Kauniin ihon salaisuus: yönaamio

Olen kirjoitellut viime aikoina suhteellisen usein ihonhoidosta. Aihe on ollut elämässäni paljon pinnalla, sillä syksy on vaikuttanut ihoni kuntoon ja olenkin kärsinyt paikoitellen ihon sameudesta ja elottomuudesta. Tyypillisimmin niin hyväkuntoinen ihoni on reagoinut koleuteen, jonka vuoksi olen hoitanut sitä entistä huolellisemmin. Naamiot, erilaiset voiteet, seerumit, hedelmähappo- ja etanatuotteet ovat tällä hetkellä ihonhoidossani arkipäivää. Yksi loistava vinkki, jonka haluan teille tänään jakaa, on sleeping packin eli yönaamion käyttö! Kyseinen hoitotuote on korealaisen 10-vaiheisen ihonhoidon yksi kulmakivistä ja jo senkin vuoksi olen innostunut tätä rutiinia testailemaan. Yönaamio viimeistelee ihonpuhdistuksen ja kosteutuksen yötä varten, jolloin iho uudistuu. Iho on tunnetusti kaikista vastaanottavaisin silloin kun nukumme, jonka vuoksi yönaamion käyttö on yksi loistava tapa kirkastaa ihoa ja parantaa sen hyvinvointia.

Yönaamion käyttö on tosiaan itselleni aika uusi juttu, vaikka jonkin verran olen aiheeseen perehtynyt ja kuten taannoin kirjoitin, aloitin Mizonin etanaseerumia sisältävän yönaamion käytön kuun alkupuolella. Tuon ihanan etananlimaa sisältävän yönaamion rinnalla olen aloittanut myös toisen yönaamion käytön, nimittäin TonyMoly -sarjasta tunnetun söpössä pandapurkissa olevan Panda`s White Sleeping Packin*. Laventelia ja rosmariinia sisältävä yönaamio hemmottelee ihoa yön aikana vahvistamalla, kirkastamalla sekä rauhoittamalla. Yönaamion voi laittaa esimerkiksi seerumin päälle tai jos haluat toimia korealaisten oppien mukaan, yönaamio levitetään aivan viimeisenä kaikkien muiden tuotteiden päälle. Itse noudatan nimenomaan tuota korealaista tyyliä, eli ensin puhdistan ihon, seuraavaksi levitän seerumin, jonka jälkeen yövoiteen ja vielä lopuksi kerrostan kasvojen iholle mukavan kerroksen yönaamiota – dekolteeta unohtamatta. Yönaamiota ei kuitenkaan suositella käytettäväksi joka yö, sillä on sen verran tehokasta. Päivittäinen käyttö huonontaa voiteen tehoa ja siksi itse suosinkin yönaamiota parina iltana viikossa – oikeastaan niinä päivinä, jolloin iho on ollut kuivempi tai muuten vaan elottoman näköinen.

Itse voin ainakin todeta, että yönaamio on kyllä yksi kauniin ihon salaisuuksista. Noina öinä kun olen viimeistellyt ihonhoidon yönaamiolla, on iho ollut poikkeuksetta aamulla kaunis ja hyvinvoiva. Oma ihoni ei selkeästi ole niin kuiva, sillä ihon pinta on aamulla usein yönaamion käytön jälkeen hieman rasvainen, eikä iho ole selkeästi imenyt kaikkea itseensä. Tuo ei tokikaan haittaa, vaan kertonee yksinkertaisesti ihon omasta kosteustasapainosta. Odotan tällä hetkellä oikein innolla pidemmän ajanjakson vaikutuksia, sillä jo tässä kohtaa kun käyttöä on takana kohta kuukauden päivät, olen ollut erittäin tyytyväinen! Yönaamion rinnalle kun lisää monipuolisen ruokavalion, runsaan vedenjuonnin, sinkin syönnin, liikunnan ja säännöllisen unirytmin, iho kiittää! Aina tämä kokonaisuus ei kuitenkaan ole aivan hallinnassa, sillä välillä elämä heittelee. Itse esimerkiksi parina alkuviikon yönä minusta riippumattomista syistä järkyttävän huonosti nukkuneena, olen katsellut ihoani kauhulla aamuisin. Iho on niin kosteusköyhä, kalpea ja juonteet erottuvat vaikka olisin lätrännyt illalla ihooni paksun kerroksen kaikkea mahdollista! Unella on vaan niin suuri merkitys ja jos emme nuku kunnolla, on lopputulos pidemmällä aikavälillä ihon ennenaikainen vanheneminen.

Jos mietitään milloin yönaamiota kannattaa käyttää, niin valikoisin nimenomaan ne illat/yöt viikosta, kun tiedossa on jotain tärkeää menoa tai iho voi erityisen heikosti. Esimerkiksi näin joulun alla yö ennen pikkujouluja voi olla kiva hemmotella ihoa oikein kunnolla ja laittaa yön ajaksi tehokas yönaamio. Yönaamio on erinomainen satsaus, sillä purkki myöskin kestää, sillä voidetta ei käytetä päivittäin ja jo kevyt määrä riittää niinä iltoina, kun tarve vaatii. Toki myös perinteiseen yövoiteeseen kannattaa etenkin tähän aikaan vuodesta satsata, eikä missään nimessä kannata käyttää samaa voidetta yöllä ja päivällä! Tiedän että moni näin tekee, mutta itse suosittelen ehdottomasti hankkimaan yöksi erillisen voiteen. Päivävoide on kuitenkin aina kevyempi kuin yövoide, eikä useinkaan yhtä hoitava ja ravitseva.

Suositteko te yönaamioita tavallisten yövoiteiden rinnalla? Jos on tuotesuosituksia, niitä otetaan oikein mielellä vastaan!

 

*Tuote sponsoroitu

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet ikaantyva-iho
Kommentit (2)
  1. Itse en käytä yönaamiota, vaikkakin harkinnassa ollut. Mun pitäis ensinnäkin vaihtaa tyynyliina johonkin rämäseen alta pois. 😀 Mä pyörin ja hyörin sen verran, että se naamio olisi suuremmalla todennäköisyydellä imeytymässä jossain muualla kuin mun naamassa.
    Mun uusin tällä hetkellä hyvin toimiva systeemi, on laittaa hyaluronihappoa ekana, sitten kosteuttava voide johon laitan sekaan öljyä. Tällä hetkellä öljyistä käytössä Kora:n Noni Glow, joka näin kuukauden käytön jälkeen on sopinut mun kasvoille valtavan hyvin. Tosin laitan tämän sekoituksen naamaan vähintään tunti ennenkuin menen nukkumaan.

    1. Moikka! Siis tuo yönaamio ei jää niin tahmeaksi iholle, että sotkisi tyynyliinat. 😀 Eli siis kyse on hieman erilaisesta naamiosta kuin perinteinen naamio, joka voisikin jäädä ihon pintaan imeytymättä.

      Hyvältä kuulostaa tuo sinun rutiinisi. 🙂 Itse en tosiaan oikein voi käyttää ihoöljyjä, koska minulla on ripsienpidennykset. Välillä laitan öljyä kyllä otsaan, mutta muuten en oikeastaan käytä ollenkaan. Mutta talvella kieltämättä ihana lisä ihonhoidossa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *