Järvet jäätyy ja posket punehtuu viikolla 46

Tällä viikolla tuntuu talvi oikeasti tulleen myös tänne Kajaaniin. Pakkanen kiristyy ja nipistelee jo mukavasti poskia, aiheuttaahana se pientä päänvaivaa lenkille lähtiessä. Vaikka olen mielestäni jo kokenut talvilenkkeilijä, joudun joka syksy aina uudestaan ihmettelmeään, mitä vaatetta sitä pitäisi mihinkin säähän laittaa. Usein ilmojen kylmetessä helposti laittaa jopa liikaa vaatetta päälle kylmyyttä pelätessä ja lenkillä onkin sitten aivan liian kuuma. Itse siirryn usein viimeistään pakkasten alkaessa merinovillavaatteiden käyttöön, käytän tosin merinovillaa toisinaan kesälläkin. Talvijuoksuhousuihin olen siirtynyt jo hetki sitten, mutta toppahame odottaa kaapissa kovampia pakkasia.

Maanantaina en ehtinyt oikein kunnon lenkille, kun piti hoitaa järjestötoimintaa lasten harrastusten osalta, joten käytin hyödyksi matkat kokoukseen ja kävelin ne molempiin suuntiin. Yhteensä päivään tuli siten liikuntaa noin tunnin verran. Tällä viikolla on hiukan tuntunut siltä, että harratukset haittaa liikuntaa, kun tiistainakin juoksut piti suunnitella laulutunnin mukaan. Juoksin siis laulutunnille (30:04, 4.27 km, avg 138 bpm) ja hieman pidemmän reitin kautta takaisin kotiin laulutunnin jälkeen (41:41, 6.48 km, avg 136 bpm).

Keskiviikkona hipsuttelin juosten salille (25:03, 4.02 km, avg 137 bpm) ja salilla oli pitkästä aikaa vuorossa jalkapäivä (1:03:55, avg 105 bpm). Jalkapäivänä kärsivällisyyttä koetellaan sarjojen välisillä palatuksilla ja varsinkin isompien painojen maastavedossa kaiken maailman vetoremmien asettelun askartelulla. Lähes maksimivoimaa tehdessä nuo remmit ovat kuitenkin  välttämättömät, koska muuten en saa otetta pysymään tangossa, vaikka jaloissa voimaa isompiin painoihin olisikin. Kotiin kävelin sitten hiukan hyytelöjaloilla kaiken jalkatreenin jälkeen (15:41, 1.44 km, avg 117 bpm).

Torstaina saimme sukulaisia Lapista vieraaksemme, saimme nauttia yhteisistä hetkistä ja iloisesta olemisesta. Matkasimme Tatun ja Patun Suomi-pelin avulla Vironlahdelta Kilpisjärvelle ja Närpiöstä Ilomantsiin. Vauhdikas päivä, mutta liikunnan puolesta sain pitää mukavassa seurassa lepopäivän. Perjantaina aamupäivä meni muita touhuja touhuillessa, mutta iltapäivällä pääsin jo tavaksi muodostuneelle pitkälle lenkille (2:04:21, 19.01 km, avg 141 bpm). On ollut nyt viime aikoina mukava huomata, että parinkymmen kilometrin lenkki hieman korkeammillakin sykkeillä onnistuu oikeastaan tuosta noin vain, eikä palautumiseen tunnu menevän kovinkaan paljon aikaa. Kertoo siitä, että keho on jo hyvin tottunut rasitukseen ja kunto vaikuttaa olevan aivan kohdillaan. Välillä hämärtyy ajatus siitä, ettei aivan jokainen nelivitonen juokse tuosta noin vain parinkymmen kilometrin lenkkejä. Toisaalta, miksipä verrata itseään hyvässä tai pahassa muihin, tämä elämäntyyli ja tämä harrastaminen tuntuu nyt itselle hyvältä ja koska se on pääosin terveellistäkin, niin antaa mennä vaan 😄.

Lauantaina  kävimme aamupäivällä oikein ostoslistan kanssa shoppailemassa kaupungilla ja ostosreissun jälkeen juoksin jo pimenevässä illassa kaupungin jouluvalaistusta ihaillen lenkin (1:15:16, 11.2 km, avg 134 bpm). Sunnuntaina pakkanen paukkui jsiis o aivan kunnolla (-10 c) ja lenkille lähdin puoli kolmen maissa, että ehdin vielä aurinkoiseen aikaan liikenteeseen (1:03:05, 10.3 km, avg 144 bpm). Aurinko kultasi maisemaa (ensimminen kuva) ja pakkanen nipisteli poskia. Olin oikeastaan aivan innoissani hieman kovemmasta pakkasesta, vähän kuin lapsi ensilumen aikaan. Välillä aivan hämmästytän itseänikin sillä, miten paljon nautin näistä vuodenaikojen vaihtumisesta ja joka vuosi aina uudestaan iloitsen luonnon muutoksesta eri vuodenaikojen kohdalla.

Tämä viikko piti olla kevyt viikko, kevyeltä se on tuntunutkin, vaikka nyt huomaan, että olen kuitenkin liikkunut aivan kohtuullisesti 8 tuntia 17 minuuttia . Matkaa viikon liikkumiseen kertyi yhteensä 62.75 kilometriä ja  juoksua 55.8 kilometriä. Viikko ei ehkä näyttäydy kovin kevyenä edes itselleni, mutta kevyeltä se on kuitenkin tuntunut.

Hei, laitan muuten  Black Week -postauksen ensi viikolla, pysyhän linjoilla 😉.

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.


blogit-150x60.png

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *