Vinkkejä Tampereelle

Oletko suuntaamassa Hämeen sydämeen? Tässä vinkkejä Tampereelle, mitä kannattaa nähdä, missä syödä, kahvitella ja shoppailla.

Vinkkejä Tampereelle hämeentien silta
Hämeensillan kaiteen päällä on neljä Wäinö Aaltosen pronssipatsasta.

Mitä nähdä ja kokea?

Museokeskus Vapriikki miellyttää perheen lapsista vanhuksiin. Sieltä löytyy mm.  Suomen pelimuseo, Jääkiekkomuseo, Postimuseo, Kivimuseo ja luonnontieteellinen museo. Näyttelyitä on kerralla yli 10, joten siellä saa kulumaan aikaa monta tuntia, jos haluaa.

Vapriikki on Tammerkosken rannalla, Tampellan alueella , kävelymatkan päässä Hämeenkadusta, osoite Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere.

Aikuisten lippu 15 e, 7-17 -vuotiaat, opiskelijat, varusmiehet ja siviilipalvelushenkilöt 7 e, eläkeläiset ja työttömät 10 e, perhelippu 34 e.

Keskustan kupeesta löytyy Finlaysonin vanha teollisuusalue (Satakunnankatu 18) henkii mielenkiintoista, vanhanajan henkeä. Sieltä löytyvät mm. vakoilumuseo ja työväenmuseo Werstas.

tampellan alue
Tampellan ja Finlaysonin vanhat teollisuusalueet ovat mielenkiintoisia kohteita, joista löytyy mm. museoita.

Lähde keskustasta ja mene Pyynikin harjulle. Pyynikin harju on merkittävä geologinen muodostuma. Joidenkin tietojen mukaan se on maailman korkeimpia soraharjuja. Nelisen kilometriä pitkä Pyynikin luontopolku alkaa Pyynikin näköalatornilta. Jos kävely ei kiinnostele, käy ainakin juomassa kuuluisat munkkikahvit Pyynikin näkötornissa.

Sara Hildénin taidemuseossa on aina mielenkiintoista katsottavaa. Museo on Särkänniemen huvipuiston vieressä osoitteessa Laiturinkatu 13. Tällä hetkellä museossa on Teos tilassa, tila teoksessa -näyttely 3.9.2023 saakka. Pääsymaksu 15 e ja 5 e, Museokortilla veloituksetta.

Tampere on teatterikaupunki. Kesällä näytelmiä voi katsoa Pyykin kesäteatterissa. Tänä kesänä ohjelmistossa ovat tuttu Täällä Pohjantähden alla ja hauska musiikkinäytelmä Pesänjako. Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin syysnäytännöt alkavat elokuussa.

Vinkkejä Tampereelle Tampereen teatteri
Tampere on teatterikaupunki onpa sitten kesä tai talvi. Tampereen Teatteri sijaitsee Hämeenkadulla.

Käy fiilistelemässä Kauppahallia, joka on keskustassa, Hämeenkatu 16 ja Hallituskatu 10. Hallin rakennus on valmistunut vuonna 1901 ja se edustaa jugendia.

Ainakin kauniilla säällä Laukontorilla (Laukontori 21) oleva Saunaravintola Kuuma on sellainen, jossa on kiva käydä saunomassa, uimassa tai vain nauttimassa ruokaa tai juomaa.

Vinkkejä Tampereelle Kuuma
Kuuma on Tampereen uusimpia kohteita, joihin kannattaa tutustua.

Lepuuta välillä jalkojasi ja hyppää ratikan kyytiin. Ensimmäisen vaiheen linjat Sorin aukiolta Kaupin kampukselle ja Pyynikintorilta Hervantajärvelle ovat valmiina. 7.8.2023 alkaa liikennöidä toisen vaiheen linja Pyynikintorilta Santalahteen. Tampereen ratikat ovat matalalattiamalleja ja niissä voi maksaa myös pankkikortin lähimaksulla, joten turistikin pärjää niissä hyvin.

tampereen ratikka
Tampereen ratikassa voi maksaa pankkikortin lähimaksulla.

Syö ja juo

Pyynikin näkötornin munkkikahvin lisäksi Stockmannin vastapäätä oleva (osoite Tuomikirkonkatu 26) Tampereen Bakery Cafe on ehdottomasti sellainen, jossa kannattaa käydä. Bakery Cafen oman leipomon tarjottavat ovat herkullisia. Jos mieli tekee suolaista, tarjolla on laktoositon keittolounas ja ruokaisat salaatit.

vinkkejä Tampereelle bakery cafe
Tampereen Bakery Cafe on tunnettu laadukkaista leivonnaisistaan.

Jos halajat pitsaa, Pizzeria Napoli on Tampereella ”se” paikka, osoite Aleksanterinkatu 31. Napoli on Tampereen vanhin pizzeria. Varaudu jonottamaan oven ulkopuolella, koska paikka on todella suosittu. Toukokuusta alkaen pizzeria ei ole ottanut pöytävarauksia.

Jos haluat gourment-ruokaa, Hella ja Huone (Aleksanterinkatu 31) on hyvä vaihtoehto. Samoin entisessä olki- ja heinäkauppapaikan vaakahuoneessa toimiva Heinätori (osoite Pyynikintori 5) on aina hyvä vaihtoehto. Ruoka on siellä tasokasta ja takuuvarmaa. Näihin molempiin on syytä varata pöytä.

Jos haluat syödä hyvän lounaan, ota suunnaksi Kauppahalli ja siellä 4 vuodenaikaa. Ravintolan ranskalainen kalakeitto on klassikko. Osoite Hallituskatu 10.

vinkkejä tampereelle Pons
Pons on Hämeenkadulla, sillan kupeessa. Sieltä näkee keskustan kattojen yli.

Ihan kelvollisen ja kohtuuhintaisen lounaan olen nauttinut myös Hämeenkadun Ponsissa. Sieltä on upeat näkymät keskustan kattojen yli. Osoite Hämeenkatu 13.

Shoppaile ja kaunistu

Jos kaipaat tai seuralaisesi kaipaa laadukkaita miesten vaatteita, oikea osoite on Koiso, joka on vaatettanut tamperelaisia – ja muualtakin tulleita – yli 100 vuoden ajan. Keskustorin kupeessa olevan liikkeen porukka osaa hommansa, tietää laadut, osaa mitoitukset, tyylin ja etiketin. Koison osoite Aleksis Kiven katu 24.

vinkkejä tampereelle koiso
Koiso on vaatettanut miehiä jo yli 100 vuotta. Koisolle tullaan ostoksille pitkienkin matkojen päästä.

Naisille mm. Stockmannin takana oleva Celeste (osoite Kyttälänkatu 9) myy laadukkaita merkkituotteita: mm. Weekend Max Mara, Riani ja Marc Cain.

Muutaman askelen päässä Keskustorilta oleva Rannalla Putikki (osoite Aleksis Kiven katu 13) pukee asiakkaan mm. Neo Noirin, Minimumin ja Lexingtonin asuihin.

tampereen vaatekauppoja
Celeste ja Putiikki Rannalla ovat ainakin sellaisia, joissa naisten kannattaa piipahtaa katsomassa vaatteita.

Tottahan toki voit piipahtaa myös Stockmannilla tai Ratinan uudessa kauppakeskuksessa.

Maan johtaviin kauneushoitoloihin kuuluva, yksityisomistuksessa oleva Blue Lagoon on laajentunut Tampereelle (muut Blue Lagoonit ovat: Helsingissä 5, Espoossa 2 ja Turussa 1). Ota siis aikaa itsellesi ja käy hoidattamassa kasvosi,laitattamassa kulmasi tms.Osoite Koskikatu 7.

Blue lagoon tampere
Blue Lagoon laajeni Tampereelle.

 Jos hiuksesi kaipaavat freesausta, yritä saada aika Hair Garage -kampaamoon, jossa saat huippupalvelua, osoite Kyttälänkatu 8, ihan Stockmannin lähellä.

Kaisa

 Lisää vinkkejä Tampereelle (huom. osa näyttelyistä loppuneet)

PS. Kaipaatko lisää vinkkejä Tampereelle, esimerkiksi teatterivinkkejä syksyksi?

kulttuuri matkat ostokset suosittelen
Kommentit (2)
  1. Hyviä vinkkejä👍 Lisäisin listaan vielä ehdottomasti Näsinneulan – huikea elämys niin näköalojen kuin ruoankin suhteen – Tiiliholvin (mielestäni Tampereen tunnelmallisin gourmet-ravintola), sekä Tampere-talon, jossa mm. Muumi-museo sekä tämänhetkinen Dinosaurukset-näyttely ovat näkemisen&kokemisen arvoisia. Samassa kompleksissa sijaitseva ravintola Tuhto on viihtyisä ja hyvä ruokapaikka, toisinaan myös live-musaa tarjoileva🙂

  2. ..ai niin ja oma henkilökohtainen mielipiteeni Pizzeria Napolista on se, että paikka on hiukan yli-arvostettu ja “vanhalla” maineellaan ratsastava. Ruokalista siellä on toki erittäin monipuolinen ja kattava, mutta heittämällä kaikkein maukkaimmat ja autenttisimmat pizzat saa kyllä Il Postosta! Makuasioita nämä toki🤗

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *