Hiljainen paraati ja kuuluisien taiteilijoiden taidetta multimediaversiona

Amos Rexin Hiljainen paraati -näyttelyä katsoin suorastaan lumoutuneena. MAS-museon Monet2Klimt -multimedianäyttely oli vaikuttava.

Hiljainen paraati

Belgialaisen Hans Op de Beeckin Hiljainen paraati -näyttely Amos Rex -museossa on ollut supersuosittu. Jono on kiertänyt joka päivä Lasipalatsin edessä. Herää vain kysymys, miten pitkät jonot ovat nyt viimeisen viikon aikana (näyttely päättyy 26.2.2023). Ehdin näyttelyyn vasta 13.2. Onneksi olin varannut lipun netistä. Näin vältyin kahden tunnin jonotukselta.

Hiljainen paraati nainen

Kun olin nähnyt Hiljaisen paraatin, en yhtään ihmettele, että näyttely on niin suosittu.

Näyttelyn veistokset tuovat unenomaisen tunnelman. Patsaat esittävät arkisia tilanteita. Yksi nukkuu sängyssään. Kirja on jäänyt yöpöydälle, perhonen on laskeutunut tyynylle ja toinen yöpöydälle. Toinen tyttö on torkahtanut sohvalle viltin alle. Poika puhaltaa saippuakuplia, ja toinen poika leikkii kuulilla.

Amos rex

amos rex hiljainen paraati

Näyttelyn kaikki patsaat ovat harmaita, museon valot ovat hämärät – vain patsaat on valaistu harkiten. Näistä kaikista tulee sellainen epätodellinen, pysäyttävä, rauhoittava ja unenomainen tunnelma. Katsojallekin tulee olo, ettei mihinkään ole kiire.

Hieno, suorastaan lumoava ja vaikuttava näyttely.

hiljainen paraati

Monet, Van Gogh ja Klimt

Monet2Klimt -multimedianäyttely on kiertänyt pitkin Eurooppaa. Tällä hetkellä se on nähtävissä Helsingin Arabiakeskuksessa sijaitsevassa Multimedia Art Space MAS -museossa, Helsingin Arabianrannassa. Multimediaesityksen aikana katsoja pääsee näkemään 140 maailmankuulua taulua, joiden tekijöinä ovat olleet Monet, Van Gogh ja Klimt.

Monet2Klimt

Monet2klimt

45 minuutin esityksen aikana näiden kuuluisien maalareiden taulut heräävät eloon, taulujen henkilöt ja veneet alkavat liikkua. Tauluihin sopiva klassinen musiikki tukee esitystä. Valitettavasti valokuvat eivät tee oikeutta tälle näyttelylle.

Tämä multimediateos on jotenkin meditatiivinen. Tuijottelin teosta suuresti nauttien.

Näyttely on auki 30.4.2023 saakka, aikuisten lippu 20 euroa.

Kaisa

Reitzin taidemuseo – harvan tuntema museo

kulttuuri museot-ja-nayttelyt
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *