Helteitä viikolla 30

Hellejuoksuun on tullut ohjeita monelta taholta ja ne ovat varmasti olleet kaikki hyviä, oma ohjeeni on yksinkertainen: juokse illalla. Tällä viikolla illatkin ovat olleet helteisiä, mutta paahtavin kuumuus on taittunut illaksi ja silloin on ollut ihana nauttia laskevasta auringosta juoksun aikana. Päivät olenkin sitten viettänyt jos jonkinmoisella kokoonpanolla eri uimarannoilla ⛱️.

Maanantaina ja tiistaina kävimme nauttimassa auringosta ja virkistävästä uimisesta Paltaniemen uimarannalla. Päivät menivät pitkälti rannalla makoillessa, lapsia vahtiessa ja itsekin uskaltauduin uimaan. On näitä helteitä odotettu ja nyt niistä pääsi onneksi vielä nauttimaan. Maanantaina kävin lyhyellä kävelyllä (25:55, 2.19 km, avg 97 bpm). Tiistaina ”jouduin” juoksemaan aamupäivällä, koska vein auton  huoltoon ja juoksin sieltä kotiin (1:14:42, 10.12 km, avg 130 bpm). Mukana minulla oli urheilujuomaa, joka tuli todella tarpeeseen näinkin lyhyellä lenkillä lämpöasteiden ollessa yli kaksikymmentäviisi. Iltasella käveleskelin tyttären yleisurheilutreenien aikana metsässä hieman kuvailemassa, joten kävelyvauhti ei  päätä huimannut (40:42, 2.02 km, avg 87 bpm).

Keskiviikko meni lepopäivää viettäessä mattoja pesten ja rantaelämää viettäen. Tuohon mattojen pesuun saa aikaa kulumaan helposti monta tuntia, varsinkin kun on koko talon matot pestävänä… Torstai-iltana kävin lenkillä kaupungin keskustan ympäristössä, lenkki meni tosin taas aika katkonaiseksi,kun piti kuvailla upeita maisemia ja kukkaloistoa laskevan auringon hehkussa (1:17:36, 10.31 km, avg 131 bpm).

Perjantaina ennen rannalle menoa sain vihdoin leikattua ruohon (1:05:09, avg 102 bpm) ja illalla kävin juoksemassa poluilla. Reitin varrella on pieni ihana lampi, jossa kävin pulahtamassa ja pesemässä polkujuoksukengät oikein kunnolla (1:14:44, 10.56 km, avg  135 bpm). Vesi lammessa oli niin lämmintä ettei se juuri viilentänyt, mutta mukavaa se joka tapauksessa oli. Aika luksusta harrastaa pienimuotoisesti swimrunia 😀.

Lauantaina vietimme kuopuksemme seitsämänvuotissynttäreitä ❤️ Hämmästyttävää miten nopeasti pikkulapsiaika on ohi näin jälkikäteen katsoen ja tänä syksynä meidän perheessä on vain koululaisia. Illan viiletessä kävin lyhyen lenkin  (1:05:27, 8.67 km, avg 129 bpm).

Sunnuntaina lähdimme minilomalle Kuopioon. Kävin pienellä lenkillä tutustumassa kaupunkiin (46:56, 6.64 km, avg 132 bpm). Pienenä ajauksena oli ehtiä Puijon maastoihin juoksemaan, mutta olin luvannut palata ajoissa hotellille, jotta ehtisimme uimaan. Seuraavalla kerralla sitten Puijon poluille. Kaupunki selvästi palautui viikonlopun KuopioRockista, joka näkyi surullisesti ylipursuilevina roskiksina ja muutenkin epäsiistinä katukuvana. Kuopio on todellisuudessa varsin kaunis kesäkaupunki ja vanhaa arkkitehtuuria on säilynyt kaupunkikuvassa ihanasti.

Tämän viikon juoksut  ovat olleet vielä hyvin matalatehoisia ja olen pyrkinyt pitämään sykkeen mahdollisuuksien mukaan pk1-alueella. Ensi viikolla palaan sitten takaisin juoksuohjelmaan (Polar Flow:n maratonohjelma), jossa haetaan taas vauhteja intervallitreenin avulla. Juoksua viikkoon tuli 46.3 kilometriä ja aikaa liikkumiseen käytin yllättäen vain 8 tuntia 14 minuuttia. Olen nauttinut täysin siemauksin tästä tälle kesälle harvinaisesta helleviikosta ❤️. Ensi viikko onkin viimeinen lomaviikko, jospa saisin vielä kunnon treeniviikon alle ennen syksyn työkiireitä.

Ihanaa elokuuta toivotellen,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä – Facebook // Instagram // Twitter // 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *