Ilman ohjelmaa viikolla 9 ja helmikuun hipsuttelut

Viikon aikana  helmikuu vaihtui maaliskuuksi, Helmikuun lopussa olin flunssassa, siihen nähden kuukauden juoksikilometrit,200.6 kilometriä, ovat mielestäni aivan kohtuulliset. Aikaa liikkumiseen käytin helmikuussa kuitenkin yllättävän vähän 28 tuntia, joiden aikana liikuin jaloillani kokonaisuudessaan 214.4 kilometriä, lähes kaikki liikunta on siis ollut juoksua.

 

Toipuminen on jatkut, nenä vuotaa edelleen, muuten oireita ei ole. Olen ehkä aikaisemminkin kertonut, että usein flunssan jälkeen minulle jää nenän vuotaminen pidemmäksi oireeksi, vaikka muuten tunnen itseni terveeksi. Osaksi nänen vuotaminen johtunee limakalvojen reaktiosta, jonka rauhoittuminen saattaa kestää useita viikkoja. Tämän viikon treenit olen tehnyt fiiliksen mukaan, harjoittelu on ollut kokonaisuudessaan peruskestävyysalueella. Näin jälkeenpäin huomaan, että muutaman kerran olisi ollut ehkä viisaampaa jättää tällä viikolla treeni välistä, varsinkin alkuviikosta tunsin itseni välillä uupuneeksi, en varsinaisesti väsyneeksi. En ole siis seurannut mitään suunniteltua ohjelmaa tällä viikolla, vaan mennyt  sen kuuluisan fiiliksen mukaan. Haastavaa on se, että minulla on yleensä aina fiilistä ja intoa lähteä lenkille, vaikka kroppa olisikin jo levon tarpeessa…

Maanantaina juoksin tavalliseen tapaan töitten jälkeen oman peruslenkkini (1:02:41, 9.5 km, avg 136 bpm) ja tiistaina juoksin ensin hiukan kiireellä laulutunnille (16:34, 2.65 km, avg 140 bpm)  ja sieltä juoksin lenkin kotiin huomattavasti rauhallisemmalla tahdilla (46:29, 6.41 km, avg 130 bpm).

Keskiviikkona (1:12:05, 11.05, avg 137 bpm) ja torstaina (1:07:29, 10.08 km, avg 135 bpm) jatkoin peruskestävyys jyystöä ja suorastaan kilometrien ja liikuntatuntien keräilyä . Torstain lenkin päätteeksi kävelin vielä vajaan vartin loppuverkkana kotiin. Perjantaina suunnittelin lyhyemmän työpäivän päätteksi juoksevani viikon pitkiksen, mutta lenkin aikana tuntemukset ja uupunut olo saivat minut ottamaan järjen käteen ja lopettamaan lenkin suunniteltua aikaisemmin (1:05:01, 9.17 km, avg 134 bpm). Jatkoin lenkkiä kotiin vajaan puolen tunnin kävelyllä (28:02, 2.59 km, avg 112 bpm).

Lauantaina olo oli selvästi virkeämpi, olin myös nukkunut pidemmät yöunet ja levännyt aivan eri tavalla, joten pidempi lenkki tuntui hyvältä idealta (2:00:28, 18.03 km, avg 138 bpm). Mitään ylipitkiä lenkkejä ei tähän viikkoon tullut ja se olikin oikein hyvä vaihtoehto.

Sunnuntaina juoksin ensin pohjalle hyvän lenkin (1:27:04, 13.13 km, avg 138 bpm) ja sen jälkeen siirryin salille tekemään yläkropan ja keskivartalotreenin (1:10: 20 avg 97 bpm) ja kävelin salilta kotiin. Yhteensä tähän viikkoon tuli liikuntaa hieman vajaa  yksitoista tuntia (10:50) ja yhnteensä kilometrejä 84, joista juoksua 80.1 kilometriä, oikein hyvä juoksuviikko siis loppujen lopuksi.

Nyt tällä jo alkaneella viikolla, olen tämän maanantain töissä ja sen jälkeen olemme talvilomalla koko perhe loppuviikon. Pyrin palaamaan suunniteltuun ohjelmaan viikon aikana, mutta erityisesti nauttimaan liikunnasta mahdollisimman paljon ja paljosti 🙂

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.


blogit-150x60.png

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *