Blogi muuttaa!

Mainitsin jo taannoisessa postauksessa muuttavani pois Terve.fi -sivustolta. Tuossa kohtaa en rehellisyyden nimissä tiennyt vielä minne, sillä olen kartoittanut viime kuukausina erilaisia vaihtoehtoja ja punninnut asiaa itseni kannalta. Mietin useampaan otteeseen omaa domainia kunnes tulin siihen lopputulemaan, ettei kärsivällisyyteni riitä tekniikan kanssa ja portaalin tuoma liikenne on itselleni kuitenkin aina plussaa. Portaalin kautta on aina myös suurempi mahdollisuus tavoittaa uusia lukijoita, sillä moni selaa portaalin etusivua etsien sieltä mielenkiintoista luettavaa. Muutin marraskuun alussa FitFashionilta tänne Terve.fi:hin ja vaikka monen blogiin muutto on kuulemma vaikuttanut, omia kävijämääriäni se ei pudottanut kuin hetkellisesti Google-näkyvyyden vuoksi. Muistan kuinka alkuun pelkäsin, seuraatteko mukana, mutta pakkohan se on todeta että ilmeisesti seuraatte, sillä kävijämäärät ovat samat kuin puoli vuotta sitten! Ehkä tuon vuoksi koen tälläkin hetkellä muuton ”turvalliseksi” vaihtoehdoksi enkä jännitä enää sitä, menetänkö lukijat muuton seurauksena. Kauas blogini ei kuitenkaan muuta, sillä siirryn Lilyn puolelle tämän viikon torstaina 4.4.2019. En kuitenkaan sopimusbloggaajaksi, vaan ns. itseni herraksi, joka sopii tämän hetkiseen elämäntilanteeseeni mainiosti!

Muutto ei tosiaan vaikuta kannaltanne oikeastaan mihinkään muuhun kuin siihen, etten enää löydy Terve.fi -sivuston alta. Vanhaan osoitteeseen tulee uudelleenohjaukset, eli mikäli tänne eksytte vielä torstaina tai sen jälkeen, pääsette kyllä oikeaan paikkaan. Ja jatkossa kannattaa mieluiten tulla blogiini esimerkiksi Bloglovinin, Instagramin, Facebookin, Googlen tai ihan suoran osoitteen kautta (linkkaan sen teille viimeistään keskiviikkona!). Toki Lilyn etusivulla näkyvät uusimmat postaukset, mutta koska siellä on huomattavasti enemmän blogeja, ei postaukseni välttämättä näy etusivun kärjessä yhtä pitkään kuin se Terve.fi:ssä näkyy. Tosin nämäkin asiat selkenevät itselleni loppuviikosta, joten katsotaan kuinka käy! Tiedän että monia tämä Terve.fi:n alusta ei ole miellyttänyt ja Lilyssä visuaalinen puoli on samanlainen, mutta itse jaksan uskoa siihen että palautteen myötä sivustoa kyetään kehittämään parempaan suuntaan. Nykypäivänä iso osa blogiportaaleista tehdään mobiilikäyttö edellä koska sieltä blogeja luetaan eniten ja uskoisin että kaikki muutokset ovat tarkkaan harkittuja. Itseäni kirjoittajana muutokset häiritsivät alkuun paljonkin, mutta nyt olen jo tottunut. On muuten jännä juttu, miten aina muutosten alussa moni asia tuntuu aivan mahdottomalta, mutta lopulta kaikkeen tottuu kun vaan asennoituu oikein. Vaikka ymmärrän että lukijana sitä odottaa tiettyjä asioita blogeilta ja haluaa lukemisen olevan ennen kaikkea helppoa, on sisältö silti mielestäni se tärkein. Tai näin itse ajattelen, sillä kyllä minäkin blogeja luen. Toivonkin ettette lähde matkasta vaikka en nyt muutakaan sivustolle, jonka alusta olisi erilainen verrattuna tämän hetkiseen! Pyrin siihen että kaikki hoituisi mahdollisimman sulavasti eikä ainakaan postauskatkoja pitäisi olla muuton seurauksena luvassa.

Näin muuton yhteydessä olen miettinyt oman blogin ja ylipäänsä blogien tulevaisuutta. Tätä on moni nostanut viime aikoina somessa esiin ja paljon on puhuttu jopa blogien kuolemasta, mutta samaan aikaan myös uudesta tulemisesta. Myönnän lukeutuvani heihin, jotka eivät usko blogien kuolemaan. Vaikka Instagramissa onkin nykyään mahdollisuus jakaa hieman pidempiä tekstejä ja täten myös ajatuksiaan, ei se mielestäni silti ole sama asia kuin blogikirjoitus. Ainakin itselleni Instagram on enemmän sellainen ”nopea media”, jota selaan esimerkiksi julkisissa ja tykkäilen ajanvietteeksi kivoista kuvista. Harvoin kuitenkaan luen sieltä pitkiä tekstejä, mutta kyllä saatan siirtyä blogin puolelle, mikäli Instagramissa vinkataan mielenkiintoisesta tekstistä. Vaikka kaikki halutaan nykyään nopeasti ilman minkäänlaista vaivaa, uskon silti siihen että samalla tavalla kuin lukeminen on nykyään jälleen trendikästä, palaa blogien suosio uudestaan. Tosin samaan hengenvetoon on mainittava, ettei blogissani tämä ”suvantokausi” ole näkynyt ainakaan kävijämäärien suhteen. En tiedä johtuuko se sitten blogin sisällöstä, mutta edelleen blogini on huomattavasti suurempi kanava verrattuna esimerkiksi Instagram-tiliini. Muuta syytä en ole tähän keksinyt kuin blogini sisällön, joka on huomattavasti syvällisempää kuin se, mitä Instagramissa jaan. Ehkä lukijakato onkin kohdannut useampia sellaisia blogeja, jotka ovat pinnallisempia ja joissa jaetaan pääasiassa asukuvia tai vain pintaraapaisu omasta elämästä? Koska jos samat asukuvat löytyvät Instagramista, tuskin niitä jaksetaan enää blogista kurkistaa? Toki tämä on vain omaa spekulaatiota, mutta näin voisin kuvitella. Se missä sen sijaan olen ihmisten hektisyyden huomannut, on blogikommentointi. Kirjoitin aiheesta viime vuoden lokakuussa ja se herätti tuolloin paljon keskustelua. Edelleen paikoitellen tuntuu sille että kirjoittaa vain itselleen, vaikka analytiikka kertoo toista tarinaa.

Uskon myös siihen että jokaiselle ikäluokalle löytyy oma kanavansa. Blogit ovat ehkä hieman vanhempien heiniä kun taas parikymppisten suosikkeja oletettavasti Instagram ja YouTube. Podcastit ovat uusin tulokas, mutta jollain tavalla en usko niiden pitkäaikaiseen suosioon samalla tavalla kuin kirjoitettuun tekstiin – toki voin olla myös väärässä? Niin tai näin, kaikki jää nähtäväksi ja mielenkiinnolla odotan, mihin sosiaalinen media kehittyy seuraavina vuosina! Ja miten oma blogi kehittyy tai mihin sitä kehitän. Tänä keväänä tulee täyteen yhdeksän vuotta bloggaamista, mikä on hurjan pitkä aika ja voin rehellisyyden nimissä sanoa, etten ole koskaan sitoutunut mihinkään näin pitkäksi aikaa. Lopettaminen ei ole käynyt vielä koskaan mielessä, vaikka kyllä välillä mietin, kuinka tehty työmäärä ei kohtaa rahallisen tuoton kanssa. Mutta kuten eilen kirjoitin, kaikkea ei voi mitata rahassa ja blogi on itselleni yksi sellainen asia. Jos tekisin tätä pelkästään rahan takia, olisi minun kannattanut lopettaa jo aikapäiviä sitten.

Toivottavasti tosiaan seuraatte minua myös Lilyn puolelle ja vielä kertaalleen, siellä bloggaan torstaista (4.4.) lähtien! Osoitteen jaan viimeistään keskiviikkona ja toki vaihdan sen jokaiseen somekanavaan.

Ihanaa alkanutta viikkoa!

PS. Muistin virkistämiseksi ohessa muutamia kanavia, joiden kautta voit blogiani jatkossakin seurata:

Bloglovin

Facebook

Instagram

Blogit.fi

Kuvat: Pinja Tuominen

Kommentit (2)
 1. Netta / Destination: Happiness
  1.4.2019, 16:02

  Tervetuloa Lilyyn Jutta! <3 Itselläni (ja varmaan meillä monilla Lilyläisillä) on vielä pää aivan sekaisin tuosta uudistuksesta, mutta tottumisprosessi on kuitenkin jo hyvällä mallilla käynnissä, ja tuo WordPress-pohja on kyllä kätevä. Sen sijaan vanha etusivu oli mielestäni parempi ja selkeämpi, mutta ilmeisesti etusivuun ollaankin tekemässä jotain viilauksia lähiaikoina.

  Mullakin on todella iso ero Instagramin ja blogin lukujen suhteen. Se harmittaa siinä mielessä, että nykyään niin monet tuntuvat tuijottavan vain Instan lukuja ja tekevän siitä kaikenlaisia päätelmiä. Mä pidän itseäni ensisijaisesti kirjoittajana, en kuvaajana, joten blogi on todellakin ensisijainen kanavani. Ja koska itselleni tekstit ovat aina olleet tosi tärkeitä, haluan ehdottomasti uskoa että blogeille tulee aina olemaan oma lukijakuntansa ja että tosiaan saataisiin taas joku blogien "uusi tuleminen" aikaan. Uskon myös samoin, että nimenomaan sellaiset syvällisemmät ja tekstipainotteisemmat blogit tulevat pärjäämään, kun taas tosi keveille tai pintaraapaisumaisille blogeille ei ehkä ole niin kysyntää, kun sellaisen sisällön saa nopeammin ja helpommin Instasta.

  Mä oon iloinen, että yhä edelleen saan lähestulkoon joka postaukseen kommentteja, mutta jostain syystä tuon Lilyn uudistuksen jälkeen ne ovat hieman vähentyneet. No, toivotaan että pysyvät ainakin nykymäärässä, koska tosiaan, ihan ilman kommentointia olisi kyllä tosi tylsää. Onneksi meillä Lilyssä on myös se tykkäyssydän, niin siitä ainakin tietää että joku on lukenut ja tykännyt. 😀

  1. Kiitos Netta! <3

   Ja siis ymmärrän vallan hyvin, oli kyllä itsellänikin kun siirryin FitFashionilta tänne. Mutta nyt muutoksiin on jo aika mukavasti tottunut ja kuten sanoitkin, WordPress on alustana sellainen, jota en kyllä enää muuhun vaihtaisi! Ja siis yleensäkin joka paikassa on omat ongelmansa, kaikissa portaaleissa on aina jotain. Jotenkin en itse jaksa keskittyä ongelmiin ja tällä hetkellä tuntuu ettei ole aikaa valittaa jatkuvasti jostain, vaan senkin energian haluaa käyttää hyödyllisemmin. 🙂 Ajatellaan hyvin samalla tavalla myös blogien tulevaisuudesta. Vaikka itse rakastan myös kuvaamista ja panostan kuviin, silti koen tekstit omalla kohdallani myös tärkeimmäksi asiaksi blogissa ja jaksan uskoa siihen että kirjoitetulla tekstillä on tulevaisuudessakin kysyntää!

   Tuo kommentointi on kyllä asia, jonka koen tärkeäksi! Se tuo blogiin sellaista kivaa vuoropuhelua. Mutta toisaalta olen itse todella huono blogeja kommentoimaan, joten ymmärrän kyllä että se voi olla monelle vaivalloista… Ja tykkäyssydän on muuten super! En huomannutkaan että sellainen Lilyltä löytyy. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *