Reitzin taidemuseo – harvan tuntema museo

Onko Reitzin taidemuseo Helsingin Apollonkadulla tuttu? Jos et ole, piipahda siellä ihailemassa suomalaisia mestarimaalauksia, hopeaa, antiikkihuonekaluja jne.

Reitzin taidemuseo taulut
Yli 170 maalauksen joukossa on useita suomalaisia merkkiteoksia.

Rakennuttaja Lauri Reitz oli keräilijä, jonka keräilemää taidetta voimme ihailla Reitzin ja hänen vaimonsa Marian entisessä kodissa, joka nykyisin toimii museona. Vuonna 1971 perustettu Reitzin säätiö on kartuttanut kokoelmaa Lauri Reitzin kuoleman jälkeen.

Lauri Reitz oli merkittävä rakennuttaja 1920-1950 -luvuilla. Muun muassa tuo Apollonkadun talo, jossa museo sijaitsee, on Reitzin rakennuttama.

reitz
Keräilijä Lauri Reitz.

Vaikka museo on avattu 1972, yllättävän harva tuttuni on käynyt siellä. Tosin minäkin kävin siellä ensimmäisen kerran vasta viime vuonna, vaikka olin tiennyt museon jo useamman vuoden. Jostain syystä käynti oli vain siirtynyt ja siirtynyt monista suunnitelmista huolimatta.

Reitzin taidemuseo
Lauri ja Maria Reitzin entinen koti on taidemuseo.

Museossa on yli 170 toinen toistaan upeampaa maalausta. Maalauksista monet ovat suomalaisen maalaustaiteen merkkiteoksia. Sen lisäksi mielenkiintoinen kokoelma hopeaa, antiikkikelloja ja aseita. Suosittelen katsomaan myös eri aikakausilta olevia antiikkihuonekaluja ja lamppuja.

Reitzin taidemuseo huonekalut

reitzin museo

Reitzin taidemuseo lamput

Aukioloajat

Museon osoite on Apollonkatu 23 B 64 00100 Helsinki.

Reitzin taidemuseo on auki keskiviikkoisin klo 15-18 ja sunnuntaisin klo 14-17. Opastettu kierros alkaa ke klo 15.30 ja su klo 14.30. Opastus kestää n. tunnin ja on suomenkielinen. Ryhmille museo on avoinna sopimuksen mukaan. Jos sinulla on ryhmä, jonka kanssa haluaisit mennä museoon, laita sähköpostia museo@reitz.fi

Museoon ei ole pääsymaksua. Vaikka et osallistuisi opastukseen, kannattaa jututtaa museon oppaita, joilla on mielenkiintoisia tarinoina kerrottavanaan.

Kaisa

Ilmaista tekemistä Helsingissä

kulttuuri museot-ja-nayttelyt
Kommentit (1)
  1. Minä kävin kiertämässä tämän museon just ennen Koronan iskemistä ja ihastuin kyllä kovasti! Katsottavaa oli joka puolella ja viihdyin piiiiitkään 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *