Katse kaulaan

Kaulan iho paljastaa iän. Liian usein unohdamme sen hoitamisen. Nyt käännetään katse kaulaan. Poimi vinkit kaulan hoitamiseen.

Iän myötä maanvetovoima tekee tehtävänsä, ja kasvojen piirteet alkavat laskeutua. Kaulan ihon veltostuminen johtuu iän myötä ihon heikentyneestä kollageeni- ja elastiinisäikeiden tuotannosta.

– Kaulan ihon on erilainen, hieman paksumpi kuin kasvojen iho. Sen vuoksi tarvitsemme erillisen kaulavoiteen. Liikutamme kaulaamme lukemattomia kertoja päivän aikana. Lisäksi tuijotamme puhelinta painaen päätä alas. Nämä kaikki vaikuttavat kaulan ihoon, toteaa Sisleyn myyntipäällikkö, kosmetologi Katariina Kerkola.

Puhdista, kosteuta, ravitse

Katse kaulaan -projekti alkaa perusasioista. Kaulan iho tulisi puhdistaa kaksi kertaa päivässä samoin kuin kasvojenkin iho. Katariina vinkkaa, että puhdistusmaitoa voi laittaa vaikka vanulappuun ja pyyhkiä sillä kaulaa ja niskaa.

Muista myös kuoria kaulan iho samalla, kun kuorit kasvojen ihosi. Samoin levitä kasvonaamiota kaulalle ja dekolteelle.

Kun laitat kasvoillesi seerumia, älä unohda kaulaa ja dekolteeta, vaan levitä seerumia myös leuasta alaspäin. Kaulan iho tarvitsee tehokasta kosteutusta, jotta sinne ei tulisi juonteita ja ryppyjä.

Tämän jälkeen onkin voiteen vuoro. Erillisessä kaulavoiteessa on yleensä kiinteyttäviä tehoaineita kasvovoiteita enemmän.

katse kaulaan kaulavoiteet
Hyviä kaulavoiteita ovat mm. Lierac Lift Integral Neck & Decollete 68 e/50 ml, Alumier Neck Décolleté Firming Cream 89 e/90 ml ja Sisley Neck Cream 171,50 e/50 ml.

Jos sinulla ei kuitenkaan ole kaulavoidetta käytössä, levitä kasvovoidetta kaulalle ja dekolteelle. Sekin on parempi vaihtoehto kuin jättää nämä paikat ilman hoitovoidetta.

Aurinkokautena muista suojata myös kaula ja dekoltee.

Älä tee sitä virhettä, että suihkuttelisit parfyymia kaulalle. Aurinkokautena se voi aiheuttaa ongelmia, koska parfyymien alkoholi herkistää ihon auringolle.

Tehoaineet

Katariina kertoo, että Sisleyn suositussa kaulavoiteessa on useita tehoaineita, jotka napakoittavat kaulan ihoa.

– Hevoskastanjauute, merilevä ja kofeiini vaikuttavat tehokkaasti leuan ja kaulan alueella olevaan rasva- ja nestekertymään, jolloin leukalinjasta tulee vähän virtaviivaisempi. Kauransiemenuute napakoittaa välittömästi ja antaa iholle sileyden tunteen. Rataniauute silottaa ja tasoittaa.

Kaulavoiteen levitys

Katariina toteaa, että tehokasta kaulavoidetta kannattaa laittaa aluksi kaksi kertaa päivässä parin kuukauden ajan ja tämän jälkeen kerran päivässä ylläpitohoitona.

Katariina näyttää, miten kaulavoide olisi hyvä levittää, jotta se tehostaisi voidetta.

Kaulavoiteen levitystekniikka -video

Mikroneulaus

Monet vannovat kasvojoogan nimiin myös kaulan hoidossa. Kannattaa kokeilla ja ottaa kasvojooga säännölliseksi hoidoksi esimerkiksi uutisia katsoessa.

Kauneushoitoloissa tehtävä mikroneulaus auttaa vilkastuttamaan ihon kollageeni- ja elastiinisäikeiden tuotantoa. Hoito ei ole missään tapauksessa ns. hemmotteluhoito. Puhdistuksen jälkeen ihoa käsitellään kynämäisellä laitteella, joka tekee ihon pintaan kanavia, joita pitkin tehoaineet pääsevät imeytymään tavallista syvemmälle.

Dermapen-kynä
Dermapen-mikroneulaus tehdään tällaisella laitteella.

Vaikka hoito ei ole hemmottelua, sen kyllä kestää, koska tunnin hoidosta tuo reijitysvaihe kestää vain lyhyen ajan. Mikroneulauksessa käydään läpi kasvojen, kaulan ja dekolteen lisäksi huulten ja silmien ympärykset. Neulan syvyyttä vaihdellaan käsiteltävän alueen ja asiakkaan tuntemusten mukaan.

Lopuksi kasvoille laitetaan rauhoittava ja kosteuttava kuitunaamio.

Ihosta riippuen iho saattaa punoittaa jonkin verran. Olen ottanut hoidot aina perjantai-iltaisin, jolloin voin mennä kotiin ilman meikkiä. Hoitopäivänä kasvot ovat hieman turvoksissa ja ennen kaikkea kaulan sivut ovat punoittaneet. Hoidon jälkeisenä päivänä olen meikannut normaalisti. Punoitus ja turvotuskin ovat olleet hallinnassa. Kun ensimmäisen kerran kävin mikroneulauksessa kolmantena päivänä hoidosta ihoni alkoi kesiä. Nykyisin sitä ei juurikaan tapahdu, sillä laitan kosteuttavia seerumeita ja hoitovettä useamman kerroksen iholle ennen hoitovoidetta.

Katse kaulaan dermapen
Kahden Dermapen-mikroneulauksen jälkeen ennen kuin 3. hoitokerta on alkamassa. Hoidot tehtiin Blue Lagoonissa. Maksoin itse hoidot.Yhden Dermapen-mikroneulauksen hinta kasvoille, kaulalle ja dekolteelle on nykyisin 215 e.
katse kaulaan dermapenin tulokset
Vasemmalla ennen ensimmäistä Dermapen-käsittelyä ja oikealla kolmannen käsittelyn jälkeen. Lähes yhtä hyvät tulokset myös kaulalla, josta valitettavasti emme tajunneet ottaa kuvaa.

Olen ottanut säännöllisesti Dermapen-mikroneulaushoitoja Blue Lagoonissa ja todennut hoidon tehoavan jopa niin hyvin, että viikko hoidon jälkeen yksi työtuttu kysyi, olenko käynyt kasvojen kohotuksessa.

Lähes kivuton Hifu

Toinen hoito, josta on apua myös kaulan hoitamisessa on Hifu (High-intensity focused ultrasound). Hifu sopii kaulan lisäksi kasvoille ja vartalolle. Hoito perustuu suuritaajuiseen ultraäänienergiaan. Sen avulla saadaan impulssi  vaikuttamaan tehokkaasti ja tarkasti moneen eri kohtaan ihon kerroksissa.

Kokeilin sekä Hifu6- että Hifu7 -laitteilla tehtyä hoitoa laitteen maahantuojan luona (Meditechs).

Hoito aloitettiin levittämällä hoidettavalle alueelle ultraäänigeeliä. Hoito alkoi syvältä ihosta: 3 millimetrin syvyydeltä. Tämän jälkeen syvyys vaihtui 1,5 millimetriksi.

Hifu aiheuttaa ihokerrokseen mikrohaavan, jota elimistö korjaa tekemällä kollageenia. Kollageenihan vähenee iän myötä.

katse kaulaan hifu
Hifu-hoito tuntuu, mutta ei ole kestämättömän kivulias.

Miltäs hoito tuntui, oliko kivuliasta? Tästähän kaikki ovat kiinnostuneita. Hifu 6 -laitteella tehty oli miedompi, se ei pahemmin tuntunut – paitsi amalgaamipaikkojen kohdalla. Sitä vastoin Hifu 7:llä tehty hoito tuntui enemmän, mutta en sitäkään kuvailisi kivuliaaksi.

Hifun tuloksia on nähtävissä yllättävän nopeasti, joissakin tapauksissa jopa heti hoidon jälkeen. Koska kyse on kollageenin tuotannon elvyttämisestä, on kuitenkin realistista odottaa 2-3 kuukautta todellisten tulosten näkymiseksi. Tottahan toki tässäkin hoidossa parhaat tulokset saadaan uusimalla hoito 6-12 kuukauden kuluttua.

Hifu-hoidon hinta kasvoille ja kaulalle on 290 e. Hifun jälkeen kasvoja käsiteltiin vielä cryolla (Cryo-Dermatech) joka tehostaa kollageenin tuotantoa ja rauhoittaa kudosta sekä pinnassa, että pinnan alla.

Nyt kun hoidosta on kulunut reilu kuukausi, ennen kaikkea leukalinjani ja kaulan iho tuntuvat ja näyttävät hieman napakammalta. Mitenhän paljon saisinkaan tuloksia, jos kävisin hoidossa uudestaan joskus ensi vuoden puolella? Hoidolla saa parhaan tuloksen käymällä ylläpitohoidossa, koska regeneraatio prosessi on jo käynnistynyt tulevat hoidot toimivat tehosteena.

Kaisa

Täydellinen kasvohoito Pariisissa

kauneus iho
Kommentit (2)
  1. Menin heti peilailemaan. Voi hyvät hyssykät sentään. Kiitos vinkeistä.

    1. Hei, me helposti unohdamme kaulan ihon hoitamisen. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa.
      -Kaisa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *