Ei toimi, ei!

Kaikki rumat sanat putkeen tähän *#¥%*

Itkuahan minä täällä kohta tuherran, käperryn sohvan nurkkaan enkä epätoivoissani ikinä enää nouse...

Vasemman jalan polvi ei ole edelleenkään kunnossa, vaikka hieroja niin kovasti lupasi... olis ehkä helppo syyttää  hierojaa, no voisinhan vaikka vähän syyttääkin, lähinnä liiallisen toivon antamisesta, mutta aivan itse olen itseni tähän jamaan saattanut. Jalka tuntuu hyvältä ensimmäiset pari kolme kilometriä mutta vähitellen polven ulkosyrjään alkaa muodostua paineen ja painon tunnetta. Seuraavan parin kilometrin aikana jalka alkaa tuntua jotenkin kumman raskaalta, kuin jalkaa pitäisi erityisesti enemmän nostaa tai vetää perässä. Sen jälkeen polven kipu alkaakin yltyä... Jos olisin ymmärtänyt täysin terveet jalkani Karhunkierroksella pilaavani, en olisi koko reissuun lähtenyt... ehkä... 

Mutta turha tässä on menneitä itkeä ja murehtia, murehditaan sitten tulevia :) Saattaa hyvinkin olla ettei jalka ole juoksukunnossa vielä elokuun alussa, joten haaveeni maratonin juoksemisesta ennen pyöreitä vuosia taitaa jäädä haaveeksi...

Minun vammani vaikuttaa olevan rasitusvamma, ainakin syntytavaltaan, ja johtuu siis todennäköisesti liiallisesta rasituksessa, eikä välttämättä esim. lihasheikkoudesta. Tässä turhautuneisuuden tilassa olen kuitenkin kahlannut netin infon kohtuullisen tyylikkäästi läpi ja löysin senkin tiedon, että juoksijan polvi voi johtua myös mm. keskimmäisen pakaralihaksen heikkoudesta. Sen treenaamiseen löytyi useita videoita ja osaa niistä aionkin tulevina päivinä pyörittää nonstoppina... onko siitä sitten apua tilanteessani, you newer know, mutta kaikkea kannattaa yrittää... tässä oikein hyvä video: 

Ja venyttelyä ja foemrolleria ja, ja, ja... Ja hierojalle soitan uuden ajan, heti huomenna!

Onko teillä muilla ollut samanlaista vaivaa? Miten siitä selviää? Paraneeko se millään ja kuinka pitkään toipuminen voi kestää? 

Seuraa: blogit.fibloglovin'FacebookInstagram

Kommentit

Riikka2 (Ei varmistettu)

Hei,

Minulla oli samankaltaista polvivaivaa muutama vuosi sitten, enkä löytänyt sille muuta syytä (ja tämänkin tajusin tietysti vasta jälkikäteen) kuin kengät! Itselläni oli tuolloin käytössä pronaatiotuetut kengät -turhaan - ja kun vaihdoin neutraaleihin kenkiin plus oman jalan mukaan muotoiltuihin pohjallisiin, niin vaiva parani.

Tsemppiä sinulle jatkoon!

Maijaliisa

Kiitos Riikka kokemuksesi jakamisesta. Kengät ovat minulla hyvät, sen tiedän, mutta uusien pohjalaisten hankkiminen on ollut listalla jo pidempään, kiitos muistutuksesta! 

Suvi K.
Sisunainen

Itse ongelmaan en osaa auttaa, mutta jos sulla jää se elokuun mara väliin (tai vaikka siitä huolimatta), tuu syyskuussa Nuuksioon? :D 

Maijaliisa

;) eihän sitä koskaan tiedä :)

poppis

Polveni on oikutellut pariin otteeseen. Ensimmäisellä kerralla vuosia sitten syy löytyi pronaatiotuetusta kengästä. Uskoin sokeasti myyjää, enkä pidättäytynyt neutraaleissa lenkkareissa. Tietty mun olisi pitänyt tajuta jo heti ensioireiden alettua siirtyä toisenlaisiin lenkkareihin. Vaiva parani levolla ja lenkkareiden vaihtamisella. Välttelin myös aikani epätasaista juoksualustaa. 

Toisella kerralla (aikaa siitä on jo reilusti yli 10 vuotta) syynä oli liian nopea treenimäärän kasvu yhdistettynä vajaavaiseen kehonhuoltoon. Pakaralihas oli jumissa ja se heijastui polveen. Onneksi polvi saatiin yhdellä hierontakerralla ojennukseen. Vähensin juoksukilsoja ja aloin lisätä niitä maltillisesti viikko viikolta. 10 % km-lisäys viikossa tuntui tuskallisen vähäiseltä, mutta se auttoi.

Parikymppisenä jouduin opettelemaan uudestaan juoksemisen, sillä penikat ärsyyntyivät futaajan askeleestani. Vanhan juoksutyylin poisoppimisessa meni peräti kaksi juoksukautta. Olen huomannut, että orastaviin kropan oikutteluihin auttaa edelleenkin juoksuasennon tarkastaminen, niin treenatessa kuin kisoissakin.

Toivottavasti saat polven kuntoon vielä tämän kesän aikana. Ymmärrän hyvin turhautumisesi.

 

Maijaliisa

Kiitos! Kauhean turhauttavalta tuntuu, kun vaiva vain yhtäkkiä ilmestyi yhdessä kisassa. Mutta toki taustalla voi olla paljon muutakin, itse mietin juuri näitä lihasjumeja, heikkouksia jne. Koska vaiva ei ole helpottanut levossa, syyn löytäminen tuntuu tällä hetkellä tärkeältä, jotta osaisin hoitaa ja kuntouttaa itseäni oikein.

Leenamaa (Ei varmistettu)

Heippa. Minullahan tuli Nutsin jälkeen samanlainen vasemman polven ulkosyrjän kipuilu. Kävin maanantaina ODL:n urheiluklinikalla lääkärillä ja dignoosi oli tosiaan selvä juoksijan polvi. Sain kortisonipiikin ja tulehduskipulääkekuurin, joka helpottaa kipua, mutta ei tietenkään poista alkuperäistä syytä. Tämän takia sain myös lähetteen fysioterapeutille. Teen nyt korvaavaa harjoittelua kuten pyöräilyä ja uintia. Viikon päästä voin kokeilla jo juoksua. Lääkäri oli ainakin sitä mieltä ettei hieronnasta olisi merkittävää apua juoksijan polveen, mutta itsekin ajattelin vielä hierotuttaa jalat.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.