Joulun juoksut viikolla 52

Jouluviikko alkoi vielä muutamalla työpäivällä. Maanantaina ja tiistaina taivaalta tippui vesiräntää ja aloin jo huolestua valkoisen joulun puolesta. Olin luvannut lapsille, että jouluna on lunta ja vesisade sulatti kovalla vauhdilla lumikasoja. Onneksi lumi kuitenkin pysyi kotipihassa ja lunta alkoi loppuviikosta tulla jo hieman lisääkin ja näin pystyin pitämään lupaukseni… 😬 Joulua on juhlittu perheellä, nautittu yhdessäolosta, pelailtu yksin ja yhdessä, ulkoiltu, juostu, kävelty, tehty oikeastaan kaikkea tavallista vähän rauhallisempaan rytmiin ja enemmän herkutellen.

Maanantaina minulla oli töitä, lapset olivat jo lomalla, lasten viimeinen koulupäivä oli viime viikon perjantaina. Pidin maanantain tavalliseen tapaan lepopäivänä. Tiistaina oli viimeinen työpäivä tänä vuonna ja ennen loman alkua, iltasella kävin rauhallisen kympin lenkin loman kunniaksi.  (1:14:31, 10.05 km, avg 130 bpm).

Keskiviikkona tein muutamat vielä ennen aattoa tehtävät jouluvalmistelut ja oikein hyvin ehdin myös käydä nauttimassa lenkkeilystä  päivänvalon aikana (1:40:55, 13 km, avg 132 bpm). Torstaina oli jouluaatto,  joka vietettiin rauhallisen perinteen mukaisesti. Aamupäivällä tein muutamat päivällisen valmistelut, jotka piti tehdä saman päivän aikana, saunaa, jouluaaton hartaus ja joulupäivällinen. Lapset odottivat jo kovin joululahjojen avaamista. Paketeista paljastuikin varsin toivottuja lahjoja ja minäkin sain lahjoja, joita tarvitsin, mutta en ollut edes osannut toivoa – Sain muun muassa Craftin windstopper -pitkähihaisen ja hierontalahjakortin, molemmat tulivat todelliseen tarpeeseen ja windstopperia olen jo ehtinyt pakkaslenkillä testatakin ja hyväksi todeta.

Perjantaina nukuin pitkään ja nautin joulun rauhasta. Kävin juoksemassa sekä tiellä että lumisilla poluilla (1:13:35, 10.11 km, avg 139 bpm), nautin kovasti poluilla juoksemisesta. Juoksun jälkeen sain hetken kolaillakin pihalla, kun olimme vihdoin saaneet vähän lissä lunta. Tänä vuonna en ole montaakaan kertaa päässyt kolailemaan, kun lunta on tullut sen verran vähän.

Lauantaina  kävin juoksentelemassa osin poluilla (1:21:31, 11.2 km, avg 137 bpm) ja juoksun jälkeen tein pientä kuntopiiriä lähinnä keskivartalotreenin muodossa (30:04, avg 113 bpm). Sunnuntaina juoksin viikon pisimmän ja vauhdikkaimman lenkin (1:44:45, 15.7 km, avg 144 bpm). Enpä tiedä, onko yhtään viisasta juosta vauhdikkainta lenkkiä viikon pisimpänä lenkkinä, ei tuo minun vauhti tällä vauhdikkaimmallakaan lenkillä kovin kova ollut, joten tuskinpa tästä ainkaan haittaa on, ehkä enemmänkin vähän karstoja koneesta, jotta pääsen sitten vuoden alusta aloittmaan vauhtien ja kestävyyden metsästämistä oikein kunnolla. Iltasella kävin lasten kanssa hetken laskemassa mäkeä, olin tosin sen verran jumissa juoksusta, että pulkassa kramppasivat molemmat nivuset, joten ei minusta kauheasti iloa ollut mäenlaskussa…

Viikon kokonaiskilometreiksi kertyi 62.8, joista juoksua oli 60.1 kilometriä. Aikaa liikkumiseen käytin kahdeksan ja puoli tuntia. Ensi viikolla on vielä muutama päivä aikaa keräillä kilometrejä ja liikuntatunteja vuoteen 2020, onpa mielenkiintoista nähdä millainen liikuntavuosi tästä monella tavalla poikkeuksellisesta vuodesta tulee.

Oikein mukavaa ja rentouttavaa vuoden viimeistä viikkoa toivotellen,

-Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä  sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *