Jalat kuntoon ultralle viikolla 14

Viimeistään nyt, 46 vuorokautta ennen NUTS karhunkierrosta, on aika alkaa laittaa jalat ultrakuntoon.  Siis aivan konkreettiseti jalkaterien ihonhoito on ainakin minun kohdalla aloitettava ajoissa, jotta saan näihin koppuraisiin ja kovettumaisiin jalkoihin edes jotakin pehmeyttä ennen Karhunkierroksen ultraa. Rakkoja muodostuu huomattavasti helpommin sellaisiin kohtiin jalkaterissä, joissa on kovettumia, joten niistä pitäisi päästä mahdollisimman hyvin eroon. Voi tosin minun kohdalla olla mahdoton tehtävä, mutta kuitenkin, mitä pehmeämmäksi saan jalkaterän ihon, sitä paremmat mahdollisuudet on päästä vähemmillä rakoilla…. Aloitin kovettumataistelun kuorintasukilla, joita pidetään tunti jaloissa ja sen jälkeen odotellaan , että ”vauvanpeppu”-jalkat ilmaantuvat 10-15 päivän kuluttua, Itse en aivan luota yhden tuotteen voimaan, vaan ainakin suunnittelen saavani jalkoihini kerran päivässä kovettumavoidetta , joka pehmentää jalkoja seitsemän päivän kuluessa. Aloitin hoidon jo nyt, jotta voin vaikka uusia käsittelyn, jos totean ettein saa toivottua tulosta ensimmäisellä käsittelykerralla… Tästäpä se pehmoisten jalkojen metsästys alkakoon 😬.

Olen minä muutakin tehnyt, kuin vain jalkoja voidellut, eniten jalkoja totuttelen ultralle aivan juoksemalla. Maanantaina satoi lunta taivaan täydeltä ja se sai jopa minut tällä kertaa siirtymään juoksumatolle salille. Jos harjoitteluohjelmassa ei olisi ollut vauhtitreeniä, olisin saattanut juosta lumipöpperössäkin, mutta vetojen juokseminen auraamattomilla pyöräteillä oli tällä kertaa liikaa. Juoksumatolla tein alku- ja loppuverjan välissä kuusi kahdeksan minuutin vetoa kahden minuutin kävelypalautuksilla (1:30:21, 15.1 km, avg 144 bpm). Vauhti vedoissa vaihteli 4:40 min/km – 5:24 min/km välillä Polarin analyysin mukaan. Todellisuudessa vauhti saattoi olla jotakin muuta, vaikka kellon ja juoksumaton kilometrit olivat suurin piirtein samat.

Tiistaina kävin hyvin pitkästä aikaa ystävän kanssa kävelyllä, kävelyllä siksi, että kuulumisten vaihtaminen onnistuu kävellessä huomattavasti paremmin ja matalilla sykkeillä kävellen ja kävellen myös siksi, että päivän treeniksi olin valikoinut pk1-alueella tähtävän treenin (1:30:46, 9.09 km, avg 115 bpm). Kävelyn jälkeen minulla tuli kuitenkin hiukan kiire kotiin, joten tein päivän toisen treenin kävelyn päälle juosten (20:32, 2.85 km, avg 135 bpm).

Keskiviikkona juoksin ensin kokoukseen (15:17, 2.58 km, avg 140 bpm) ja kokouksen jälkeen tein suunnitelmissa olleen treenin, peruskestävyys alueella juoksua ja juoksun loppuun kymmenen lyhyttä vauhtivetoa (1:05:06, 10.03 km, avg 140 bpm).

Torstaina vuorossa oli matalatehoinen peruskestävyystreeni juosten (50:05, 6.73 km, avg 128 bpm) ja perjantaina tein pitkästä aikaa niin sanotun blokkipitkiksen, jossa vaihdeltiin eri sykealueiden harjoituksia lenkin aikana. Harjoituksessa oli kilometrin vetoja, mutta myös pidempiä tasavauhtisia vauhtikaksoja (2:38:45, 24.62 km, avg 139 bpm). Vauhtijakson vaihtelua seuratessa lenkki meni ihmeen sukkelaan ja jotenkin pääsi aivan yllättämään, että lenkki loppui näinkin lyhyeen. Olen tosin juossut viime aikoina pidempiä pitkiksiä, joten tämän viikon pitkis oli lyhyempi, mutta tehoiltaan rankempi.

Lauantaina palauttelin hyvässä seurassa ja hyvillä mielin edellisen päivän pitkikseltä ja sunnuntaina olinkin jo aivan valmis taas ”radalle”. Sunnuntain treeni oli tällä viikolla pk2-harjoitus lopun lyhyillä vauhtivedoilla. Vesi- ja räntäsade oli sulattanut pyörätiet ja sainkin juosta lenkin kevyesti  nautiskellen asfalttitiellä rullailusta (1.03:51, 11.01 km, avg 140 bpm). Vaikka keskisyke oli hiukan ehkä liian korkea, juoksu tuntui rennolta ja hyvältä, kevyeltä.

Viikko on tuntunut oikein leppoisan mukavalta juoksuviikolta, johon olen saanut  liikuntaa mahtumaan kymmenen tuntia. Kokonaisuudessaan kilometrejä kertyi 84.9, joista juoksua 73 kilometriä. Olen pystynyt juoksemaan hyvin alkuvuoden aikana ja toivon todella, että sama kehitys jatkuu, innolla odotan jo seuraavan viikon treenejä 😊.

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

hyvinvointi terveys liikunta oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *