4 viikkoa NUTS karhunkierrokselle ja pakka hajoaa viikolla 17

Neljän viikon päästä tähän aikaan some pursuilee uusia polku-ultraajia, varmasti upeita tunnelmia, mutta myös karvaita tappioita. Toivon, että itse voin kertoa juosseeni hieman liian lujaa, mutta maaliin asti NUTS karhunkierroksen 34 kilometrin matkalla. Tiedän, että viikonlopusta tulee huikea joka tapauksessa, meni oma juoksu miten tahansa. Jos pääsen kisapaikalle, edessä on useita upeita rakkaita kohtaamisia ja  mahtavia uusia tuttavuuksia. Mutta ennen sitä… Vielä olisi neljä viikkoa aikaa hioa vauhteja, maltillisesti ja järkevästi, toivottavasti… Tässä vaiheessa tosin suurin työ on jo tehty ja mahdollisuudet pilata kisa on lähes suurin näinä tulevina viikkoina…

Tällä viikolla en olekaan sitten noudattanut Juoksuopiston polkujuoksuohjelmaa*, jossa olisi ollut jo valmistava viikko, vaan olen jatkanut treenaamista ”entiseen tapaan”. Pakka on siis auki seuraavan neljän viikon osalta. Pakkaa osaltaan hajotaa myös se, että siitepöykausi on selvästi vaikuttanut olotilaani – silmiä kutittaa niin, että olisin valmis kaivamaan ne lusikalla päästä ja nenä vuotaa kirkasta nestettä solkenaan. Selvästi myös elimistön tulehdustila vaikuttaa sykkeseen, joka on ollut nousemaan päin viimeisten harjoitusten osalta. Lääkitystä on rukkailtu kohdilleen, joten toivottavasti olotila tästä kohenee.

Maanantaina olimme vielä pohjoisessa, kävin juoksemassa pitkän juoksun upeissa kevättalven maisemissa (2:18:16, 20.24 km, avg 139 bpm). Muoniossakin lumi alkaa uhkaavasti sulaa ja viimeisiä hiihtoja hiihdellään tällä viikolla niilläkin leveysasteilla.

Tiistai oli ajopäivä, jolloin ajoin lasten kanssa Oulun kautta Kajaaniin. Aivan välttämätön pysähdys Oulun Ideaparkissa ja Stadium Outletissa kuuluu jo perinteeseen, lapsetkin sen tietävät ja lähes sietävät 😅.

Keskiviikkona juoksin kevyen pienen lenkuran auringonlaskua ihaillen (1:01.41, 8 km, avg 128 bpm). Kevyt juoksu olikin tarpeen edellisen päivän autoilun jäykistämille jaloille.

Torstaina olo oli hurjan väsynyt ja uupunut. Töissä on paljon tapahtumia ja kirjoitettavaa, mutta väsymystä aiheutti ennen kaikkea reissaaminen ja ajaminen, joka alkoi toden teolla tuntua vasta tässä vaiheessa. Annoin siis väsymykselle tilaa ja kävin vain virkistävällä kävelyllä (1:16:29, 8.03 km, avg 110 bpm).

Perjantaina tein itse kehittelemäni vetotreenin, jossa 20 minuutin verryttelyn jälkeen juoksin viisitoista 200 metrin vetoa minuutin palautuksilla ja sen jälkeen hölkkäilin vielä noin 20 minuutin jäähdyttelyn (1:08:13, 10.02 km, avg 139 bpm). Vedoissa vauhdit olivat 4:06 – 5:16 min/km, ei siis mitään hirmusia vauhteja, mutta oikein mukavia rennohkoja vetoja. Vauhtien kokeilu vedoissa on loistavaa harjoitusta, erityisesti juoksuasennon ja jalkojen koordinaation kannalta.

Lauantaina vuorossa oli pitkästä aikaa oikein kunnon mäkitreeni, vihdoinkin viereisen Vimpelinvaaran laskettelurinteen mäet alkavat olla sulia ja juostavassa kunnossa. Siinäpä sitten kuluttelin aikaani parin tunnin ajan juosten ylös ja alas (2:08:28, 12.51 km, avg 142 bpm). Nousumetrejä harjoitukseen kertyi 731.

Sunnuntaina  juoksin juoksukävelyllä reilun kympin lenkin (1:26:32, 10.64, avg 131 bpm), jonka ajattelin olevan palauttelua eilisen mäkitreenin rasittamille lihaksille… Nytpä ne jalat vasta kipeät ovatkin… No jospa venyttely ja hyvä yöuni hieman auttaisivat.

Tämän viikon urheilusaldo kaikkine kävelyineen ja pihan rassaamisineen on 9 tuntia ja 51 minuuttia, kilometrejä kertyi 70.4, joista juoksua oli 61.4 kilometriä. Treenit tuntuvat menneen maaliin, ainakin olosta päätellen. Vähään aikaan ei ehkä tarvitse noita mäkitreenejä vedellä, mutta siellä Konttaisella sitten viimeistään!

Hei, huippua huhtikuun loppua, virkeää vappua ja aivan tajuttoman tymäkkää toukokuun alkua teille ja meille,

– Maijaliisa

* Juoksuopiston 16 viikon polkujuoksuohjelma saatu blogin kautta.

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Bloglovin’ -sivustoilla.

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä – Facebook // Instagram // Twitter // YouTube

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *