Joulun valmistelua viikolla 51

Joulu tulee tänä vuonna jotenkin aivan yllättäen, lomankin alkoi ja jouluaatto on jo huomenna… Toisaalta on mukavaa, että en ole juurikaan ehtinyt stressata koko joulusta ja silti se näyttää tulevan aivan yhtä ihanana ja lapsia hykerryttävänö kuin stressilläkin – parempi siis tämä vaihtoehto. Tälläkin viikolla olen siis ehtinyt aivan loistavasti juoksennella ympäriinsä ja toden totta valmistellut hiukkasen jouluakin, muutama paketti on vielä pakettimatka ja huomenna jouluruoka valmistuu lähes itsestään, hah :). No se on sitten huomenna. Päivät ovat hieman sekaisin ja luulin että huomenna on sunnuntai, joten postauksen kirjoittaminen jäi iltaan. 

Maanantaina kävin töiden jälkeen juoksemassa mukavan peruskuntolenkin illan pimentyessä (1:35:19, 12.4 km, avg 133 bpm) ja tiistaina kävin kympin lenkuran kaupunkimaisemissa aikaan 1:12:49, keskisykkeellä 136 bpm. 

Keskiviikkona tein vauhtikestävyystreenin (45:20, 7.4 km, avg 154 bpm), jossa lämmittelyn jälkeen juoksin kolme kymmenen minuutin jaksoa, niin että ajattelin kiihdyttäväni vauhtia jokaisen kymmenminuuttisen jälkeen – Polarin data kertoi karua totuutta: ensimmäisen jakson keskivauhti oli 5:17min/km, toisen 5:18 min/km ja viimeisen 5:19 min/km… Keskisyke jaksojen edetessä kohosi kyllä huomattavasti. Miten tämä vauhtien treenaaminen voi olla taas näin vaikeaa? Luulin muka juoksevani aivan kohtuullista ja vauhtia ja jopa kiihdyttäväni… 😀

Torstaina pidin täysin lepopäivän ja jäin hyvillä mielin joululomalle. Edellisen päivän nopeampi juoksu sai vanhan vaivan vasemman jalan pakaran alueella ärtymään ja varasin saman tien ajan osteopaatille tammikuulle. Perjantaina oli taas vuorossa viikon virallinen pitkis, kuopuksella oli viimeinen eskaripäivä ennen joululomaa, samoin koululaiset tulivat kotiin upeiden todistusten kanssa joululomaa viettämään, ennen sitä ehdin siis käydä mukavan hitaan parikymppisen nauttien upeasta auringonnoususta pikkupakkasessa juoksujoulukalenteritunnilmissa (2:41:22, 21.12 km, avg 136 bpm).

3A1964DD-BB48-4E5C-85AB-2802D43EDC14.pngLauantai-iltana oli vihdoinkin oikein kunnon pakkanen, jopa -17˚c, ja lähdin innosta piukeana lyhyelle lenkille nauttimaan pakkaslumen narskumisesta kenkien alla (1:01:28, 8.25 km, avg 138 bpm). Olen ehtinyt siis jo odotella pakkasia – juoksu pakkasessa on todella ihanaa ja nautinnollista, mutta täällä kotona, huonosti eristetyssä rintamamiestalossa, pakkanen ei kuitenkaan ole niin toivottu vieras (tätä kirjoittaessa mietin jo sormikkaiden kiskomista käsiin…). Sunnuntaina pääsin vielä nauttimaan huurteisesta juoksutunnelmasta parin tunnin ajan (2:00:37, 16.57 km, avg 139 bpm). Ehdin myös pilkkoa juureksia jouluruukkuun, paistaa torttuja ja rakennella legoillakin hetken. 

06B2E7C9-EF55-4804-9586-0AEDB589D031.png

Tämän viikon saldo juoksuissa on sata metriä enemmän kuin viime viikolla, 75.8 kilometriä, ajassa 9 tuntia ja 17 minuuttia. Uusi viikkoennätys taas tälle vuodelle, tämähän alkaa olla jo tapa ja mukava tapa onkin. Olen todella iloinen siitä, että keho antaa minun juosta tällaisia kilometrejä. 

Joulu tulee, hiljennymme yhteiseen joulun viettoon täällä kotona, uutta vuotta vietämme sitten sukulaisten kanssa Muoniossa. Oikein rauhallista, mukavaa ja riemullista joulua teille kaikille <3.

6B0962EE-C6CA-45F4-97D3-16DFEADAED60.png

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua tai ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Bloglovin’ -sivustoilla. 

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä – FacebookInstagramTwitterYouTube

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *