Kahvakuula heilumaan

Nyt laitetaan kahvakuula heilumaan! Kahvakuulatreeni on tehokasta ja hauskaa. Kun osaat hyvin muutaman perusliikkeen, saat tehtyä nopeasti koko kropan treenin vaikka omalla pihalla.

kahvakuula heilumaan

Hyvä lihaskunto on oleellinen asia terveyden ja toimintakyvyn kannalta, ja sen vahvistaminen auttaa myös painonhallinnassa. Kahvakuulalla on helppo saada lihaksille riittävää kuormitusta. Kun moni kahvakuulaliike nostaa myös sykettä, kahvakuulatreenillä saa töihin lihasten lisäksi hengitys- ja verenkiertoelimistön. Kaiken lisäksi kahvakuula on kotijumppavälineenä mainio siksi, että se vie hyvin vähän tilaa ja on siksi helppo säilyttää.

Kahvakuulan on tarkoitus olla selkeästi painava. Jos kuula on hyvin kevyt, heilautusliikkeitä on vaikea oppia tekemään oikein, sillä kevyttä kuulaa pystyy nostelemaan vaikka pelkillä käsillä koko kropan sijaan. Painavalla kuulalla yhtä liikettä ei tarvitse toistaa kovin monta kertaa, mutta treeni on silti tehokas. Kannattaa siis valita ainakin kahdeksan kilon painoinen kuula. Heilautusliikkeissä toimii painavampikin, joten kuulia voi olla kaksi: 12 – 16 -kiloinen heilautuksiin ja kahdeksankiloinen muihin liikkeisiin.

Lihaskunnon vahvistaminen on aivan erityisen tärkeää meille naisille, sillä hormonitoiminnan takia menetämme iän myötä lihasmassaa selvästi miehiä nopeammin. Tämä näkyy erityisesti vaihdevuosien jälkeen, jolloin lihaskunnon vahvistaminen kannattaa viimeistään ottaa säännölliseen ohjelmaan. Hyvä lihaskunto ja riittävä lihasmassa suojaavat monelta ikävältä kohtalolta – helppo henkivakuutus siis!

Kahvakuula heilumaan -video

Anna Tuomikoski

Katse jalkoihin: jalkaterän jumppaohjeet

Jos sinulla ei ole sopivan kokoista kahvakuulaa, sellainen löytyy mm. Prismasta

hyvinvointi liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *