Mitä jäi mieleen elokuulta?

Aurinko ja lämpö. Elokuu oli aivan super lämmin ja siksi niin ihana kuukausi. Uskallan myös väittää, että elokuu oli kesän paras kuukausi, ainakin minulle.

Nextoryn äänikirjat, joista aivan erityisesti Virtahepo olohuoneessa, Naccin Wanted, Minkkisen Ymmärrä itseäsi, ymmärrä tunteitasi ja Mercedes Bentson Ei koira muttei mieskään. Kuuntelinko todella nämä kaikki neljä kuukauden aikana?

Työmatka Tampereelle ja käynti Suolijärvellä sekä Arboretumissa. Aivan ihania paikkoja molemmat ja erityisesti tuo Suolijärvi. Mikäli asuisin tuolla suunnalla, kävisin siellä varmasti usein lenkkeilemässä. Yksi havainto elokuulta oli rehellisesti sanoen se, että olen vieraantunut luonnosta. Olen kuitenkin luonnon keskellä kasvanut ja lapsena olin päivittäin metsässä. Nykyään käyn vain harvoin Töölönlahtea pidemmällä ja tämän huomaan, kun luonnossa olen. Säikähdän jokaista risahdusta ja rasahdusta, enkä koe oloani siellä kovin luontevaksi. 🙈 Hankala edes selittää, mutta tajusin olevani vieraantunut. Tämä asia on ehdottomasti korjattava!

Edelliseen liittyen, tein heti ryhtiliikkeen ja lähdin viime viikolla Lammassaareen. Käyn tuolla kyllä vuosittain, mutta tänä kesänä en ollut vielä sinne saakka ”ehtinyt”. Tällä kertaa menin pitkospuita pidemmälle aivan saareen saakka ja hittolainen oli kyllä upeaa! Jotenkin uskomatonta, miten lähellä Helsingin ydintä on tuollainen rauha. Olihan siellä toki joitain ihmisiä, mutta koska olin siellä aika myöhään illalla, oli kuitenkin kohtuu rauhallista. Ihastelin auringonlaskua ja nautin. Yhden storyn puhelimeen kuvasin, mutta muutoin keskityin hetkeen.

Hiostuttava ja äärimmäisen epämukava maski jäi mieleen elokuulta. Käytössäni on kertakäyttöisten maskien pakkaus ja toivon, että ennen kuin se loppuu, loppuisi koko maskisuositus julkisissa. 😭 En tiedä tunteeko joku maskin miellyttäväksi, mutta mielestäni se on kaikkea muuta. Toki terveys ensin ja näillä mennään niin pitkään kuin tarve vaatii.

Ravintolapäivä, jota saatiin viettää kivassa kesäsäässä. Olen ruokien suhteen aika nirso, joten siinä mielessä en ole mikään ravintolapäivän potentiaalisin asiakas. Ystäväni ostelivat kuitenkin erilaisia annoksia rohkeammin, joten heiltä pääsin herkkuja maistelemaan. Kiva konsepti, joka toivon mukaan jatkuu myös tulevaisuudessa.

Parit treffit, joilla kävin. Mukavia tyyppejä, mutta ei minua varten.

Juhlat ja ystävät. Elokuussa tuli juhlittua koko kesän edestä ja vietettyä jopa muutamat sunnarit, joita en normaalisti juuri koskaan vietä. Onneksi elämä ei ole jatkuvaa elokuuta… 🙈

Holidayn terassi, joka on muuten ehkä heittämällä Helsingin terasseista paras! Tuolla on aina äärimmäisen hyvää musiikkia ja loistava meininki. Tuona elokuisena lauantai-iltana, kun siellä ystävieni kanssa iltaa vietettiin, oli meno myös katossa ja dj huippu. Pienesti tulee kieltämättä lämpöisiä kesäiltoja ikävä, kun ulos ikkunasta katselee…

Upea iltapuku, jonka löysin Uffista alle parillakympillä (tästä oli IG:ssä storya). Aina välillä teen second handina loistavia löytöjä ja tuo musta selästä avonainen iltapuku oli ehdottomasti sellainen. Puku pääsi jo kerran käyttöönkin, kun vietettiin kaverin syntymäpäiviä iltapuku -henkisesti.

Poker Run oli ehdottomasti yksi elokuun kohokohdista. Vaikka paikan päällä tapahtuikin ikävä onnettomuus, joka latisti tunnelmaa, oli reissu kuitenkin kokonaisuudessaan aivan huikea. Yksi kesän parhaista ehdottomasti.

Postaukseni uskonyhteisöstä/uskosta luopumisesta ja sen aiheuttama viestien tulva yllätti. Selkeästi aihe herättää ihmisissä ajatuksia, sillä olen saanut lukuisia vertaistuen viestejä eri kanavissa täysin tuntemattomilta. Toivottavasti tulevaisuudessa aiheesta puhutaan enemmän ja sen ympäriltä katoaa turha stigma. On kuitenkin kyse hyvin vakavasta asiasta, joka saattaa pitää otteessaan ihmisiä vuosia uskosta luopumisen jälkeenkin. Ehkä pelottavinta on ollut huomata joissain viesteissä se, ettei uskalleta lähteä, sillä perhepiiri on uskovaisia. Eli ollaan niin vahvasti sidoksissa johonkin ideologiaan sen vuoksi, koska on pakko, jotta ei suututeta ketään tai menetetä perhettä ja ystäviä. Tämä mielestäni paljastaa sen, että hengellinen väkivalta on todellista ja pelottavaa. Miksi kukaan suuttuisi siitä, jos joku ei halua uskoa?

Elokuu oli kevyempi kuukausi treenien suhteen. Tämä oli ihan tietoinen päätös, sillä oli niin paljon kaikkea muuta menoa, joka meni treenien edelle. Halusin myös pitää treenittömiä viikkoja, koska kroppani selkeästi tarvitsi palautumista tavallista enemmän. Ja mistäkö tämän sitten tietää? Itse huomaan sen aika monestakin asiasta, kuten väsymyksestä ja energian puuttumisesta treenatessa. Voisin kirjoitella treeneistä paremmin syyskuussa, sillä muutama postausidea on aiheen tiimoilta ylös kirjattuna.

Kaksi biisiä; Erika Vikmanin Syntisten pöytä ja SG Lewiksen & Robynin Impact. Molempia on tullut soitettua paljon repeatilla, etenkin jälkimmäistä.

Vita Liberatan suihkurusketus, jota pääsin testaamaan vuosien tauon jälkeen. Tuo väri oli kieltämättä kätevä erityisesti reissussa, mutta lähti pois viikossa. Minulle kerrostettiin väriä kaksi kertaa ja jälkikäteen totesin, että kolme kertaa olisi ollut optimaalisin. Yksi värikerros kuitenkin periaatteessa valuu viemäriin ensimmäisen suihkun jälkeen, joten jatkossa, jos käyn suihkurusketuksessa, otan ehdottomasti maksimit. Väri itsessään oli kaunis ja aito, kuin olisi etelässä viikon makoillut.

Sellaisia juttuja jäi elokuulta mieleen. Monellakin tapaa hyvä kuukausi, mutta siitä huolimatta ihan mielelläni suuntaan kohti syyskuuta ja syksyä. 🧡

puheenaiheet ajattelin-tanaan tapahtumat-ja-juhlat mieli
Kommentit (2)
  1. Minä en myöskään ole maskien ystävä. Ompelin muutaman ja musta tuntuu etten saa happea vaikka ne on todella ohutta kangasta. Monet kangasmaskit on paljon paksumpaa ja mietin et miten niiden kanssa saa happea. Yritän kulkea pyörällä niin paljon kuin mahdollista ettei tarvis pitää maskia 😀 ja välttää toki kaikkia ruuhkaisia paikkoja. Tää on varmaan epäsuosittu mielipide maskeista.

    1. Joo, siis mulla on sama! Eli maski tuntuu todella epämiellyttävälle ja ahdistaa… Mutta siis luulen, että tässä korostuu ainakin omalla kohdalla erityisherkkyys. Itse olen todella herkkä erilaisille tuntemuksille ja jo vaatteidenkin suhteen saatan ärsyyntyä pienestä hiertämisestä tai puristuksesta.

      Näillä nyt kuitenkin mennään ja kuten sanoit, pitää pyöräillä mahdollisimman paljon!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *