Ei näin viikolla 11

Tämän viikon piti olla juoksuohjelman* mukaan määräviikko, suunnitelmissa oli myös kolmen tunnin pitkis, mutta aina elämä ei mene suunnitelmien mukaan ja varsinkin näissä juoksuhommissa tyhmästä päästä kärsii koko ruumis…

Maanantaina tein viikon ensimmäisen avainharjoituksen. Harjoituksessa tavoitteena oli juosta ensin puolitoistatuntia matalasykkeistä hölköttelyä – joka minulla meni hieman yläkanttiin, keskisykkeen ollessa 134 bpm ja lopussa tein harjoituksen mukaan kymmenen 50 metrin rentoa vetoa puolen minuutin palautuksilla, loppuun vielä lyhyt loppuverryttely (1:43:36, 13 km, avg 133 bpm). En yleensä käytä sykevyötä juostessa, nyt kun minulla on tämä Polarin Vantage V – kuitenkin näissä lyhyissä vedoissa sykevyö olisi todellakin tarpeen, jos haluaisin saada tarkkaa tietoa sykevaihtelusta vetojen aikana. Koko juoksun keskisyke oli todellisuudessa siis korkeampi.

Tiistai on kotijumppapäivä ja tällä viikolla nappasin uuden cardio-lihaskuntotreenin YouTubesta, sen kummemmin asiaa ajattelematta. Jo treenin aikana huomasin, että lihaskuntotreeniä tulikin aika paljon jaloille, erityisesti pakaroilla ja takareisille. Treenin päätteeksi tein hiukan venyttelyä ja liikkuvuusharjoituksia (38:17, avg 120 bpm).

Keskiviikko-aamuna totesin, että nyt onkin sitten jalat aivan jumissa edellisen päivän pikaisesta lihaskuntotreenistä. Jotenkin sitä luulee, että kun ajattelee olevansa kohtuullisen hyvässä kunnossa, ei puolen tunnin treeni saa mitään erityistä aikaiseksi lihaksissa, mutta uusi treeni aktivoi lihaksia aina hieman eri tavalla ja ainakin minä saan lihakseni yllättävän helposti jumiin… Uuden lihaskuntotreenin tekemin määräviikolla oli ensimmäinen virhe, ei näin.

Päivän aikana venyttelin pakaroita aina silloin tällöin ja vaikka jalat olivat selvästi pökkelöt, päätin lähteä suunnitellulle lenkille iltasella (1:08:05, 8.5 km, avg 132 bpm). Jo lenkin aikana huomasin, että jalat eivät toimi juostessa tavalliseen tapaan ja oikean jalan nilkka kipeytyi jo juostessa.

Torstai-aamuna tajusin portaita laskeutuessa, että nyt on oikean jalan nilkka todella kipeä, johtuen tietysti alun alkaen tiistain kotijumpan jumeista ja siitä johtuen myös siitä, että lähdin kiipeillä jaloilla juoksemaan, lihaskireys takareidessä ja pakarassa vaikutti juoksuasentoon ja nilkka otti siitä heti itseensä, viikon toinen virhe, ei näin. Aamulla myös viikon aikana pienesti itsestään ilmoitellut flunssa oli selvästi aktivoitunut ja nyt olinkin sitten kunnolla ja selkeästi flunssassa. Näin jälkiviisaana voisi ajatella, että tuo jumpasta tullut odotettua isompi lihasjumi oli jo flunssan ensioierita.

Loppuviikon treenit jäivät kaiken tämän oireilun vuoksi kokonaan tekemättä ja hyvä niin. Jos tästä nyt jotakin positiivista hakee, niin parempi sairastaa kaikki vaivat yhtä aikaa, nilkkakivuista flunssaan – kun sain flunssan vaivakseni, ei tullut kiusausta lähteä kipeällä nilkalla lenkille ja jalat ovat saaneet rauhassa palautua hölmöilyistäni. Viikonloppuna on vietetty keskimmäisen sankarin 9-vuotis syntymäpäiviä, pelkkään löhöilyyn ei siis aikaa ole juurikaan riittänyt, mutta olemme saaneet viettää mukavaa aikaa yhdessä perheellä. Mies on nauttinut siitä, että minä joudun hetken ottamaan rennommin, hän on käyttänyt sekä oman että minun treeniajan hyödyksi 😃. Aiheeseen löyhästi liittyen kävimme katsomassa Risto Räppääjä ja pullistelija – elokuvan lauantaina – ihana hyvän mielen elokuva, nauratti niin lapsia kuin vanhempiakin, suosittelen.

Tämän viikon treenit ovat siis jääneet hyvin vähäiseksi, juoksua viikkoon tuli 21,5 kilometriä ja liikuntaa yhteensä vaivaiset 3 tuntia ja 29 minuuttia. Joka tapauksessa tyhjää parempi.Joka tapauksessa tärkeintä on antaa aikaa toipumiseen, mitään hyvää en saa aikaiseksi sillä, että lähden puolikuntoisena treenaamaan, katsotaan siis rauhassa tämä flunssakortti.

Kevät keikkuen tulevi, sitä odotellessa 🙂

– Maijaliisa

*Juoksuopiston 16 viikon polkujuoksuohjelma saatu blogin kautta.

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Bloglovin’ -sivustoilla.

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä – Facebook // Instagram // Twitter // YouTube

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *