Paras varhaiskaali-nuudelisalaatti – salaisuus piilee kastikkeessa
Kesällä maistuvat raikkaat salaatit. Tykkään erityisesti ruokaisista salaateista, jotka oikeasti vievät nälän. Ruokaisuutta haen usein paahdetuista juureksista, kasviksista, joissa on kunnolla tekstuuria, linsseistä, pähkinöistä ja nuudeleista. Näin alkukesästä varhaiskaali on kerrassaan ihanaa, ja sitä tulee syötyä jopa enemmän kuin tavallisia vihersalaatteja. Yksi salaattibravuureistani onkin juuri varhaiskaali-nuudelisalaatti, jonka salaisuus on maukkaassa kastikkeessa.
Varhaiskaali-nuudelisalaatti
- 1 varhaiskaali (n. 800 g)
- 3-4 porkkanaa
- 200-250 g leveää riisinuudelia
- 2 (naisen) kourallista cashewpähkinöitä paahdettuna
- 200 g erilaisia salaatteja (esim. rucolaa, pinaattia, lehtisalaattia)
- 1 ruukku tuoretta korianteria silputtuna. (voit vaihtaa myös minttuun tai thaibasilikaan – tai sekoittaa niitä korianterin joukkoon)
- 1/2 dl paahdettua seesaminsiemenöljyä
Kastike:
- 2 rkl riisiviinietikkaa vaaleaa balsamicoa
- 2 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta
- 2 rkl kalakastiketta (tai lisää soijakastiketta)
- 2 rkl ruskeaa sokeria tai fariinisokeria
- 1/2-1 punainen chili hienonnettuna (tulisuudesta ja mieltymyksestäsi riippuen)
- 2 rkl oliiviöljyä
Kuumenna uuni 200 C asteeseen. Aseta leivinpaperiarkki pellille ja ripottele sille cashewpähkinät. Paahda uunissa 5-10 minuuttia, kunnes cashewpähkinät tuoksuvat ja ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Pähkinät palavat herkästi, joten niitä kannattaa vahtia paahtamisen aikana. Jätä pähkinät jäähtymään. Suikaloi tai raasta varhaiskaali ja porkkanat ohueksi. Valmista kastike sekoittamalla sen ainekset keskenään. Siirrä porkkanat ja kaali kulhoon ja sekoita kaikki kastike niiden joukkoon. Jätä marinoitumaan. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan, mutta jätä ne hieman al denteksi etteivät ne pääse kypsymään mössöksi asti. Nuudelien kypsyttyä valuta ne siivilässä ja siirrä sitten toiseen kulhoon tai kattilaan odottamaan. Sekoita seesamiöljy hyvin nuudelien joukkoon, jotta ne pysyvät irtonaisina. Saksi nuudeleita samalla hieman lyhyemmiksi. Sekoita nuudelit kaali-porkkanasalaattiin sitten kun ne eivät ole enää kuumia. Sekoita hyvin. Salaatin ollessa haaleaa, voit sekoittaa joukkoon lopun salaatin paahdetut cashespähkinän ja tuoreet yrtit. Tarjoa heti sellaisenaan tai lisukkeena haluamallesi proteiininlähteelle.
Vinkki: Varhaiskaali-nuudelisalaatti on kerrassaan herkullista broilerin ja satay-kastikkeen kanssa! Ks. Resepti.
Kurkkaa myös: 5 x ruokaisa salaatti-postaus
Lisää reseptejä löytyy blogin reseptihakemistosta.
Seuraa blogia: