Ihanan pehmeä vadelmakaurapuuro

Uudet lukijat eivät tätä tiedäkään, mutta pitkään minulla oli tapana jakaa aina perjantaisin joku resepti blogissani. Viime kuukaudet keittiön puolella on ollut huomattavasti hiljaisempaa, sillä on tuntunut sille ettei aika riitä uusien reseptien kehittelyyn. Tämä on taas näitä, kun ajattelee ettei aikaa ole, mutta todellisuudessa me priorisoimme omaa ajankäyttöä. Jatkossa haluankin tehdä tilaa myös resepteille ja uusien juttujen kehittelemiselle, sillä aikanaan se oli itselleni yksi intohimoistani. Siispä kesää kohden toivon että pääsen jälleen siihen yksi resepti viikoittain rytmitykseen, jolloin saan tännekin monipuolisuutta! Olen aina rakastanut ruokajuttuja ja etenkin kaikenlaisen uuden kokeilemista. Varsinkin terveellisemmät makeat herkut ovat intohimoni ja niitä olen tykännyt kehitellä! Raakapalloreseptejä löytyy blogistani varmaan kymmeniä – samoin kaikkea erilaisista terveyspatukoista gluteenittomiin pannukakkuihin.Tänään ei tule kuitenkaan varsinaisesti mitään makeaa karkin korvikkeen reseptiä, vaan resepti lämpöiseen aamupuuroon! Kyllä, minäkin syön aina välillä aamuisin kaurapuuroa ja vieläpä lämpöisenä, mutta aika harvoin ilman minkäänlaisia tuunauksia. Tänään tulikin valmistettua yksi suosikki puuroistani, nimittäin vadelmapuuro. Tässä puurossa vadelmia ei heitetä puuron lisukkeiksi kylmiltään, vaan ne keitetään puuron joukossa, jolloin ei muuten ole niin väliä vaikka vadelmat olisivat ulkomaalaisia.

Resepti on helppo, nopea ja siitä riittää yhdelle henkilölle. Mikäli haluat yllättää koko perheen lauantai-aamuna hieman erilaisella puurolla kuin muina päivinä, niin suosittelen lämpimästi kohta jakamaani reseptiä testaamaan ja täten myös tuplaamaan määrät perheen koon mukaan. Tämä puuro on aidosti super hyvää eikä vaadi juuri mitään tekijältä. Ei siis tarvitse olla mikään kokkikolmonen jotta tämän reseptin kanssa on mahdollisuus onnistua!

VADELMAKAURAPUURO

  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl kaurajuomaa tai muuta kasvipohjaista juomaa
  • Loraus hunajaa
  • 1,5 dl vadelmia
  • Ripaus suolaa
  • 1/2 tl luomu vaniljajauhetta

Koristeluun:

  • Kookoshiutaleita

Laitetaan jäiset vadelmat sekä neste kattilaan ja lämmitetään. Kun vadelmat ovat pehmenneet, lisätään joukkoon mausteet, eli vaniljajauhe sekä suola. Sekoitetaan ja lisätään kaurahiutaleet. Hämmennellään kunnes puuro alkaa tuntumaan ja näyttämään valmiilta. Makeutetaan pienellä määrällä hunajaa, jonka jälkeen annetaan puuron hautua kannen alla muutaman minuutin ajan.

Itse pidän aika paksusta puurosta, joten jos juoksevampi on makuusi, lisääthän enemmän nestettä! Nautiskellaan makunystyröitä miellyttävien lisukkeiden sekä kahvin kera. Minä ripottelin päälle hieman kookoshiutaleita, sillä vadelmat loppuivat, mutta mikäli niitä on vielä reseptin yli, suosittelen tuunaamaan pehmeillä vadelmilla!

Ihanaa perjantai-iltaa!

Olisi muuten kiva kuulla mikä on sinun puurosuosikki? Teetkö aina sitä perinteistä kaurapuuroa ja tuunaat marjoilla tai mehukeitolla, vai tykkäätkö kokeilla uusia juttuja kuten minä?

Kommentit (2)
  1. Tätä mun on pakko kokeilla! Kuulostaa ihan taivaalliselta 🙂
    t. puurofriikki ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  2. Vaikuttaa herkulliselta 🙂 Ehdottomasti kokeilen joku päivä! Tykkään sun resepteistä muutenkin paljon 🙂 Oon tallentanut ne ja kokeillut tosi monia reseptejä jo. Itse syön yleensä erilaisia tuorepuuroja aamupalaksi, mut viime aikoina oon viikonloppuisin tehnyt ihan lämmintä puuroo. Täytteenä mangososetta, chiansiemeniä ja mansikoita tai maapähkinävoita, mansikoita ja chiansiemeniä esimerkiksi 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *