Tanssii tähtien kanssa: jännitystä ilmassa

Olen istunut Tanssii tähtien kanssa -studiolla noin 10 vuoden ajan. Studiolla pystyy aistimaan suoran TTK-lähetyksen tuoman jännityksen. Se ei välity – ainakaan samalla tavalla – television välityksellä.

tanssii tähtien kanssa tanssijoiden järjestäminen
Kameramies kuvaa tanssijoita. Hänen vartaloonsa on kiinnitetty 30 kilon kamera.

Yleisöä ja median edustajia pyydetään tulemaan studiolle noin 1,5 tuntia ennen suoran lähetyksen alkua. Osa tanssijoista piipahtaa kenraaliharjoituksen lomassa tai sen jälkeen median ja vip-vieraiden lämpiössä tapaamassa läheisiään. Siinä tilanteessa jo voi aistia joidenkin tähtioppilaiden jännityksen. Jollakin se on purkautunut hermostuneena kävelynä, toisella puheen pulputuksena jne.

Ja ennen oman tanssin alkamista tähtioppilaat reagoivat jännitykseen eri tavalla seisoessaan lavalla, kun taustaseinälle heijastetaan otteita heidän treeneistään. Osa pomppii, toiset tuijottavat tyhjyyteen, jotkut keinuttelevat itseään.

ttk maaret ja sami jännitys
Asennosta ja ilmeestä päätellen Maaret Kallio taitaa jännittää alkava tanssi. Kuva otettu siinä vaiheessa, kun taustaseinällä näkyy harjoitushaastatteluja.

Vaikka monet tähtioppilaista ovat esiintymisen ammattilaisia, suorassa lähetyksessä tanssiminen, oman mukavuusalueen ulkopuolinen toiminta, saa rutinoituneenkin esiintyjän jännittämään. Se on inhimillistä ja ymmärrettävää.

Itse varmaan ”kuolisin” jännityksestä, jos minun pitäisi tanssia suorassa lähetyksessä.

Katso postauksen lopussa oleva video, jossa haastattelen kilpailijoita tanssien jälkeen.

Ennen lähetystä juontajat Vappu Pimiä ja Ernst Lawson yhdessä Sami Pitkämön orkesterin kanssa yleisön fiiliksiä. Lattiamanu harjotuttaa taputtamista, ettei se olisi ”A-studion luokkaa”, vaan raikuvaa, iloista ja tarttuvaa. Näin luodaan yleisöön oikea fiilis.

TTK Vappu ja erkku
Vappu ja Ernest juontavat varmalla otteella.

Viime sunnuntaina yleisön ja median toivottiin olevan paikalla tavallista aikaisemmin, sillä ennen suoran lähetyksen alkua nauhoitettiin tanssiopettajien yhteinen tanssi, joka esitettiin ohjelman alussa. Näin opettajille jäi aikaa vaihtaa vaatteet ennen heidän varsinaista  kilpailunumeroa.

Tanssii tähtien kanssa opettajat
Sunnuntain lähetys alkoi tanssiopettajien tanssilla.

Mitenkäs sitten tanssit sujuivat sunnuntaina? Illan teema oli vakiotanssit.

Illan paras

Sunnuntain lähetyksen paras pari oli Jaakko Loikkanen ja Ansku Bergström. Oli ilo nähdä, miten uutismiehestä ja ”ruma tanssiryhmän” jäsenestä oli kuoriutunut tanssitaituri.  Koreografia oli vaikea. Ansku ei todellakaan päästänyt Jaakkoa helpolla.

tanssii tähtien kanssa ansku ja jaakko

Kameran takaa tuijotellessani heidän tanssiaan ihoni oli kananlihalla. Huikeaa! Tämä on sitä parasta TTK-antia: nähdä tähtioppilaan kehityskaari. Olin iloisesti yllättynyt, että Jaakko Loikkanen jo tässä vaiheessa, neljännessä suorassa lähetyksssä, pääsi tuohon tasoon.

Tuomaritkin hehkuttivat tanssia. Pisteitä ropisi 27.

Huikea nousu

Edellisellä viikolla Siim Liivik ja Katri Mäkinen eivät vakuuttaneet tuomareita, jotka antoivat pisteitä todella nihkeästi: vain 9. Odotin mielenkiinnolla, miten sunnuntaina käy.

tanssii tähtien kanssa siim ja katri

No, nyt Siimin ja Katrin tanssi oli aivan uskomattoman hieno.  Katrin koreografia sai kiitosta eikä syyttä. Siim oli hienosti koonnut itsensä niin, ettei edellisen viikon huonot pisteet vaikuttaneet sunnuntain tanssiin.

Pisteitä kertyi 27, jonka ansiosta vastaavaa pistenousua ei ole nähty koskaan TTK:n historiassa.

Varmat tanssijat

Sonja Kailassaari ja Matti Puro ovat olleet koko ajan tasaisen hyviä. Heidän tyylikästä tanssiaan on aina ilo katsoa. Matti on loistava koreografi, joka ei mene sieltä, mistä aita on matalin. Hän haastaa tähtioppilaansa, ja saa hänet onnistumaan.

Sunnuntaina Sonja ja Matti  saivat 25 pistettä ollen pisteissä hyvänä kolmosena.

ttk sonja ja mattiBenjamin Peltonen ja Saana Akiola ovat toinen ns. varma pari, vaikka pari viikkoa sitten pari saikin tuomareilta tylytystä lähinnä koreografiasta ei niinkään tanssista suoriutumisesta. Nyt heidän tanssinsa sai ansaittua kiitosta tuomareilta ja pisteitä tuli 24. On ollut mielenkiintoista seurata Benjaminin lähes lapsenomainen innostus, kun hän on päässyt toteuttamaan unelmaansa ja tanssimaan TTK-parketilla.

ttk benjamin ja saana

Hymy valloittaa

Minulle on edelleen mysteeri, miten hienosti kuuro Signmark oppii tanssimaan noin taidokkaasti. Hän on lukuisissa haastatteluissa todennut tuntevansa basson kehossaan. Silti olen hämmästynyt.

signmark ja anniina

Sunnuntaina Signmark ja Anniina Koivuniemen tanssi ei ollut parin parhaimmistoa, vaikka hyvä olikin. Tuomarit arvostelivat lähinnä Signmarkin tanssiasentoa. Signmarkin hymyilevä olemus on sulattanut kaikkien sydämet niin studioyleisössä kuin kotikatsomoissakin.

Sunnuntaina pari sai 19 pistettä, joka oli selvää tiputusta edellisestä viikosta.

Pientä varovaisuutta

Mikko Nousiainen on saanut loukkaamansa jalan kuntoon ja sunnuntaina hänen ja Kerttu Niemisen tanssi sujui hyvin, vaikkakin tuomarit kritisoivat Mikon tanssiasentoa. Tanssin herkkä tunnelma välittyi kauniilla tavalla. Pistesaalis 21.

ttk mikko ja kerttuAlma Hätösen ja Aleksi Seppäsen tanssissa oli tyyliä, tunnelmaa ja taitoa, kuten Jorma Uotinen totesi. Pisteitä 20.

Olen odottanut Almalta kaikkina viikkoina hieman enemmän heittäytymistä, joka näkyisi tanssissa. Alma ja Aleksi joutuivat tiputusuhan. Kun heidän nimensä mainittiin ja pienen tauon jälkeen juontaja totesi, että he ovat jatkossa, helpotus näkyi Alman kasvoilta. Kun he pääsivät kameroiden ulottumattomiin, Alma peitti kasvonsa käsillään. Jännitys purkautui.

ttk alma ja aleksiMaaret Kallio on tunnustanut olevansa jännittäjä. Ehkä jännitys aiheutti sen, että hänen ja Sami Heleniuksen tanssi oli varovaista. Pisteitä tuli 14. Maaret ja Sami joutuivat myös tiputusuhan alle. He kuitenkin pääsivät jatkoon. Helpotus näkyi kasvoilta.

ttk maaret ja samiJoel Harkimo ja Tiia Elg ovat usein olleet häntäpään pisteillä. Sunnuntain tanssi oli kuitenkin astetta varmempaa – ainakin nostojen osalta – kuin ensimmäisissä lähetyksissä. Pisteitä he saivat 13 ja hekin joutuivat tiputusuhan alle – ja lopulta jättämään tanssit. Hienoa kuitenkin, että Joel pystyi selättämään tanssipelkonsa.

ttk joel ja tiia

Video

Ensi sunnuntaina Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa näemme tähtioppilainen oman tarinan tanssin muodossa.

Kaisa

Yllättävä tiputus TTK:ssa

Tanssii tähtien kanssa viralliset sivut

hyvinvointi mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *