Elämää viikolla 6


Tämän viikon elämä on ollut täyttä ja reissaamista, joten suunnitellun ohjelman treenit on täytynyt sovittaa muuhun elämään ja treenaaminen on jäänyt vähemmälle. Tässä vaiheessa vuotta muutaman treenin väliin jääminen ei haittaa mitään tavoitteiden kannalta, mutta usein silti harmittaa, jos ei pääse  treenaamaan, en treenaa siksi, että pitää tai tavoitteet vaatii, vaan siksi, että haluan ja nautin siitä.

Maanantaina treenissä oli peruskestävyysjuosku, jonka lopussa oli kymmenen lyhyttä ylämäkivetoja (1:20:02, 11.69 km, avg 135 bpm). Lenkin aikana ihailin upeaa täysikuuta, harmi ettei se ole niin upea kuvissa, mitä luonnossa.

Tiistaina juoksin laulutunnille (33:20, 4.89 km, avg 137 bpm), tunnin jälkeen hipsin lyhyen lämmittelyn (20:30, 2.95 km, avg 135 bpm) ja menin vielä säestystunnille laulamaan, jonka jälkeen juoskin kotiin (20:38, 2.94 km, avg 136 bpm). Olen todella iloinen ja tyytyväinen, että tämä lauluharrastuskin on sujahtanut juoksuharrastuksen lomaan näin näppärästi.

Keskiviikkona vuorossa oli viikon vauhtikestävyystreeni, jossa alku- ja loppuverkan välissä juoksin kahdeksan viiden minuutin vetoa kahden minuutin kävelypalautuksilla (1:26:07, 13.72 km, avg 141 bpm). Syke nousi helposti vauhtikesätvyysalueelle, mutta aiemmin helposti maksimille kohonnut syke ei nyt millään noussu maksimitasolle. Monestakin syystä maksimeille pääsy on tässä vaiheessa treeniakutta vaikeaa, olen treenannut paljon peruskestävyyttä enkä juuri ollenkaan kutkutellut maksimialueen rajaa. Myös peruskunto on selkeästi parantunut ja saan liikuttua vauhdikkaammin matalimmilla sykkeillä. Voi myös olla, että iän myötä maksimisyketaso on voinut laskea.

Tostaina juoksin ensin salille (50:40, 7.01 km, avg 132 bpm) ja salilla tein ylävartalon ja keskivartalon treeniä juoksun vastapainoksi (45:09, avg 106 bpm)ja loppuverkaksi kävelin kotiin. Perjantaina lähdimme esikoisen kanssa kahdestaan Oulun reissulle. Ilta meni shoppaillessa, syödessä hyvin ja oleillessa. Perjantaille oli muka suunniteltu pitkis, mutta se muuntui tällä viikolla pieneksi keskivaratalojumpaksi (20:05, avg 106 bpm). Olen opiskellut kaksi ammattia itselleni Oulussa ja asunut siellä reilu kymmenen vuotta. Oulu on muuttunut paljon, mutta lauantain kävely Heinäpään perukoilta Torinrantaan  ja keskustaan (45:52, 4.09 km, avg 110 bpm) ja kävely useamman Oulun kodin ohi toi mieleen monia rakkaista ihmisiä ja valtavasti ihania ja upeita muistoja. Siinä kävellessä tuli mieleen, että edelleenkin Ouluun tuleminen tuntuu jollakin tavalla kuin kotiin tulisi, vaikka en ole asunut siellä pitkään, pitkään aikaan. Lauantaina loppupäivä meni sitten ystävän luona, shoppaillessa ja kotimatkalla.

Sunnuntaina juoksin suunnitelman mukaan taas peruskestävyyslenkin (1:31:24, 13.2 km, avg 136)  ja loppuverkaksi tein pienen kävelyn kauppareissun lomassa.

Vaikka viikkoon mahtui pari kevyttä päivää, mahtui siihen mukavasti liikuntaakin, yhteensä liikuntatunteja 8:42 ja kilometrejä 64, joista juoksua 57.4 kilometriä. Oikein mukava viikko siis taas 😊

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.


blogit-150x60.png

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *