Yllättävä tiputus TTK:ssa

Sunnuntaina nähtiin ensimmäinen, ehkä yllättävä tiputus TTK:ssa. Monen mielestä oli yllätys, että Evelina ja Marko Keränen saivat jättää kisan ensimmäisenä. Heti ohjelman alussa katsojat saivat yllätysuutisen: Mikko Nousiainen ja Kerttu Nieminen eivät voi tanssia Mikon loukattua jalkansa kenraaliharjoituksessa.

yllättävä tiputus ttk:ssa
Jännitys on korkeimmillaan: kohta selviää, mikä pari tippuu ensimmäisenä.

Sisäpiiristä kuulin, että Mikon ja Kertun tanssi olisi ollut ”todella hieno”. Sen vuoksi harmitus on sitäkin suurempi. Minulle Mikon tanssi ensimmäisessä lähetyksessä oli positiivinen yllätys. Sen vuoksi odotin sunnuntaita mielenkiinnolla. Toivottavasti loukkaantuminen ei ole niin vakavaa, että pari joutuisi jättämään koko kauden kesken.

Kahden lähetyksen paras

yllättävä tiputus ttk:ssa signmark
Signmark ja Anniina olivat kahden lähetyksen paras pari.

Koska ensimmäisessä livelähetyksessä ei tiputettu ketään, sen lähetyksen ja sunnuntain pisteet laskettiin yhteen ja niihin lisättiin vielä katsojien äänet. Näin saatiin selville, kuka oli näiden kahden lähetyksen paras. Voiton vei Signmark eli Marko Vuoriheimo ja Anniina Koivuniemi.

Keskustellessani Markon kanssa lähetyksen jälkeen hän totesi, että oli aivan epäuskoinen, oliko hänen tulkkinsa viittonut hänen nimensä. Ilo suorastaan paistoi hänen kasvoiltaan.

Olen edelleen aivan hämmentynyt, miten hienosti Marko tanssii, kun ottaa huomioon, ettei hän kuule. Aivan uskomatonta!

Helena Ahti-Hallberg suitsutti Markon ja Anniinan tanssin olleen upeaa, ja Markon tulkinneen musiikkia koko vartalonsa voimalla. Jorma Uotinen kehui tanssin herkkyyttä. ”Olin tanssin ajan kananlihalla. Se on merkki siitä, että jotain meni oikein ja tanssi kosketti syvästi”, kiteytti Jorma.

Yllättäjä Joel

yllättävä tiputus ttk joel ja tiia
Joel Harkimo onnistui sunnuntaina paremmin kuin edellisellä viikolla.

Ennen sunnuntain lähetystä epäilin, että  Joel Harkimo ja Tiia Elg  joutuvat tiputusuhan alle. Olin päätynyt tähän sen ensimmäisen livelähetyksen tanssin perusteella. Joelilta kuitenkin sujui  hidastempoinen tango selvästi paremmin kuin edellisen viikon nopea lattari.

Jututin Joelia lähetyksen jälkeen. Hän oli silminnähden helpottunut ja tyytyväinen tanssiinsa. Pari ei joutunut edes tiputusuhan alle.

Ennen lähetystä keskustelin Joelin äidin Leena Harkimon kanssa ja Joelin avopuolison Janni Hussin kanssa. Leena kertoi, että hän on antanut Joelille ohjeeksi nauttia, fiilistellä. Hän totesi, että Joel on harjoitellut todella paljon ja tämä on ollut ”aivan poikki” harjoitusten vuoksi.

ttk leena harkimo ja janni hussi
Leena Harkimo ja Janni Hussi tulivat kannustamaan Joel Harkimoa.

Janni muistutellut Joelille, että tämä muistaa ottaa magnesiumia ja elektrolyyttejä palautuakseen harjoitusten rasituksista. Kysyin Jannilta, onko häntä kysytty joskus  TTK-tähtioppilaaksi ja suostuisiko hän, jos kysyttäisi. Janni totesi, ettei häntä ole kysytty ohjelmaan ja hän suostuisi, jos aikataulut antaisivat myöden.

Uhkarohkea tanssi

yllättävä tiputus ttk benjamin ja saana
Benjamin Peltosen ja Saana Akiolan tanssi jakoi mielipiteitä.

Benjamin Peltonen ja Saana Akiola olivat ottaneet riskin seksikkäällä tanssillaan. Helena totesi, että tanssi oli uhkarohkea valinta ja tanssissa oli jiven peruselementit kaukana. Jorma muotoili asian: ”Tanssissa oli tyylillisesti monipuolisia elementtejä.” Jukka Haapalainen oli vähän suotuisampi kuin Helena ja Jorma todeten tanssin olleen rytmisesti tarkkaa ja tanssissa olleen karismaa.

Lähetyksen jälkeen Benjamin ja Saana totesivat, että he olisivat luulleet Jorman pitävän tanssista enemmän kuin sitten piti.

Lätkämies tangotaiturina

ensimmäinen tiputus ttk:ssa siim
Siim Liivikin ja Katri Mäkisen tango oli tyylikäs.

Siim Liivikin ja Katri Mäkisen tango oli upeaa katsella. Se oli taitavaa, tyylikästä ja puvutkin sopivat hyvin hieman erilaiseen tangoon. Ei ihme, että pari sai 8-rivin eli 24 pistettä, joka oli tuon illan paras.

Helena tunnusti olleensa häkeltynyt katsoessaan parin tanssia. Hänen mielestään koreografia oli uutta ja innovatiivista. Jorman mielestä tango oli ”supersiisti ja siinä oli uutta tulokulmaa tangoon”.

Tiputus

Ensimmäisen tiputusuhan alle joutuivat Maaret Kallio parinaan Sami Helenius, Alma Hätönen Aleksi Seppäsen kanssa ja Evelina Marko Keräsen kanssa. Evelina ja Marko joutuivat jättämään kisan. Tottakai se oli heille pettymys. Joidenkin mielestä se oli myös yllätys. Tämä kuuluu ohjelman henkeen: yllätyksiä tulee, koska katsojien äänillä on 50 prosentin painoarvo.

ttk evelina ja marko
Evelinan ja Marko Keräsen tanssit on nyt tanssittu.

Kuvakooste

ttk
Sonja Kailassaaren ja Matti Puron tanssi näytti kauniilta.
ttk katariina ja anssi
Katariina haluaisi ottaa vielä ”niskaotteen” Anssi Heikkilän suunnittelemasta jivestä.
ttk
Maaret Kallion ja Sami Heleniuksen tanssissa oli jotenkin varovainen ote.

Videohaastattelut

Ensi sunnuntaina on sitten lattari-ilta, jolloin kaikki tanssivat lattarit.

Kaisa

Tanssii Tähtien Kanssa 2022 -kausi alkoi

Tanssii Tähtien Kanssa -sivut

puheenaiheet hyva-olo
Kommentit (2)
  1. Hei! Minusta pudostus oli ”oikea”, en yllättynyt, vaan arvelinkin, että Evelina putoaa. Mikon tilanteesta olin harmissani – häneltä odotin paljon. Kiekkoilijan kroppa taipuu hienosti tanssiin. Sellainen analyysi. Ei uskoisi, että seuraan tansseja vain sivusilmällä, hah 😀

    Minna

    1. Hei Minnis, kiitos kommentistasi.Hyvä analyysi.
      -Kaisa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *