Joka sään juoksua viikolla 33

En ole ajatellut olevani ulkoilmaihminen. Lapsena minua sai usein patistella ulos, nuorena harrastin aerobicia, opiskelijana salia ja jazztanssia. Olen toki harrastanut myös partiota ja laskettelua, myöhemmin telemarkia. Olen käynyt vaelluksilla ja nauttinut tähtitaivaasta kävellen kaverin kanssa pitkin kylänraittia edestakaisin. Mistähän sekin idea on tullut, että en muka ole ulkoilmaihminen? Nykyisin minua ei saa pysymään poissa lenkiltä mikään sää 😃. Tällä viikolla sää onkin ollut varsin vaihteleva, välillä on ollut ukkosen uhkaa, toisinaan on satanut ja paistanut yhtä aikaa ja erikseen ja loppuviikosta ilma alkoi olla jo helteinen.

Maanantait olen tällä uudella ”harjoituskaudella” halunnut jättää juoksuvapaaksi. Useimmiten juoksua tulee paljon viikonloppuna ja maanantaina uuden työviikon stressi laittaa kapuloita rattaisiin. Tein pitkästä aikaa kunnollisen kotitreenin maanantain kunniaksi (40:33, avg 115 bpm).

Tiistaina juoksulenkki typistyi lyhyeksi lönkyttelyksi urheilukenttää ympäri (16:34, 2.02 km, avg 142 bpm), kun nuorimmainen tyttö oli kesän viimeisissä yleisurheilukilpailuissaan. Halusin olla tietysti mukana seuraamassa juoksua ja pituushyppyä, joten omat juoksut saivat jäädä vähemmälle ja tein samalla juoksutekniikkatreenejä, kun tyttö odotteli omaa vuoroaan.

Keskiviikkona tein intervallitreenin, jossa oli kolme kuuden minuutin vetojaksoa kahden minuutin palautuksilla (45:07,7.66 km, avg 148 bpm). Vetojen vauhdit sain hyvin nousujohteisiksi (1. 5:12 min/km, 2. 4:53 min/km, 3. 4:44 min/km), sykkeet puolestaan huiteli aivan omissa sfääreissään… Lenkin ja lyhyen kävelyn jälkeen tein illalla vielä yhdessä esikoisen kanssa venyttelysarjan (11:09, avg 94 bpm).

Torstaina tein lyhyen peruskuntolenkin selvästi edellisen päivän vetotreeneistä väsyneillä jaloilla (53:35, 7.01 km, avg 126 bpm).

Perjantaina tuuppasin lapset kouluun ja lähdin itse pitkälle lenkille (2:33:23, 24.35 km, avg 145 bpm). Suurimman osan lenkistä juoksin yksin ja kuuntelin innoissani äänikirjaa. Välillä tuntuu, että lenkille on päästävä osin siitäkin syystä, että saan rauhassa kuunnella äänikirjoja. Tämän vuoden aikana olen tähän mennessä kuunnellut 84 äänikirjaa ja muutama on tälläkin hetkellä kesken. Loppupuolella lenkkiä sain seurakseni juoksukaverin, siinäpä sitä olikin sitten sitä oman elämän äänikirjaa tarjolla puolin jos toisinkin 😀.

Lauantaina tein hieman lyhyemmän lenkin (55:20, 8.8 km, avg 147 bpm) iltasella, kun oli päivä nautittu lasten kanssa Linnanvirta-tapahtuman ohjelmasta. Pojan yksi suosikeista taisi olla Rajavartioston kaluste-esittely torilla ja meidän kaikkien yhteinen suosikki oli Kainuun liikunnan järjestämä tehtävärastiseikkailu Kajaaninlinnassa.

Sunnuntaina iltapäivästä pääsin nauttimaan ehkä kesän viimeisistä hellekeleistä polkujuoksun parhaudessa (1:11:00, 10.54 km, 147 bpm). Löysin uusia reittejä lähimetsästä ja kivikon mahdollista rakkakivikkotreeniä varten… Ilta meni  pitkästä aikaa ruohonleikkuria työnnellessä.

Viikko on mennyt ihmeen nopeasti – kuopus aloitti koulunsa ja tuli perjantaina kotiin hieman surumielisenä. Kyselin, mikä on ja hän kertoi surevansa sitä, että ensimmäinen kokonainen kouluviikko oli jo ohi. Lohduttelin pientä, että näitä kokonaisia kouluviikkoja on kyllä edessä vielä satoja ja taas satoja 😆. Juoksukilometrejä viikkoon on tullut 60.4 ja aikaa liikkumiseen olen käyttänyt 8 tuntia ja 34 minuuttia. Toivoisin voivani lisätä tuntimäärää noin kymmeneen viikossa,  ei ehkä lisää juoksua, mutta tukevaa ja palauttavaa liikuntaa tarvitsen enemmän.

Ihanaa tulevaa viikkoa toivotellen,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä – Facebook // Instagram // Twitter // 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *