Hurrailua ja juoksentelua viikolla 36

Tämä viikko on kotioloissa vietetty sairastellen. Itse olen ollut terve pientä kurkkukipua lukuunottamatta, mutta lapset ovat jokainen vuorollaan sairastaneet enterorokon. Ensimmäinen aloitti edellisenä viikonloppuna ja viimeinen on tänään näppylävaiheessa. Yksi on sairastanut rokon lähes huomaamatta, toinen oli todella näppyläinen, kolmas muuten vain enemmän sairas. Nyt ollaan jo siis voiton puolella. Jospa minä selviäisin tuolla pienellä kurkkukivulla tästä taudista…

Maanantai oli tälläkin viikolla lepoa juoksusta, koulusta tuli päivän aikana kaksi sairasta lasta kesken koulupäivän kotiin. Illalla tein vain pienen venyttelyn (10:09, avg 86 bpm). Tiistaina tein viikon ainoan intervallitreenin, jossa oli kolme viiden minuutin vetoa kahden minuutin hölkkäpalautuksilla (50:05, 8.13 km, avg 149 bpm). Vetojen vauhdit olivat 4:52 min/km, 4:39 min/km ja 4:41 min/km. Vedoissa tunnelma oli aika rennon letkeä enkä pyrkinyt vetämään vetoja täysillä, vaikka syke nousikin aikalailla.

Keskiviikkona pidin täydellisen lepopäivän, päätä hieman särki töitten jälkeen ja olo oli väsynyt. Torstaina juoksin kevyehkön kympin (1:12,56, 10.04, avg 136 bpm) ja perjantaina oli pitkiksen vuoro, joka tällä viikolla oli hieman lyhyempi (1:30:43, 13.02 km, avg 129 bpm). Vaikka lenkki oli tavallista pitkistä lyhyempi, ehdin kastua sadekuuron aikana täysin, onneksi myös aurinko kuivasi lähes kokonaan uitetun koiran ennen kotiin saapumista.

Lauantaipäivä meni Vuokatti Trail Challengen kannustusjoukoissa. Mies oli juoksemassa 42 kilometrin matkalla, myös monia seurakavereita oli samaisella ja lyhyemmällä 22 kilometrin matkalla. Rönkön laavun huoltopisteelle tulimme hieman myöhässä, mies oli ehtinyt jo siitä mennä, mutta saimme hurrata ja kannustaa monia muita tuttuja ja tuntemattomia juoksijoita. Myös maalissa olimme kannustamassa juoksijoita. Oli mukava tavata teitä kaikkia 😀. Illalla sain miehen kotiin ja lähdin itse vielä päivän lenkille (1:00:00, 9.17 km, avg 147 bpm).

Sunnuntaina vein kuopuksen syntymäpäiville ja juoksin synttäreiden ajan. Ensin vedin kohtuullisen rennolta tuntuvan kympin (56:09, 10.0 km, avg 147 bpm), jonka jälkeen vielä juoksin aikani kuluksi, huviksi ja hyödyksi (1:00:12, 8.82 km, avg 140 bpm), joten itseasiassa pitkis tulikin juostua tänään.

Juoksukilometrejä viikkoon kertyi jopa 59.2. Aikaa liikuntaan käytin kuitenkin vähän, 7 tuntia ja 14 minuuttia. Toisaalta jo ensi lauantaina on maraton, joten rennommin on hyväkin ottaa. Ensi viikolla treenimäärä vähenee selvästi ja jännitys tiivistyy kohti Finlandia maratonia. Omaa aikaani haluaisin edes hieman parantaa, mutta saapa nähdä miten treeni on purrut ja onko oikeita asioita tehty… jää siis nähtäväksi.

Ihanaa syksyistä viikkoa toivotellen,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä – Facebook // Instagram // Twitter // 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *