Jouluisia touhuja ja juoksentelua viikolla 50


Tällä viikolla joulutouhut ovat alkaneet näkyä elämässä, lahjojen metsästystä (todellakin metsästystä), joululevoinnaisia ja tanssijoiden joulunäytöstä. Erityisesti tuohon lahjatouhuiluun, olen saanut menemään paljon aikaa. Toisaalta nautin siitä, että saan ja pystyn toteuttaa lasten joululahjatoiveita ja auttaa muita toteuttamaan näitä lahajatoiveita, toisaalta saan siihen kulumaan yllättävän paljon aikaa, kun etsin halvempaa ja juuri sitä oikeaa… Olen toki myös neulonut ja muutenkin touhuillut paketteja postiin, pipareita ja piparitaloa lasten kanssa. Nyt maalaisleipä tekeytyy uunissa. Luulen, etten ole mitenkään erityisen jouluihminen, mutta kaikenlaista touhuilua olen silti itselleni kehitellyt leipien lepomisesta lähtien. Välillä hämmästytän itseänikin, miten paljon kaikkea haluan tehdä yhteistä juhlaa varten.

Maanantaina kävin kevyellä lenkillä (1:01:09, 9.38 km, avg 127 bpm), koska tiesin että tiistaina olen ihailemassa tyttärieni balettiesityksiä eikä aikaa omaan liikkumiseen tiistaina ole. Oli niin ihana, että he pääsivät  vihdoinkin esiintymään yleisölle pitkästä pitkästä aikaa.

Keskiviikkona kävin juoskulenkillä (1:04:36, 10.07 km, avg 133 bpm) ja sen jälkeen sain verrytellä vielä vartin verran kolailemalla kotipihalla. Torstaina  oli vuorossa salitreeni, jonka alkuverryttelynä juoksin hetken juoksumatolla (15:16, 2.58 km, avg 122 bpm). Juoksumaton kilometrit olivat hiukan mittaria vähäisemmät, mutta ero oli näin lyhyessä treenissä vain muutama sata metriä. Salilla tein pääasiassa voimatreeniä jaloille jakeskivaratalotreeniä (50:18, avg 106 bpm).

Perjantaina  tein pitkästä pikästä aikaa semmosen itselleni kunnollisen pitkiksen (2:47:01, 25:05, avg 136 bpm). Sää oli oikein mukavan leppoisa talvinen pikkupakkanen. Lenkki tuntui hyvältä, vaikka keskisyke jäi himpun liian korkeaksi. Sivistin itseäni Yle Areenan pieleen mennyt historia ja 12 diktaattoria -ohjelmilla. Voin suositella molempia sarjoja, paljon kiinnostavaa keskustelua ja ajattelelmisen aihetta.

Lauantaina juhlimme yhdet täysi-ikäisyysjuhlat, leivottiin kotona pipareita, käytiin lahja- ja ruokaostoksilla ja illalla kävin palauttavalla ja rennolla kävelyllä (54:04, 5.87 km, avg 110 bpm). Sunnuntaina ehdin kaiken touhun keskellä käydä vielä yhdellä virkistävällä ulkoilulenkillä ihmettelemässä kaupunkia kuun loisteessa (1:27:43, 13.01 km, avg 132 bpm). Näin kirjoitettuna viikko kuulostaa kovinkin kiireiseltä. Välillä monen touhun yhtäaikainen tekeminen onnistuu hienosti, mutta tässä pyykivuoren vieressä istuskellessa huomaan, että aivan kaikkea en ole kuitenkaan hoitanut… Onneksi se ei haittaa 😄. Mieluummin vietän aikaani lenkillä ja otan muuten hieman rennommin tai ainakin valitsen ne touhut, jotka ehdin tehdä lenkkeilyn lomassa…

Tämän viikon liikuntatunnit ovat 8 tuntia 35 minuuttia ja juoksua viikkoon on tullut 60.1 kilometriä, kokonaisuudessaan kilometrejä on kertynyt 66.5, juoksun lisäksi kävelyä ja pihan hinkkamista kolalla. Ensi viikko onkin jo jouluviikko. Lahjat on jo hallussa, leipomista ja muita jouluruokien valmistamista riittää, mutta aikaa liikkumiseenkin riemukseni riittää.

Oikein ihanaa joulun odotusta,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *