja kanssa tyrkytetyää kallista

  sovellusta, jolla Voi Voittaa lipun Tanssii Tähtien kanssa ohjelman katsomoon.
  Siis Voi, voittaa tuttu , lausahdus , monista lehdistä kuitenkaan sitä ei voita.

  Tähän Toivon , että tilisi uudistus..
  Kuka hyvänsä saisi ostaa näitä lippuja .

  Taisin aiemmin toivoa, että tulisi ” Tavisten tanssi tähtien kanssa” ohjelma.

  En muuta mielipidettäni nytkään.

  Nimeä mainitsemmattomat
  Iltapäivä lehdet , ja Seiska lehti se jaksaa kirjoitella, että taas on romanssi.

  Taiteilijat Ei sitten , pysty elämään Normaalia elämää,

  Sama kaava aina toistuu.

  Eikä tässä tarvitse enempää siitä avautua.

  Ja Mitenkähän on , että lähes vuodesta toiseen on Sama Tähtiopettaja oppilaansa kanssa finaalissa?

  Eikö pestätä , että on ” Tylsä ohjelma”.?

  Kun aina se sama pääsee finaaliin !

  Miksei voisi tähän Tanssi kilpailuun voisi lisätä , Hieman uusia tansseja Lavatansseista tuttuja .

  Kuten, humppa, jenkka, polkka sekä kävelyhumppa.

  Uudistettiinhan , kymmeniä vuosia pyörinyt ,Kesätapahtuma Etelä- Pohjanmaa Seinäjoella ,

  Seinäjoen Tangomarkkinoita .

  Sitä ennen voittajat vaihtu, joka vuosi uusi.

  Sitten 90- luvun lopussa,

  Meinasi tulla yleisökato.

  Kunnaes hoksattiin , että vain toinen voittaa joko nainen tai mies.

  Eli kruunataan Tangokuninkaaksi tai Tangokuningattarreksi.
  .Sitten kuitenkin huomattiin että perinteinen tapa Sittenkin parasta että kruunataan Tangokuningas tai Tangokuningattar

  Eli kuten mainitsin eikö ole tulsää?

  Aivan eikö tässäkin kun yksi sama on voittamassa kilpailut .

  Olisin halunnut , että Sinmark on finaalis .

  Ei käyny nyt niin toisin kävi.

  1. Hei No niin, kiitos kommentistasi.
   TTK:n suosio jatkuu vakaana. Katsojia on noin miljoona joka viikko.

   Studioyleisöstä näytetään pieni osa. Ns. yläkatsomissa on ns. taviksia, joita yhteistyökumppanit saavat kutsua studioon. Joka ohjelmassa suurin osa katsojista on ensimmäistä kertaa yleisönä.

   -Kaisa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *