Mielenkiintoisia kirjoja

Haluatko ideoita vaatteiden toisesta elämästä ja luovuutta kestävään tyyliin? Entä kiinnostaako parempi itsetunto ja stressistä? Entä oletko jouluihminen? Tässä muutamia mielenkiintoisia kirjoja, joissa käsitellään näitä asioita.

Mielenkiintoisia kirjoja kasa

Parempi itsetunto 8 viikossa

Anne Karilahden Minä, parempi itsetunto 8 viikossa (Readme) auttaa lukijaa löytämään itsensä erilaisten tehtävien muodossa. Kirjassa on aina lyhyt johdanto eri teemoihin ja niihin liittyy aina tehtäviä, joissa pohditaan omaa käyttäytymistä.

Mielenkiintoisia kirjoja minä

Kirjan teemat ovat kuka sinä olet, hyväksy itsesi sellaisena kuin olet, uskolla olla se kuka olet, mitä sinä haluat, rajat, onnellisuus, omannäköinen elämä ja kiitollisuus.

Kirja on kiva tapa sukeltaa oman kuoren sisään, pohtia omaa käyttäytymistään ja pala palalta saada astetta parempi itsetunto.

Kiva kirja esimerkiksi epävarmalle nuorelle tai aikuisuuden kynnyksellä olevalle.

Miksi seeprat välttyvät mahahaavoilta

Robert M Sapolskyn kirjassa Miksi seeprat välttyvät mahahaavoilta – kiistelty stressin, stressiperäisten sairauksien ja stressin hoidon opas (Scanria) käsitellään, mihin kaikkeen stressi vaikuttaa. Pohjana on erilaiset tutkimukset, faktat.

Stressikirja

Kyllähän me tiedämme, että stressi on pahasta, mutta kaikki eivät ole ajatelleet, mihin kaikkeen paha, pitkittynyt stressi vaikuttaa. Aivohalvaus, mahahaava, vastustuskyky, muisti, seksi, yöunet, masennus jne.

Kirja on mielenkiintoinen, mutta lay out liian puuduttava: halpa paperi, vähän huonoja musta-valkoisia kuvia, paljon tekstiä. Hyvä aihe, mutta kirjan ulkoasu ei houkkuttele. Kirjaa voi suositella tutkimuksista kiinnostuneelle, joka kärsii stressistä.

Green Christmas

Johanna Vireaho ja Annabella Antas tekivät Creen Christmas, kransseja ja kukka-asetelmia -kirjan (Cozy Publishing). Kirjassa mm. annetaan vinkkejä joulun ruukkukasvien ja kukkakimppujen hoitamiseen. Jos olet haluat oppia tekemään jouluisia kransseja, mobiileja tai köynnöksiä, tästä kirjasta saat niihin vinkkejä.

Joulukirja

Kirjaa selatessa viriää into lähteä luontoon keräämään erilaisia materiaaleja, joista voi tehdä kasviasetelmia, tehdä vaikka kranssi tms.

Tämä kirja on joulusta ja kasveista kiinnostuneille kiva lahja – eikä kirjan ideoiden toteuttamisessa tarvitse olla mitenkään supertaitava.

Vintage & Secondhand

Fida Kettusen Vintage & Secondhand, luovuutta kestävään tyyliin -kirjan (Avain) kuvia on kiva katsella ja muistella eri vuosikymmenten pukeutumistyyliä. Ei kirja kuitenkaan ole vain katselukirja, vaan kirjassa annetaan vinkkejä oman tyyli löytämiseen, kerrotaan keskeisistä vaatemateriaaleista, vinkataan vaatteiden lainaamisesta ja käytettyjen vaatteiden uskomuksista.

Mielenkiintoisia kirjoja vintage

Kirjaan on haastateltu joitakin vintagevaatteita suosivia henkilöitä. Kirjassa on runsas kuvitus.

Kirja sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet kiertotaloudesta, vintagesta ja haluavat vähentää uusien vaatteiden ostamista.

Kaisa

Kirjavinkkejä kokkaajalle, puutarhaihmiselle ja sisustajalle

kulttuuri kirjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *