Mittasuhteet: leveä hame ja yläosa

Kauppojen tangoilla on nyt leveitä hameita, sellaisia, joissa on runsaasti kangasta vyötäröllä. Jos haluat miettiä kokonaisuutta, leveä hame ja yläosa -yhdistelmä ei voi olla millainen tahansa – ainakaan mittasuhdemielessä.

Jos leveään hameeseen, jossa kangasta on runsaasti myös vyötäröllä, yhdistää nyt niin muodikkaan reilun, pörröisen neuleen, käyttäjä voi näyttää punkerolta, selvästi todellista tukevammalta. Muotinäytöslavoillahan olemme nähneet näitä yhdistelmiä, mutta on syytä muistaa, että mallit ovat 180-senttisiä ja hoikkia kuin pajunvitsa, langanlaihoja. Sen vuoksi ainakaan minä en halua pukeutua tuollaiseen kokonaisuuteen, vaikka se olisikin muotia.

Voisiko hameeseen yhdistää ohuemman, sileäpintaisen neuleen? Kyllä ja ei. Se riippuu neuleen pituudesta ja laitetaanko neule hameen sisälle vai päälle.

Entäs sitten paitapusero? Jos paitapusero on laskeutuvasta kankaasta valmistettu, kokonaisuudesta yleensä tulee hyvä. Jäykästä puuvillapopliinista tai muusta jäykähköstä kankaasta tehty paitapusero tekee kokonaisuudesta helposti liian massiivisen.

Kaupoissa on tarjolla myös 1990-luvulla suosittuja bodeja. Sellaisen ja leveän hameen yhdistelmästä saa helposti hyvän kokonaisuuden.

leveä hame ja yläosa kashmirneule
Päälläni on leveä hame, jonka leveys alkaa jo vyötäröltä. Sen kanssa on sama kashmirneule: vasemmalla hameen sisälle laitettuna ja oikealla hameen päällä. Vasemman puolisessa kuvassa vyötärö tulee esille, mutta ylä- ja alaosan suuren värieron vuoksi, näytän lyhyeltä. Oikean puoleisessa vyötärö katoaa. Lisäksi näyttää, että olen lihonut ja todellista lyhyempi. Lisäksi katse kiinnittyy lantiolle.
leveä hame ja yläosa - tummat
Vasemmalla hameen kanssa ohut, sileäpinainen merinovillaneule. Koska kokonaisuudessa ei ole isoa värieroa, en näytä lyhyemmältä kuin olen. Neuleen ollessa päällä vatsan kohta näyttää todellista paksummalta. Oikealla hameeseen on yhdistetty ohut body. Nyt hame pääsee oikeuksiinsa, eikä yläosa lihota.

Kun katselet yllä olevia kuvapareja, toivottavasti asia havainnollistuu, miten tärkeää on miettiä kokonaisuutta. Leveässä hameessa, jossa kangasta on paljon myös ylhäällä on omat ”riskinsä” ajatellen mittasuhteita. Vai mitä?

Oletko sinä ostanut tai harkinnut ostavasi leveän hameen, jossa on leveyttä myös vyötäröllä? Oletko käynyt kokeilemassa sellaisia liikkeissä? Millainen on sinun leveä hame ja yläosa -yhdistelmäsi?

Kaisa

Pääntiet ja mittasuhteet – Mikä pääntie miellyttää sinua?

Kevään muoti ja minä

Linkki Stockmannin hamevalikoimaan

muoti ostokset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *