Fiilistellen viikolla 50

Viime viikko oli todellakin määräviikko ja juoksussa ylittyi 80 kilometrin rajapyykki. Ajattelin, että tällä viikolla otetaan rennosti, mutta en ole taaskaan voinut vastustaa ulkoilun riemua ja juoksun huumaa. Nautin ulkoilusta työpäivän jälkeen, se piristää ihanasti, joten ulkona olen liikkunut päivittäin, en kuitenkan aivan joka päivä juosten tai varsinaisesti treenaillen.

Maanantaiaamuna tein ortostaattisen testin, joka oli edelleen sitä mieltä, että kardiosäätely on palautunut. Lihaksisto ja mieli ei ollut kuitenkaan samaa mieltä, enkä käynyt heti maanantaina juoksemassa, vaan nauttimassa ulkoilusta kävellen (56:34, 5.35 km, avg 110 bpm).

Tiistaina juoksin mahdollisimman matalilla sykkeillä mukavasti omalla peruslenkkireitilläni  (1:05:02, 8.54 km, avg 133 bpm) ja iltasella tein vähän liikkuuvuustreeniä (10:15, avg 94 bpm). Keskiviikkona juoksin kympin lenkin ja yritin edelleen pitää sykkeet kohtuullisen matalalla (1:11:44, 10.11 km, avg 139 bpm).

Torstaina lähdin lyhyemmälle vitosen lenkille, ajatuksena juosta rennosti ja ehkä vähän kovempaa. Noin puolen välin paikkeilla hoksasin, että voisinkin vetää lenkin oikeasti vauhdikkaammin, ei siitä mitään vitosen maksimia tullut alun ”himmailun” vuoksi, mutta lopun vedon takia syke kyllä nousi kunnolla vk:n puolelle  (29:11, 5.03 km, avg 151 bpm).

Perjantaina tein taas ortostaattisen testin, joka oli sitä mieltä, että ”antaa mennä, olet palautunut”, joten lähdin viikon pitkikselle (2:08:58, 18.06 km, avg 146 bpm). Juoksu kulki mukavasti, mutta liian korkeilla sykkeillä. Edellisen päivän veto tuntui jaloissa.

Lauantaina otin sitten rennosti treenien suhteen, mutta muuten aika menikin  jouluostoksilla ravatessa kaupasta toiseen… Stressitasosta päätellen, tuo kaupparulianssi oli  juoksulenkkiä rankempi koettelemus 😅.

Sunnuntaina menin rennon juoksulenkin (1:04:27, 8.75 km, avg 135 bpm) kautta vielä lähes viimeisille jouluostoksille ja sieltä tulin kassin kanssa kävellen (15:46, 1.41 km, avg 119 bpm) kotiin. Suihkun jälkeen vielä kipeät venyttelyt pääosin jaloille (15:05, avg 100 bpm).

Fiilistellen viikolle kilometrejä kertyi kokonaisuudessaan 58.2, joista juoksua oli yllättäen ehkä liikaakin, 50.5 kilometriä. Aikaa liikkumiseen käytin muutamaa minuuttia vaille kahdeksan tuntia. Tämän viikon piti olla juoksun osalta kevyt viikko, oikeastaan kevyeltä se edelliseen viikkoon verrattuna on tuntunutkin, mutta olisi voinut olla vielä kunnolla kevyempi. Oletan, että jouluviikolla tulee tämän kuukauden kevyt viikko, sitä odotellessa 😉

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä  sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *