Vinkkini hehkuvaan ihoon x 7

Rakastan yli kaiken puhdasta, kuulasta ja luontaisesti hehkuvaa ihoa. Ihonhoito onkin itselleni aivan mielettömän tärkeää ja välillä joudun jopa varomaan, etten yli hoida ihoani. Joka välissä nimittäin tekisi mieli olla hellimässä sitä kasvovesillä tai imeyttämässä seerumeita. Aina kotiin tullessa pesenkin iholta oitis kaiken meikin – vähän samalla tavalla kuin moni vaihtaa ne kotivaatteet. En nimittäin siedä kotiolosuhteissa yhtään meikin tunnetta iholla, vaan haluan äkkiä kasvoni täysin puhtaaksi. Sama pätee treenaamiseen. En voisi ikinä treenata meikit naamassa, vaan haluan ihoni hengittävän hikoillessa. Oikeastaan ainoat hetket kun meikkaan, ovat niitä jos menen tapaamisiin, illanistujaisiin tai ihmisten ilmoille ja haluan vähän ”skarpata”. Hyvin paljon olenkin ilman meikkiä ja periaatteessa ihoni on siinä kunnossa, ettei sitä oikeastaan edes tarvitsisi peittää meikillä. Meikkaaminen onkin enemmän jonkinlainen tapa, josta muuten vanhemmiten haluan kyllä enenevissä määrin luopua, sillä meikki tunnetusti vanhentaa ja usein se jopa peittää iholta sen luonnollisen hehkun.

hehkuva iho

Jos mietitään ihonhoidon tavoitetta, on se minulle kuulas ja luontaisesti hehkuva iho. Luontaisella tarkoitan hehkua ilman korostustuotteita, eli kasvoilla on ikään kuin kevyesti peilaava efekti ja iho näyttää lumikkimaiselta. Tokikaan kenenkään iho ei ole aina tuollainen ja itsekin katson välillä peilistä, miten väsyneeltä tai samealta ihoni hetkellisesti näyttää. Ihon kunto vaihtelee useammilla hyvin paljon elämäntilanteen, vuodenajan, ilmaston ja elintapojen mukaan. Kuten olen usein todennut, kokonaisuus vaikuttaa kaikkeen ja iho on usein suoliston lisäksi se, joka ihmiskehossa reagoi stressiin tai muutoksiin. Periaatteessa uskon kuitenkin siihen että oli oma iho millainen tahansa, on sen hyvinvointi mahdollista maksimoida. Eli vaikka sinulla ei olisikaan niitä tuhannen taalan ihogeenejä, et ole tuomittu elämään huonon ihon kanssa, jos vaan jaksat nähdä vaivaa oikeanlaisten tuotteiden ja mahdollisesti ruokavalionkin löytämiseen. Tuo ei tietenkään aina ole helppoa ja joskus siihen voi mennä jopa vuosia. Iho myös elää ja muuttuu, eli nuorena hyvä iho ei todellakaan tarkoita hyvää ihoa loppuelämää.

Koska tavoittelen kuulasta ja hyvinvoivaa ihoa päivittäin, haluan tänään jakaa vinkkini siihen, miten maksimoin ihoni kuulauden. Siispä ohessa seitsemän tehokasta vinkkiä!

Huolellinen ihon kosteutus

Jotta iho hehkuu ulospäin, on kaiken a ja o ihon riittävä kosteuttaminen laadukkailla tuotteilla! Omaan ihonhoitorutiiniin kuuluu useamman kosmetiikkatuotteen käyttäminen, eli ihonpuhdistuksen jälkeen suosin aina kasvovettä, seerumia, yö- tai päivävoidetta, sekä mahdollisesti vielä yönaamiota ja hedelmähappokuorintoja. Päivisin käytän lisäksi vielä kosteuttavia suihkeita, joilla kosteutan ihoani mm. päätetyöskentelyn äärellä. Jos iho on todella kuiva, suosittelen myös öljyjen käyttöä! Ja tietenkin ulkoinen kosteustasapaino lähtee myös sisältä käsin, eli runsas vedenjuonti sekä kollageenin nauttiminen, tehostavat ihon kimmoisuutta ja eloa – terveellisen ruokavalion merkitystä unohtamatta.

Ihon säännöllinen kuoriminen

Tätä sivuutinkin hieman edellisessä, mutta kuorinta on aivan mielettömän tärkeää ihon ulkoisen hyvinvoinnin kannalta! Mikäli et koskaan kuori ihoasi tai teet sen liian harvoin, näyttää iho samealta ja siitä irtoaa mahdollisesti jopa kuollutta ihosolukkoa esimerkiksi rasvauksen yhteydessä. Itse kuorin ihoni 1-2 kertaa viikossa ja käytän kuorimiseen hedelmähappokuorintaa mekaanisen kuorinnan sijaan. Suosikkejani ovat Juice Beauty & Madara, joilta molemmilta löytyy loistavat tuotteet tähän tarkoitukseen. Kuorinnan jälkeen iho on todella pehmeä ja sen näkee ihan silmissä, miten iho kirkastuu. Siispä jos johonkin ihonhoidossa kannattaa panostaa, on se hyvä kuoriva tuote kaikkien niiden imeytettävien tuotteiden ohessa.

Riittävät yöunet!

Etenkin tämä kohta on viime aikoina muutamaanotteeseen testattu, kun olen nukkunut huonosti 5 -6 tunnin yöunia puhtaasti henkisen stressin vuoksi. Jokainen tietää miltä iho näyttää huonojen yöunien jälkeen ja siksi korostan unen merkitystä siinä kohtaa, jos halutaan vaalia ihon luontaista hehkua! Hyvät yöunet saavat ihon hehkumaan ja juonteetkin näkyvät tällöin haaleampina. Joskus muistan jostain lukeneeni, miten kello yhden ja kolmen välinen aika on yöllä se tärkein, sillä silloin solujen jakautuminen on tehokkainta. Tämä on tärkeä muistutus kaikille meille yökukkujille, sillä herkästi ainakin täällä nukkumaanmeno venähtää välillä sinne yhden paikkeille.

Maitotuotteiden vähentäminen

Tämä saattaa jakaa mielipiteitä, mutta itse olen huomannut selkeän yhteyden maitotuotteiden ja ihon hyvinvoinnin välillä. Ehkä huomaan tämän parhaiten siksi, koska en suosi juurikaan maitotuotteita ja aina kun niitä suosin esimerkiksi juuston muodossa, on iho sameampi ja elottomampi. Laktoosi ja maitoproteiini ovat tyypillisiä epäpuhtauksien ja ihottuman aiheuttajia, jonka vuoksi en ole koskaan yllättynyt kun juuston täyteisten viikkojen jälkeen iho näyttää miltä näyttää. Eli mikäli tavoittelee hyvin kuulasta ihoa ja tervettä hehkua, suosittelen jättämään maitotuotteet kokonaan ruokavaliosta tai ainakin vähentämään niiden käyttöä. Ja tähän samaan kategoriaan kuuluvat toki alkoholi ja sokeri, joita itse kyllä niitäkin välillä suosin siitä huolimatta, ettei vaikutus ihoon ole kovin positiivinen…

Seerumin käyttö

Haluan nostaa vielä erikseen seerumin tässä kohtaa esiin, sillä yllättävän moni sen käyttöä edelleen laiminlyö! Seerumin päivittäinen käyttö aamuin illoin, onkin ehdottomasti yksi kuulaan ihoni salaisuuksista, enkä tosiaan laiminlyö sen käyttöä koskaan. Seerumi tunnetusti tehostaa kasvovoiteiden imeytymistä, jonka vuoksi se maksimoi ihon pehmeyden ja kuulauden. Itse tykkään suosia eniten hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita, mutta myös etanauutetta sisältävä seerumi on tehoaseeni kerran viikossa! Mikäli sinulla ei siis vielä ole seerumia, suosittelen sellaisen edes kokeeksi hankkimaan. Veikkaan että huomaat suhteellisen nopeastikin eron entiseen, sillä niin paljon hoidetumpi iho on seerumin kanssa kuin pelkän kasvovoiteen voimin.

hehkuva iho

Luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikka on ehdottomasti yksi aseeni kun tavoittelen hehkuvaa ihoa. En voisi enää kuvitellakaan käyttäväni synteettisiä ihonhoitotuotteita, sillä luonnollisempi ihonhoito on lähellä sydäntäni. Olen myös huomannut ihoni kunnossa selkeää positiivista eroa aikaisempaan, jonka vuoksi haluan tässä hoitolinjauksessa pysyä. Luonnonkosmetiikan rinnalla käytän myös korealaista kosmetiikka, josta taannoin kirjoitinkin, mutta sieltäkin melkeinpä enimmäkseen tällä hetkellä Whamisaa, joka on paitsi k-kosmetiikkaa, myös luonnollinen sarja. Siispä itse suosittelenkin kaikille kuulaasta ihosta haaveileville luonnonkosmetiikkaan siirtymistä ja sieltä oikeiden tuotteiden itselleen etsimistä! Kaikki luonnonkosmetiikka ei muuten sovi kaikille, sen olen itsekin tässä matkan varrella huomannut.

Manteleiden popsiminen

Jokainen tietää, miten iho hehkuu silloin, kun ruokavalio on kunnossa. En nyt erikseen viitsinyt nostaa ”itsestään selvää” asiaa esiin, joten nostan ennemmin yhden raaka-aineen, jolla on positiivinen vaikutus ihoon, eli mantelit. Syön manteleita päivittäin – tyypillisesti vedessä liotettuja, jolloin ne eivät ole suolistolle liian raakaa tavaraa ja manteleiden ravintoarvo tunnetusti kasvaa liotettaessa. Mantelit sisältävät runsaasti hyviä rasvoja ja E-vitamiinia, jotka ravitsevat ihoa ja edesauttavat sen hehkua. Siispä jos jokin terveysruoka pitäisi vinkiksi ihon hyvinvointiin antaa, sanon aina mantelit! Niitä on helppo popsia välipalaksi tai laittaa vaikka kasvipohjaisen jogurtin sekaan.

Tällaiset seitsemän vinkkiä minä antaisin hehkuvan ja kuulaan ihon tavoitteluun. Itse pyrin noudattamaan näistä jokaista päivittäin, mutta toki elämä on arvaamatonta, eikä aina yksinkertaisesti pysty elämään niin optimaalisesti kuin haluaisi. Välillä sokeri tekee kasvoista elottoman näköiset tai heikot yöunet saavat naaman suorastaan valahtamaan. Mutta ihon kanssa se on vähän sama asia kuin kaiken kanssa, kannattaa muistaa lempeys ja huomenna on aina päivä uusi. Jos et ole tähän mennessä koskaan käyttänyt seerumia tai et omista kuorintaa, ei peli ole menetetty. Muutokset ihossa saattavat näkyä yllättävän nopeastikin, mutta viimeistään kuukausien myötä sitä alkaa huomaamaan eron, jos muuttaa jotain juurtuneita tapoja uudenlaisiin.

Onko teillä samoja keinoja ihon luontaisen hehkun ylläpitoon?

Kaunista loppupäivää!

Kommentit (2)
  1. Terve ja hehkuva iho ei kyllä meikkiä kaipaa, luonnollisuus on kaunista. Surettaa kun oma iho meni hormonaalisen ehkäisyn lopettamisen seurauksena niin huonoon kuntoon 30+ vuotiaana, olen taistellut asian kanssa reilu 1.5v. Antibioottikuuri vuosi sitten katkaisi pahimman ihon tulehduskierteen ja nykyään hieman parempi tilanne. Välttelin antibiootteja ehkä liian pitkään ja toivoin että ongelma helpottaisi ajan kanssa mutta tilanne vaan paheni. Aikuisiän akne, arvet ja siihen päälle ilmaantui vielä pigmenttiongelmat, kaukainen muisto se hehkuva ja kaunis iho mikä oli ennen (kiitos hormonien). Tunnen itseni pinnalliseksi kun murehdin tällaisia asioita, mutta on kyllä ollut itsetunnolle aikamoinen kolaus. Tällä hetkellä en voisi lähteä esim töihin meikkaamatta. Hormonaalista ehkäisyä en kuitenkaan enää halua joten näillä mennään.

    1. Olen samaa mieltä että luonnollisuus on kaunista. 🙂

      Onpa ikävä kuulla. Et kuitenkaan taida olla ongelman kanssa yksin, sillä tuo on hyvin tyypillistä e-pillereiden lopettamisen jälkeen. Olet varmaan kokeillut kaikki mahdolliset keinot jo ja jos ongelma on lähtöisin hormoneista, siihen tuskin ruokavalio auttaa. Voiteistakin olet varmaan testaillut monet sarjat ja löytänyt kenties sellaisen, joka ei ainakaan ärsytä ihoa lisää? Toivottavasti ongelma helpottaa jossain kohtaa, kaikki sympatiat puolellasi ja ymmärrän täysin surusi ihon suhteen. Itse olen taistellut podin kanssa aina välillä ja vaikka se on paljon pienemmässä mittakaavassa, on jo tuollainen pienempikin ihottuma aiheuttanut minulle harmaita hiuksia.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *