Ei sittenkään liian pieni lastenhuoneeksi..?

Reilut puolitoista vuotta on kulunut siitä, kun pohdin, että lastemme huone on liian pieni lastenhuoneeksi. Tänä aikana minulta on kysytty jo useamman kerran, milloin aiommekaan yhdistää kaksi asuntoamme ja tehdä lapsille omat huoneet.

Lastenhuone

Kerrataanpas siis vielä niille, jotka eivät ole seuranneet blogia riittävän pitkään, että omistamme oman asuntomme lisäksi myös pienemmän naapuriasunnon, ja teoriassa meillä on mahdollisuus ottaa se käyttöömme milloin vain, jolloin saisimme lisätilaa ja lisää huoneita käyttöömme.

Olemme puhuneet jo kymmenisen vuotta, että tekisimme tämän ”joskus viiden vuoden päästä”, mutta koska oikeasti akuuttia tarvetta ei ole ollut, olemme mieluummin pitäneet asunnon vuokralla ja maksaneet vuokralla asunnon ostamista varten otetun lainan lyhennyksiä.

Pian edessä on yhden aivan akuutin ongelman ratkaiseminen: poikanen tarvitsisi isomman sängyn, mutta lastenhuoneeseen ei mahdu toista sänkyä oikein järkevästi. Siksipä olemme harkinneet, pitäisikö asuntojen yhdistämisprosessi ja siihen liittyvät remontit laittaa nyt oikeasti käyntiin. Mutta kaikki se vaiva ja hinta ja onko-se-ihan-oikeasti-tarpeellista ja molemmat-on-vielä-niin-pieniä…

Nyt joudun siis tuottamaan pettymyksen kaikille remonttijuttuja odottaneille: niitä ei ole vähään aikaan tulossa. Ison ja kalliin remontin sijaan olemme kallistumassa siihen, että nykyiset neliöt riittävät vielä ihan hyvin ja että – kyllä – lapsille lienee parasta hommata tukeva kerrossänky. Ja tarkoitan siis tukevampaa kuin se sinänsä oikein sievä puinen kerrossänky, jonka hommasimme puutarhamökille. Se on mökkioloissa riittävä, mutta kotona saisi olla vähän jykevämpi rakennelma.

Lastenhuone

Esittelin ajatuksen tänään tyttärelle ja pelkäsin, että hän a) nostaa esiin vaatimuksen omasta huoneesta tai b) alkaa surra hienon rautasänkynsä kohtaloa. Vielä mitä:

”Joo!”

Ja haluaisit nukkua siellä yläpedissä?

”Tietysti.”

Mitäs sitten tälle sängylle tapahtuu?

”Myydään se pois!”

Jaa jaa. No ei kai siinä sitten. Aletaan katsella kerrossänkyjä.

 

Lue lisää

koti lapset sisustus
Kommentit (20)
  1. Siinä tapauksessa olen kiinnostunut isommasta rautasängystä 🙂

    1. Haa! Pidetään mielessä, jos/kun se sänky myydään. Varmistelin tänään tyttäreltä, että eikö yhtään harmita sen rautasängyn myynti pois. Ei kuulemma, hän haluaa kerrossängyn ja sieltä yläkerran. Poika kuunteli keskustelua ja ilmeisesti ymmärsi, että meillä olisi jo kerrossänky. Myöhemmin illalla hän katseli ihmeissään, kun lastenhuoneessa ei ollutkaan kerrossänkyä 😀

  2. Meillä oli lapsilla Unipuun kerrossänky.Se oli oikein hyvä. Hyvää oli myös se, että alasängyssä aikuinen mahtui istumaan selkä suorassa 🙂 joissakin kerrossängyissä yläsänky on niin matalalla, että alassänkyyn on aikuisen hankalampi päästä. Kätevää, jos vaikka haluaa lukea lasten kanssa kirjoja istualtaan. Ahtaassa huoneessa voi muutenkin olla istumapaikat kortilla.

    1. No joo, olisihan siellä hyvä mahtua istumaan…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *