Retinoli ihonhoidon superraaka-aine

Retinoli on ihonhoidon superraaka-aine. Se kuuluu A-vitamiineihin. Sen tehosta on  tieteellistä näyttöä. Retinoli on pienimonekyylinen, joten se pystyy imeytymään hyvin ihoon.

Olet ehkä törmännyt todelliseen retinolitermiviidakkoon ja kuullut sanat: retinoli, retinyylipalmitaatti, retyyliasetaatti, retinaldehydi ja retinolihappo. Ne kaikki ovat A-vitamiinimuotoja.

A-vitamiini muodostuu isosta määrästä retinoidi-yhdisteitä. Jotta iho pystyy hyödyntämään retinoideja, se pitää muuntaa retinyylipalmitaatin, retinolin ja retinaldehydin kautta retinoiinihapoksi.

Kun retinoiinihappo sitoutuu A-vitamiinireseptoriin, saadaan aikaan mm. ihon kauneusvaikutuksia.

Retinoidi on A-vitamiinijohdannainen. Vahvinta retinoidia eli tretinoiinia käytetään reseptilääkkeissä eli sitä ei ole kosmetiikassa.

Retyylipalmitaatti on hyvin siedetty A-vitamiinin muoto. Yleensä se sopii myös herkkäihoisille. Retinyylipalmitaattituotteita voi käyttää myös päivisin toisin kuin monia muita retinolimuotoja sisältäviä tuotteita.

Ikääntyvälle iholle?

Retinolituotteista on hyötyä ikääntyvälle iholle,pro-age -ikäisille,  akneongelmista tai suurista ihohuokosista kärsiville. Sen on todettu toimivan antioksidanttina, elvyttävän ihon toimintoja, estävän ihon ennenaikaista vanhenemista, parantavan ihon elastisuutta ja kollageeninmuodostusta. Se myös ylläpitää ihon kosteuspitoisuutta, parantaa ihon rakennetta ja vahvistaa ihoa. Retinoli tasoittaa ihon väriä ja vähentää iästä tai auringosta johtuvia pigmenttiläiskiä.

retinoli ihonhoidon superraaka-aine kolme tuotetta
Monella sarjalla on retinolituotteita.

Vain iltaisin?

Retinolilla on ihoa kuoriva vaikutus. Useissa tapauksissa retinolituotteita suositellaan käytettävän iltaisin, koska se saattaa herkistää auringonvalolle. Sen vuoksi asiantuntijat suosittelevat päivällä käyttämään suojakertoimellista voidetta.

Retinoli voi aiheuttaa punoitusta, ihon kuivumista tai hilseilyä, kun tuotteen käyttö aloitetaan. Sen vuoksi usein suositellaan, että retinolia sisältäviä tuotteita käytetään aluksi 1-3 iltana viikossa, jotta iho tottuu tehokkaaseen tuotteeseen.

Jos ihosi on herkkä, kovin kuiva tai kärsit ihottumasta tai rosaceasta, retinolituotteet eivät välttämättä ole sinun tuotteitasi.

Retinolituotteiden vaikutukset näkyvät pitkäaikaisessa käytössä muutamien kuukausien – tai jopa vuosien – jälkeen.

Arvonta

Syyskuun arvonnan teemana on – yllätys, yllätys – retinoli, ihonhoidon superraaka-aine.

Tällä kertaa arvon konkorealaisen Tonymoly-sarjan Red Retinol Revital Sleeping Pack -yövoiteen. Tämä yövoide ravitsee ja elvyttää ihoa yön aikana. Se tasoittaa ihon sävyä ja rakennetta, kiinteyttää ihoa ja häivyttää tehokkaasti juonteita.  Arvon kaksi yövoidetta, yhden arvo on 54,90 e/120 ml.

retinoli ihonhoidon superraaka-aine tomymoly
Osallistumalla arvontaan voit voittaa Tomymoly Retinol Red -voiteen. Arvon kaksi tuotetta.

Pääset osallistumaan arvontaan vastaamalla kysymykseen:

Oletko käyttänyt retinolia tai sen johdannaisia sisältäviä tuotteita?

Voit vastata tämän postauksen kommenttikenttään, lähettämällä sähköpostia kaisa@minivirta.fi, osallistumalla Naiselon Facebook-sivulla tai Instagramissa.

Vastausaikaa on 29.9.2023 klo 24 saakka.

Arvonnan säännöt

Arvontaan voi osallistua vain vastaamalla yllä mainittuun kysymykseen – eli pelkkä ”mukana” ei riitä osallistumiseen.

Voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostiosoitteeseen tai Facebookissa tai Instagramissa riippuen, mitä kautta osallistuja osallistui arvontaan. Jos voittajaa ei tavoiteta kolmen (3) päivän kuluessa, arvotaan uusi voittaja.

Osallistujien tietoja käytetään vain voiton kommunikointiin ja palkinnon lähettämiseen. Palkinnon vastaanottaja vapauttaa Järjestäjän vastuusta, joka aiheutuu tai väitetään aiheutuneen arvontaan osallistumisesta, palkinnon lunastamisesta tai sen käyttämisestä. Osallistumalla arvontaan osallistuja hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan arvonnan sääntöjä.

Onnea arvontaan!

Kaisa

Vuoden parhaat kosmetiikat – Ihonhoito

Retinolitietoutta

kauneus iho
Kommentit (24)
  1. Retinolituotteet ovat jossakin määrin tuttuja. Osa tuotteista on omalle iholle liian vahvoja, vaikka aloitankin aina uuden retinolituotteen käytön hyvin maltillisella tahdilla. Onneksi kuitenkin vahvuuksia on moneen lähtöön, ja minullekin on löytynyt ihania, ihoa yöllä uudistavia retinoliseerumeja.

    1. En ole kokeillut.

  2. Siru Schalin
    26.9.2023, 18:07

    En ole vielä kokeillut retinoli tuotteita.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *