Älyä päähän viikolla 19

Juoksu tuntuu nyt vain jotenkin todella rankalta, penikat, jotka eivät minulla yleensä ole koskaan kipeinä, ovat selvästi rasittuneet. Olen nukkunut läpi viikon todella huonosti, Polarin Nightly Recharge on ollut työviikon aikana joko erittäin heikko tai heikko, silti en ole antanut itselleni armoa, vaan olen jatkanut juoksutreenejä entiseen malliin. Vaikka kellokin osaa ohjeistaa ottamaan rennommin, en ilmeiseti osaa ottaa vihjeestä vaarin, vaan jatkan vain treenien runttaamista. Olisko nyt aivan oikeasti aika kuunnella kehoa, ottaa järki päähän ja antaa keholle aikaa palautua?

Viikon päivittäisiin aktiviteetteihin kuuluu nykyisin pyöräily töihin ja takaisin kotiin, tällä viikolla kävin myös pyörällä ruokaostoksilla  lounastauolla (yhteensä 2 tuntia 6 minuuttia,  31.4 km).

Maanantaina aloitin viikon lyhyellä aamujumpalla. Tarkoituksena olisi saada aamut käyntiin ainakin pienellä aamuherattelylla, tällä viikolla se jäi kuitenkin tähän yhteen kertaan… Töiden jälkeen kävin perinteisellä kävelyllä, jossa osan matkaa esikoinen oli juttuseurana mukana (1:25:42, 7.88 km, avg 113 bpm). Iltasella intouduin tekemään vielä coretreenin FitSparkin ehdotuksen mukaan (27:22, avg 113 bpm).

Tiistain ja keskiviikon lenkit olivat ajallisesti minuutilleen samat, samoin kuin matka ja keskisykekin (ti 1:04:28, 9.11 km, avg 135 bpm, ke 1:04:48, 9.14km, avg 139 bpm), tästä jos mistä voi huomata, että nyt alkaa treenit sakata, keskisyke on vauhtiin nähden liian korkea ja aivan huomaamatta juoksen tiettyä samaa vauhtia epämääräisellä mukavuusalueella. Elimistöä rasittavia, mutta ei todellakaan millään tavalla kehittäviä juoksuja.

Torstaina juoksin suunnistuksen lähtöön ja kiersin aloittelijoiden sprinttiradan yhdessä työkaverin kanssa. Suunnistuksen jälkeen juoksin vielä kotiin ( 1:01:39, 8.02 km, avg 139 bpm). Keskisykettä nosti selvästi se, että minulla oli kiire suunnistuksen lähtöpaikalle, mutta joka tapauksessa huomion kiinnittää se, että keskisyke on taas lähes identtinen edellisten treenien kanssa.

Perjantaina kävin juoksemassa viikon pitkiksen (2:03:35, 19.0 km, avg 140 bpm) – kaiken järjen mukaan pitkiksen keskisyke pitäisi olla muita treenejä matalampi, mutta mitä vielä! Tosin pitkiksen keskivauhti oli huomattavasti korkeampi kuin viikon aikaisempien lenkkien, joten siihen nähden keskisyke olisi voinut olla huomattavasti korkeampikin. Illalla tein dynaamisen venyttely n (10:01, avg 95 bpm), joka olikin tarpeen juoksusta jäykistyneille lihaksille.

Lauantaina oli välipäivä juoksusta, joten lähdin maastoon sauvakävelylle. Kävelin polkuja, hiihtouraa ja heikkatietä ympäriinsä läheisellä ulkoilualueella (1:40:26, 9.08 km, avg 118 bpm ). Lenkin jälkeen tein vielä FitSparkin ohjeistamaan liikkuvuustreenin (24:46, avg 90 bpm).

Sunnuntaina olikin äitienpäivä, asensimme trampoliinin ja  kävimme lasten kanssa pyöräretkellä (50:34, 8.69 km, avg 94 bpm). Omalle lenkille lähdin sillä ajatuksella, että nyt pitää ottaa itseään niskasta kiinni ja saada vaihtelua tuohon keskisykkeeseen. FitSpark ehdotteli kardio tempo -harjoitusta ja enempiä miettimättä päätin lähteä juoksemaan sitä (1:09:29, 12.p km, avg 158 bpm). Harjoitus oli niin sanottu pyramidiharjoitus, mutta yllätyksekseni pyramidin huippu (veto vauhti ja maksimisykkeellä) kestikin kokonaiset 39 minuuttia, kun muut osiot olivat korkeintaan kymmenen minuutin pituisia… Niinpä lähdin aivan liian lujaa tuohon vetoon mutta sain kuin sainkin vauhdin pidettyä kohtuullisella tasolla koko vedon ajan ja 39 minuutin vedon keskivauhdiksi tuli 5:09 min/km keskisykkeellä 169 bpm. No saatiinhan niitä sykkeitä ylös tällä rutistuksella…

Miten meni siis niinku omasta mielestä? Viikon loppua kohden vain kiihdytin treenaamista, vaikka työviikon aikana tuntemukset kertoivat rasituksesta… Viikko on kokonaisuudessaan siis tuntunut aika rasittavalta, ensi viikkoon olenkin suunnitellut lähinnä kävelyä, pyöräilyä ja rauhallista liikuntaa. Tähän viikkoon kilometrejä kertyi  115.2 ja aikaa liikkumiseen 13 tuntia ja 42 minuuttia, joista juoksua oli  57.3 kilometriä ja kävelyn  kanssa yhteensä 75 kilometriä.

Rauhallisin mielin seuraavaan viikkoon,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *