Kew Gardens: Viimeinen päivä Lontoossa vierähti puutarhassa

On aika sulkea yksi luku tässä blogissa ja palata viimeisen kerran Lontoon-matkaan. Näistä maaliskuun päivistä on jo pieni ikuisuus, ja koko maailma tuntuu muuttuneen tämän jälkeen.

London - Kew Gardens

Viimeisenä kokonaisena päivänämme Lontoossa kävimme kuninkaallisessa kasvitieteellisessä Kew Gardensin puutarhassa, joka sijaitsee lounais-Lontoossa, vihreän District Line -metrolinjan Richmondin haaran loppupäässä. Matka Lontoon ytimestä puutarhalle vie vajaan tunnin.

Kew Gardensin alue on valtava, ja vaikka vietimme siellä lähes koko päivän, näimme puutarhasta vain osan. Kävimme ulkoalueiden lisäksiKew Gardensin leikkipuistossa sekä kolmessa kasvihuoneessa.

London - Kew Gardens

Niistä ensimmäinen oli lauhkean vyöhykkeen kasveja esittelevä Temperate House, joka on ylimmässä kuvassa kuvattu läheiseltä puiden latvojen tasalle rakennetulta Treetop Walkawaylta.

London - Kew Gardens

Modernimmassa Walesin prinsessan kasvihuoneessa oli esillä kaktuksia ja upea Indonesia-teemainen orkideanäyttely.

London - Kew GardensLondon - Kew GardensLondon - Kew GardensLondon - Kew Gardens

Kuuluisin kasvihuoneista, Palmuhuone, on peräisin 1800-luvun puolivälistä.

London - Kew GardensLondon - Kew GardensLondon - Kew GardensLondon - Kew Gardens

Välissä söimme lounaan The Botanical -ravintolassa, joka sijaitsee Palmuhuoneen viereisen lammen toisella puolella.

London - Kew Gardens

Kew Gardensin laidalla sijaitseva Children’s Garden -leikkipuisto on avautunut viime vuonna. Puistossa on mm. kiipeiltytelineitä ja trampoliineja, ja sen laidalla on vielä pienemmille lapsille sisäleikkipuisto.

London - Kew GardensLondon - Kew GardensLondon - Kew GardensLondon - Kew Gardens

Magnoliat kukkivat upeasti.

London - Kew GardensLondon - Kew Gardens

Tämä käynti Kew Gardensissa oli myös minulle ensimmäinen, ja puutarha oli todella upea. Joskus toiste olisi kiva käydä siellä kesällä, kun ulkopuutarhatkin ovat täydessä loistossaan.

London - Kew Gardens

Tästä viimeisestä päivästä Lontoossa jäi todella kiva muisto, ja oli kiva käyskennellä koko päivä ulkosalla.

Koronatilanne oli lähtenyt viikon aikana räjähtämään käsistä, ja kieltämättä mietitytti, onko hyvä ajatus lähteä edes liikkumaan metrolla paikasta toiseen. Samaa toki mietin koko matkasta. Kun luin pitkin viikkoa uutisia maailmalta, koin huonoa omaatuntoa siitä, että emme peruneet matkaa, mutta tilanne ei todellakaan näyttänyt viikkoa aiemmin niin pahalta.

Nyt jälkikäteen olen kuitenkin iloinen, että kävimme tytön kanssa Lontoossa. Matkaa muistellaan edelleen lähes päivittäin, ja se oli suuri elämys molemmillle.

London - Kew Gardens

Matka jää mieleen myös muulla tavoin: se oli viimeinen matka ennen kuin maailma muuttui. Nähtäväksi jää, miten pysyvästi, ja milloin seuraavan kerran on soveliasta matkustaa mihinkään. Pojalle lupasimme, että hänkin pääse Harry Potter -studioille, kun hän on kouluiässä.

Juttusarja Lontoosta päättyy tähän. Edelliset osat löydät tästä:

Kommentit (2)
  1. Ihanan näköistä! Rakastan puutarhoja ja kasvihuoneita, ja Helsining Talvipuutarha oli yksi vakikohteistani jossa kävin lapsena mummin kanssa. Heti iski hinku lähteä verestämään muistoja kun katseli näitä kuvia. 🙂 Kew Gardens pistetään kyllä muistiin seuraavaa Lontoon matkaa varten.

    http://blogit.terve.fi/pilketta

    1. Suosittelen! Kuvittelin jostain syystä aiemmin, että se olisi jotenkin kaukana, mutta sinnehän pääsi metrolla tosi kätevästi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *