Kevytyrittäjästä yrittäjäksi – Kokemuksiani yrittäjyydestä ja Holvista

Kaupallinen yhteistyö: Holvi

Jälleen olisi yrittäjyys teemaisen postauksen aika! Nyt, kun takana on tosiaan jo kolme kuukautta virallista yrittäjyyttä, on itselläni enemmän kosketuspintaa yrittäjän arkeen ja etenkin siihen, mitä se minulta vaatii. Kirjoitin ensimmäisiä fiiliksiäni yrittäjyydestä heinäkuun alussa, jonka jälkeen hommat ovat tosiaan lähteneet pikkuhiljaa rullaamaan ja yrittäjän arki on tullut tutuksi. Vaikka kesä oli hieman hiljaisempi, kuten alallani tyypillisesti, elokuun alusta lähtien töitä on taas ollut kiitettävästi ja Holvin laskutuspalvelu päässyt säännölliseen käyttöön. Tällä hetkellä itselläni on kaksi säännöllistä laskutettavaa, joiden lisäksi vielä projektiluonteisia laskutettavia. Kassavirta on siis mukavan tasaista, vaikka toisaalta samaan aikaan tiedän, miten varmasti tulee vielä ajanjaksoja, kun näin ei ole. Siihen on kuitenkin hyvä varautua laittamalla rahaa jatkuvasti sukanvarteen ja katsomalla tulevaisuuteen pitkällä tähtäimellä. Alalla, jolla itse työskentelen, on tärkeää olla ajoissa liikkeellä, eli sopia esimerkiksi kaupalliset yhteistyöt mahdollisimman pitkälle etukäteen, jolloin toimeentulo on taattu. Tätä olen henkilökohtaisesti joutunut harjoittelemaan, sillä olen niin hetkessä eläjä! Kun pitäisi miettiä ensi kevättä, minä mietin ensi kuuta. Toisaalta ehkä yksi vahvuuksistani on luottaa elämään ja siihen, että se kantaa. Tämä ajattelutapa helpottaa myös yrittäjänä olemista, sillä turhista asioista ei osaa stressata ja hiljaisina aikoina puolestaan osaa katsoa optimistisesti tulevaan.

HolviHolviHolviHolvi

Ennen kuin aloin virallisesti yrittäjäksi, olin useamman vuoden ajan freelancer ja laskutin ison osan tuloistani kevytyrittäjänä. Pitkään mietinkin, alanko yrittäjäksi vai jatkanko samalla ”helpolla” tiellä. Koin kevytyrittäjyyden vaivattomaksi vaihtoehdoksi, sillä täyspäiväinen yrittäjyys tuntui turhan hankalalta ja byrokraattiselta. Tällä hetkellä olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen ratkaisuuni perustaa toiminimi ja kaikki on sujunut erittäin jouhevasti – paremmin kuin osasin odottaa, mutta silti minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa kevytyrittäjyydestä! Se on erinomainen vaihtoehto etenkin henkilöille, joilla on esimerkiksi päätoiminen työ, mutta haluaa siinä ohessa harjoittaa sivutoimista yritystoimintaa. Moni bloggaaja on juuri kevytyrittäjä, sillä pääasiallinen tulo tulee muualta, mutta blogin kautta saattaa sitten tulla joitain satoja kuukaudessa. Holvilla on ratkaisuja eri tyyppisille yrittäjille  eri tarpeisiin, ja palvelu pitää sisällään mm. laskutuspalvelun, yritystilin, maksukortin ja kirjanpidon. Muistan itse hyötyneeni kevytyrittäjyydestä eniten aikoina, joina olin vakituisessa päivätyössä ja siinä rinnalla tein ensimmäisiä kaupallisia blogiyhteistöitä, joita oli satunnaisesti. Mielestäni on loistavaa, että tällainenkin vaihtoehto löytyy ja nykyään on varaa mistä valita!

Siitä huolimatta, että kevytyrittäjyys oli aikanaan minulle kannattavaa, ei se olisi sitä itselleni enää tänä päivänä. Päätoiminen yrittäjyys olikin yksi parhaista päätöksistä ja kuten mainittu, ensimmäiset kuukaudet ovat sujuneet mutkattomasti. Eniten itseäni on yllättänyt, miten helposti paperihommat ovat hoituneet, sillä kaikki on sähköisessä muodossa Holvin yrittäjäpalvelussa, jonka kautta käytännössä hoidan aivan kaiken toiminimeen liittyvän. Saan myös apua tähän käytännön puoleen, eli puolestani hoidetaan ennakkoverot ja niiden maksu, alvien tilitys sekä kuukausittainen kirjanpito. Oikeastaan ainoat minulle jäävät hommat, ovat kuittien lisääminen Holvin järjestelmään ja laskuttaminen. Nuokin työt on tehty Holvissa niin selkeiksi, että välillä mietin, mikä tässä yrittäjyydessä piti olla niin hankalaa? Omalle kohdalle ei ole nimittäin vielä osunut yhtään ainutta haastetta ja se jos mikä on yllättänyt positiivisesti! Ehkä huojentavinta tässä kaikessa onkin se, että tiedän yritykseni talouden olevan Holvin asiantuntevissa käsissä, jolloin virheitä ei pääse tapahtumaan. Sain myös Holvin kautta erinomaisen briiffin jo alkuun sen suhteen, mitä kaikkea minun tulee yrityksen taloudenhallinnasta tietää – mistä he huolehtivat puolestani ja mistä minun tulee huolehtia. Eniten itseäni arvelutti yrityksen verotus, mutta sekin turhaan, nimittäin ennakkoveroja seurataan säännöllisesti, jolloin virhearvioita ei pääse tapahtumaan. Holvin ansiosta itselläni onkin hyvin levollinen olo ja voin keskittyä oleelliseen.

HolviHolviHolvi

Kuten postauksesta on käynyt ilmi, fiilikseni yrittäjyydestä ja sen mahdollistaneesta Holvista, ovat enemmän kuin positiiviset. Hieman olen myös miettinyt tavoitteita tulevaan, mutta en kuitenkaan tykkää stressata rahasta, joten pidän ne optimistisina ja samaan aikaan realistisina. Tällä hetkellä näyttää hyvältä ja toivon, että sama noususuhdanne jatkuu – toki työtä se vaatii. Välillä ihan oikeasti mietin, miten onnekas olen, kun olen näin 32-vuotiaana tilanteessa, josta nuorempana vain haaveilin. Itselleni tärkeää on vapaus, työn mielekkyys ja merkityksellisyys, jotka yrittäjyys on omalla tavallaan mahdollistanut. Toki kaikessa on aina puolensa, eikä elämä ole koskaan pelkkää juhlaa, mutta laajemmasta perspektiivistä mietittynä, tilanteeni on tällä hetkellä sellainen, josta minun tulee olla päivittäin kiitollinen. Tokikaan se ei tarkoita sitä, että tulisi jäädä johonkin ikiajoiksi, vaan myös yrittäjyydessä on lupa asettaa tavoitteita ja välillä vaikka vaihtaa myös suuntaa. Omalla alallani parasta on monipuolisuus, eli työtehtäviä on mahdollisuus tehdä omasta aktiivisuudesta riippuen laidasta laitaan, eikä hommiin ehdi kyllästyä!

Mikäli yrittäjyys on sinulle ajankohtaista, voin lämmöllä suositella Holvia ja tästä syystä aion jatkaa palvelun käyttöä myös siinä kohtaa, kun yhteistyö päättyy ja se muuttuu myös minulle maksulliseksi. Jos asia on sinulle ajankohtainen tai kiinnostuit palvelusta, Holvi tarjoaa lukijoilleni alennuskoodin, jolla saa Holvin Growner- tai Complete -tilipaketin ilman kuukausimaksua kolmen kuukauden ajaksi. Alennuksen saa koodilla ONMYWAY ja se on voimassa toistaiseksi. Tai voit lukea Holvin uudesta palvelusta (joka itselläni on käytössä) lisää täältä.

HolviHolviHolviHolvi

Onko täällä muita kevytyrittäjyydestä täyspäiväiseen yrittäjyyteen siirtyneitä?

Paljon aurinkoa sunnuntai-iltaan!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *