10 x luonnonkosmetiikan suosikkia

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic

Olen suosinut luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossa jo muutaman vuoden ajan ja kuten tammikuussa kirjoitin, on sen käyttö vaikuttanut ihooni ainoastaan positiivisin tavoin. Toki joukossa on ollut tuotteita, jotka eivät ole iholleni sopineet, mutta noin lähtökohtaisesti oikeiden luonnonkosmetiikan tuotteiden löytämisen myötä olen saanut kyseisestä ihonhoidon suuntauksesta maksimaalisen hyödyn irti. Luonnonkosmetiikka onkin itselleni tällä hetkellä kosmetiikkaa, josta en tule luopumaan ja sen puolesta ehdottomasti liputan! Mutta kuten tiedätte, pidän myös korealaisesta kosmetiikasta ja ihastelen heidän 10-vaiheista ihonhoitorutiinia. Ehkä parasta on jos nuo kaksi linjausta yhdistyvät, eli korealainen- ja luonnonkosmetiikka, jolloin lähennellään täydellisyyttä! Tästä syystä yksi ehdottomista suosikki sarjoistani ihonhoidossa on Whamisa. Tuo upea sarja on yksi parhaista, jonka vuoksi tässäkin postauksessa nostan esiin kyseisen sarjan tuotteita useamman.

House of OrganicHouse of Organic

Tämä postaus on muhinut ajatuksissani jo pidempään, sillä olen halunnut esitellä teille luonnonkosmetiikan suosikkeja hieman laajemmin. Alkuun mietin viiden tuotteen esittelyä, kunnes tulin siihen lopputulemaan, ettei viisi riitä mihinkään ja valinta olisi aivan liian vaikea! Kymmenen suosikkia alkaa olemaan jo sen verran laajempi kokonaisuus, johon mahtuu jotain jokaisesta kategoriasta. Siispä tänään luvassa onkin hieman pidempi postaus, joka pitää sisällään kymmenen tarkoin valittua luonnonkosmetiikan lempparia. Kerron jokaisesta tuotteesta hieman faktaa, mutta myös omakohtaisia kokemuksia ja sen, miksi nimenomaan tämä tuote valikoitui tähän postaukseen.

WHAMISA – ORGANIC FLOWERS LOTION DOUBLE RICH -kasvovoide

Luonnonkosmetiikan kasvovoiteiden ykkönen on ehdottomasti korealaisen Whamisan kevyt emulsio, joka sisältää mm. hasselpähkinäöljyä, sheavoita sekä oliiviöljyä. Voide ei sisällä lainkaan vettä, vaan vesi on korvattu uuttein (aloe vera ja oliivi), mikä tekee voiteen koostumuksesta monesta muusta kasvovoiteesta poikkeavan. Aktiiviainepitoisuutta on puolestaan parannettu erityisellä fermentaatiomenetelmällä, jonka vuoksi voide on täydellisen hoitava, kosteuttava ja ravitseva. Itse käytän tuotetta aamuin illoin ja etenkin päivävoiteeksi se on loistava! Koostumus on ihanan kevyt – vaikka samaan aikaan voide hellii ja hoitaa myös pintakuivaa ihoa. Kasvovoide menee loistavasti meikin alla, eikä meikki rullaannu sen päällä. Tämän tuotteen olen ”myynyt” myös parille ystävälleni ja hekin ovat rakastuneet! Plussaa voiteen 120 ml kokoisesta pullosta, joka tekee siitä erityisen riittoisan. Erityisen hyvin voide soveltuu normaalille ja kuivalle iholle.

MÁDARA – HYALURONIC ANTI-POLLUTION CITY CC CREAM (SPF 15)

Jos puhutaan luonnonkosmetiikan kesän hittituotteista, nostan ehdottomasti ykköseksi Mádaran City CC-voiteen, jonka vertaista saa hakea! Tämä oli viime kesänä luottotuotteeni, sillä voide antaa kasvoille aurinkosuojan ja samalla tasoittaa ihon pintaa kauniisti. Voide suojaa ihoa myös ilman saasteilta ja vahvistaa kasvojen herkän ihon omaa mikrobikantaa ehkäisten tulehduksia, sekä ihohuokosten tukkeumia. Etenkin kaupunkiolosuhteisiin suunniteltu CC-voide hidastaa ennenaikaista ikääntymistä, ollen samalla myös erittäin kosteuttava. Itse suosin voidetta usein ihan sellaisenaan tai laitan pohjalle kevyen kasvovoiteen (esimerkiksi Whamisan Double Rich). Lopputulos on kauniin heleä, eikä CC-voide oikeastaan edes kaipaa seurakseen muuta meikkiä! Tässä onkin sellainen ”meikittömien” päivien pikakaunistaja, jolla iholle saa kevyen tasaisuuden, mutta pinta jää kuitenkin hengittäväksi. Toki voiteen päälle voi vielä meikata, mutta itse tykkään käyttää tätä ihan vaan sellaisenaan! Minulla on käytössä sävy medium, joka on hieman tummempi, mutta tuotteesta löytyy kyllä vaaleampi sävy vaaleammalle iholle.

House of OrganicHouse of OrganicHouse of Organic

WHAMISA – ORGANIC FLOWERS EYE ESSENCE -kirkastava ja kiinteyttävä silmänympärysvoide

Silmänympärysvoiteen käyttöä olen suosinut 13-vuotiaasta lähtien ja sen kanssa olen orjallinen! Veikkaan etten siksi ole vielä kovin montaa harakanvarvasta silmieni ympärille saanut, sillä huolehdin jatkuvasti silmänympärysihon riittävästä kosteuttamisesta. Suosikki tuotteeni luonnonkosmetiikasta on ehdottomasti Whamisan Eye Essence, joka on suunnattu erityisesti ikääntyvälle iholle. Voide sisältää nuorentavaa ja kiinteyttävää adenosiinia, kirkastavaa lakritsanjuurta sekä murumuru-voita. Voide paitsi kiinteyttää, myös häivyttää turvotusta ja tummia silmänalusia. Tämäkin tuote on tosiaan valmistettu erityisellä fermentaatiotekniikalla, kuten kaikki Whamisan tuotteet ja sen ansiosta voide sisältää korkeampia antioksidanttipitoisuuksia ja ravintoaineita. Pidän tuubin hieman suuremmasta 30 ml koosta, jonka ansiosta se on riittoisa! Myös neutraali tuoksu ja kevyt koostumus ovat sellaisia, jotka erottavat voiteen monista muista kilpailevista tuotteista. Pienenä vinkkivitosena, silmänympärysvoidetta kannattaa käyttää myös juonteisiin, eli sivellä esimerkiksi sibeliuksiin tai otsan alueen ”pahimpiin” viiruihin!

BYBI Beauty – BABE BALM -monitoimibalmi

Vasta tämän vuoden puolella olen kokeillut ensimmäistä kertaa Bybin ihania tuotteita ja ihastunut valehtelematta jokaiseen, jota olen testannut! Bybin kosteuttava mist, boosterit ja tämä monitoimibalm, ovat tuotteita, joista en voi olla pitämättä. Etenkin tosiaan tämä balm on saanut hullaantumaan ja käytän sitä nykyään ”vähän kaikkeen”. Eli voide sopii loistavasti mm. kulmakarvojen muotoiluun, kuiville käsille, huulille, kuiviin kyynär- ja kantapäihin, poskipäille korostustuotteeksi… Käyttötarkoitukset ovat monet, jonka vuoksi pieni 60 ml tuubi kannattaa pitää aina mukana käsilaukussa! Voide sisältää runsaasti tehokkaita aineosia kuten kehäkukkaa, hibiskusta, kokum-voita, monoita ja koe-entsyymi Q10:ta. Noin yleisesti en ole mikään perus- tai monitoimivoiteiden ystävä, mutta tästä voiteesta en vaan voi olla pitämättä! Jo purkin visuaalinen ulkonäkö houkuttelee ja mitä tulee itse voiteen koostumukseen, on se ihanan rasvainen, tuoksuu auringolta ja oranssi värisävy vie Bahaman auringon alle!

WHAMISA ORGANIC FLOWERS – WATER CREAM -kosteusvoide

Double Rich -voiteen lisäksi on pakko nostaa kymmenen suosikin joukossa esiin myös toinen voide Whamisalta, nimittäin erittäin kosteuttava fermentoitua soijapavuista valmistettua nattokumia sisältävä kasvovoide, jota tykkään käyttää erityisesti öisin. Voide on hyvin hoitava ja se sisältää mm. avokadon-, porkkanan- ja kamelianöljyä sekä karitevoita. Voiteen koostumus on ohut hieman seerumin kaltainen, mutta sen ei kannata antaa hämätä, sillä voide on oikea superkosteuttaja! Vertaisin tuotetta jopa korealaisiin yönaamioihin ja tästä syystä käytän voidetta etenkin öisin – tosin yönaamiosta poiketen seerumin päällä ja yövoiteen alla. Järjestys ei ole kiveen kirjoitettu, mutta itse olen kokenut tuon parhaaksi tavaksi imeyttää ihoon maksimaalinen kosteutus. Tuotetta voi käyttää huoletta aamuin illoin ja parhaiten se sopii normaalille ja kuivalle iholle. Plussaa kätevästä tuubista, joka on muuten aina jostain syystä oma suosikkini verrattuna muihin pakkaustyyleihin.

House of OrganicHouse of Organic

ECO BY SONYA – CACAO FIRMING MOUSSE -itseruskettava vaahto

Kesän lähestyessä halusin nostaa esiin myös itseruskettavia tuotteita! Vaikka suosinkin purkkirusketusta kesät talvet, kyllä etenkin valon lisääntyessä aktivoidun tällä saralla. Kun vaatteet vähenee, tulee hipiääkin enemmän esiin ja tästä syystä on ihan mukavaa, että iho ei ole aivan valkoinen. Oma suosikkini luonnonkosmetiikan vartalon itseruskettavista on ehdottomasti Eco By Sonyan itseruskettava vaahto, joka on paitsi raaka-aineiltaan laadukas, myös kauniin rusketuksen hipiään takaava. Tämän kanssa ei voi epäonnistua, sillä vaahto ei tee laikkuja, se ei tahraa petivaatteita, ei tuoksu perinteiseltä itseruskettavalta ja on kaiken lisäksi värisävyltään hyvin luonnollinen. Suosittelen tuotetta lämmöllä jokaiselle, jolla itseruskettavan käyttöön liittyy jonkinlaisia kauhukuvia, sillä tämän vaahdon avulla et voi epäonnistua! Jotta saan halutun (eli hieman tummemman) lopputuloksen, levitän vaahtoa 2 -3 peräkkäisenä iltana suihkun jälkeen iholleni ja tämän rutiinin jälkeen päivetys pysyy iholla kauniina reilun viikon verran – hikoiluista huolimatta. Kaikille hyvin vaaleaihoisille suosittelen kuitenkin ainoastaan 1 -2 levityskertaa, nimittäin lopputulos saattaa olla teille jo tuolloin riittävä! Ihana, ihana tuote, joka on itseruskettavien aatelistoa.

ECO BY SONYA – FACE TAN WATER -itseruskettava kasvovesi

Tätä tuotetta olen hehkuttanut blogissa jo monta kertaa aikaisemmin, nimittäin Eco By Sonyan itseruskettavaa kasvovettä, joka ei tuki ihohuokosia, on koostumukseltaan kevyt ja antaa kasvojen iholle luonnollisen päivetyksen. Henkilökohtaisesti pidän eniten itseruskettavista kasvovesistä, sillä kasvovesi on kätevä levittää iholle vanulapun avulla, eikä se tuki ihohuokosia. Itseruskettavaa tulee kasvoille juuri sopiva kerros eikä se tunnu miltään – saatikka tuoksu nenään pahalta. Lopputulos on myös erinomainen, kaunis ja hehkuva! Käytän kasvovettä 2-3 kertaa viikossa, jos haluan ylläpitää jatkuvaa pientä päivetystä. Plussaa anti-acne ja anti-age koostumuksesta! Tuotteen sanotaan sopivan erinomaisesti etenkin akneen taipuvaiselle tai rasvaiselle iholle, jonka voi olla monia muita vastaavia tuotteita hankala käyttää.

MÁDARA – AHA BRIGHTENING PEEL MASK -kirkastava kuorintanaamio

Luonnonkosmetiikan naamioiden suosikkini on ehdottomasti Màdaran hedelmähappoihin perustuva kuorintanaamio, jota olen ennenkin blogissani ylistänyt! Naamio poistaa kuollutta ihosolukkoa, syväpuhdistaa ja saa ihon hehkumaan. Naamio on myös anti-age -vaikutteinen ja se häivyttää maksaläiskiä sekä mahdollisia juonteita. Naamion aktiivisia raaka-aineita ovat maitohapot ja laventelivesi, jotka kosteuttavat, uudistavat ja tasapainottavat. Lukuisia hedelmähapponaamioita olen tosiaan matkan varrella testannut, mutta aina valitsen tämän tuotteen parhaaksi mahdolliseksi! Naamion vaikutukset ihoon ovat niin selkeät, jonka vuoksi suosin sitä ihollani 1 -2 kertaa viikossa ympäri vuoden – tosin kesällä auringon vuoksi hieman harvemmin. Vaikka hedelmähapot kotikäytössä saattavat kuulostaa jonkun korvaan rajuilta, sopii tämä Màdaran naamio loistavasti erilaisille ihotyypeille, herkkää ihoa lukuun ottamatta.

House of OrganicHouse of Organic

EVOLVE ORGANIC BEAUTY – HYALURONIHAPPO SEERUMI

Jälleen suosikki, jota olen blogissani ennenkin hehkuttanut! Evolven hyalyronihapposeerumi on ihonhoitotuote, jota olen käyttänyt luonnonkosmetiikasta ehkä pisimpään ja sitä olen suositellut varmasti kaikista eniten ystävilleni. Tätä on tullut kulutettua jo useampi purkki ja edelleen jaksan ylistää sen mahtavuutta! Seerumin teho perustuu nimensä mukaisesti hyaluronihappoon, joka auttaa vähentämään ryppyjä ja granaattiomenauutteeseen, joka puolestaan auttaa säätelemään solujen vaihtuvuutta ja vahvistaa niitä. Koostumukseltaan seerumi on ihanan ohutta ja nopeasti imeytyvää, jonka vuoksi se sopii loistavasti päivävoiteen ja meikin alla käytettäväksi. Seerumin vaikutukset ovat huomattavissa etenkin ihon kimmoisuuden lisääntymisenä ja kauniina hehkuna. Itse olen käyttänyt tuotetta jo kohta kaksi vuotta, joten tämä kehu tulee pidemmän ajanjakson käyttökokemuksen perusteella! Siispä jos et seerumia vielä omista, mutta harkitset sen käytön aloittamista, tässä on tuote, jota voin lämpimästi suositella. 30 ml purkki on myös riittoisa, sillä seerumin koostumus sellaista, ettei sitä tarvitse kerralla paljon käyttää.

WHAMISA ORGANIC FLOWERS – DEEP RICH -kasvovesi

Mikäli ihonhoitorutiinisi kaipaa loistavaa kasvovettä, suosittelen luonnonkosmetiikan saralta aivan ensimmäisenä tätä tuotetta! Whamisan Deep Rich kasvovesi on koostumukseltaan seerumimainen, eli hieman tavallisesta kasvovedestä poikkeava ja sisältää mm. voikukkauutetta, fermentoitua galactomyces hiivauutetta ja aloeta. Kasvovesi kosteuttaa ihoa aivan mielettömän hyvin, jonka vuoksi se sopii käytettäväksi aamuin illoin. Erityisen hyvä tämä tuote on pintakuivalle iholle ja oikeastaan tästä syystä olenkin tuotteeseen rakastunut! Vaikka ihoni ei ole varsinaisesti kuiva, on ihossani alueita, jotka kuivuvat herkemmin. Kuten esimerkiksi iän myötä otsan alue, jossa näkyy kuivumisen myötä herkästi myös kevyitä juonteita. Tällä kasvovedellä viimeistelen ihonpuhdistuksen päivittäin ennen voiteita. Kasvoveden voi sivellä iholle vanulapulla tai taputella kevyesti sormin. Ihon pinta jää muuten hieman tahmeaksi käytön jälkeen, mutta sitä ei kannata säikähtää! Plussaa isosta riittoisasta 120 ml lasipullosta, joka ei ihan heti käytössä lopu.

House of Organic

Siinä oli tosiaan kymmenen luonnonkosmetiikan suosikkiani, joiden valinta oli periaatteessa helppo, mutta kuitenkin niin vaikea! Saan työni puolesta jatkuvasti testata erilaisia tuotteita, jonka vuoksi minulla on suhteellisen paljon kokemusta luonnonkosmetiikan eri brändeistä. Toki edelleen on merkkejä, joista en osaa sanoa, mutta useampia olen kokeillut ja sen vuoksi nämä suosikit ovat tosiaan aidosti sillä mentaliteetilla valittuja, että niistä pidän!

Toivottavasti saitte postauksesta mahdollisimman paljon irti ja kenties löysitte uusia tuotteita, joita innostutte kokeilemaan? Mikäli herää mitä tahansa kysyttävää, kommentit ovat erittäin tervetulleita?

Ihanaa sunnuntaita, muistakaahan pitää ihostanne hyvää huolta!

kauneus meikki iho suosittelen
Kommentit (4)
 1. Moi! Kiitos Whamisan sy-vinkistä, pakko ottaa kokeiluun Madaran jälkeen. 🙂 Tosi kivoja vinkkejä muutenkin!
  Tuo Whamisan toner on munkin ihan ykkös-suosikki, pienenä korjauksena vaan että tämä toner ei ole oikeastaan tarkoitettu puhdistuskäyttöön, Korea-kosmetiikassa toner -sana viittaa usein juuri tähän ihon ”nesteytykseen” eikä kasvoveteen siinä merkityksessä kun olemme sen ennen oppineet tuntemaan. Eli tuote painellaan käsin iholle eikä sitä pyyhitä pois. Itse heitän sen päälle vielä HolikaHolikan 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid -hoitonesteen lukitsemaan kosteuden iholle.

  https://elinao.org/

  1. Moikka! Suosittelen, aivan ihana tuote. 🙂 Ja mukava kuulla että postauksesta pidit!

   En siis tarkoittanut että tuote pyyhittäisiin pois, vaan nimenomaan taputellaan iholle joko sormin tai vanulapun avulla puhdistuksen jälkeen. Käytin ehkä hieman erikoista sanamuotoa tässä yhteydessä kun puhdistuksesta puhuin, mutta kuten mainitsitkin, täällä Suomessa tosiaan totuttu käyttämään ”kasvovesi” -ilmaisua ja niinpä se tuli minultakin automaattisesti. 🙂
   Ja itsekin siis tosiaan laitan tuotteen päälle aina seerumin sekä vielä yövoiteen, eli en missään nimessä puhdista tuotetta pois iholta.

 2. Mia / www.beauty-highlights.fi
  18.3.2019, 11:31

  Tää oli kiva postaus! Monta tuttua suosikkia vilahti 🙂 Mulla esim. käytössä tällä hetkellä juuri tuo Whamisan sy-voide ja BYBIn monitoimibalmi on myös ihan huippu! Mádaran CC-voide ja AHA-happonaamio myös tuttuja ja liputan niidenkin puolesta… ja Eco by Sonya kohta taas käyttöön 😀

  1. Kiva kuulla! 🙂 Joo ihan parhaita kyllä! Ja purkki toisensa jälkeen hupenee… 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *