Joulun viettoa viikolla 51


Jouluviikko; valmisteluja, siivousta, ostoksia,  konserttia ja kaikenmoista touhua ja tohinaa. Ehdin muutaman kerran kuitenkin lenkillekin. Mitään suuria suunnitelmia tai stressiä en tälle viikolle suunnitellut, silti lapset olivat sitä mieltä, että äiti stressaa ja touhottaa 😆. Itse olen mielestäni ottanut varsin rauhallisesti ja jopa nautiskellut joulun valmistamisesta. Aattohartauteen ajaessa kyselin lapsilta, mikä joulussa on mukavinta ja siinä itse pohtiessa jotenkin tulin siihen tulokseen, että tässä joulun tohinassa yllättäen on mukavaa tehdä ruokia, joista tietää pitävänsä ja joita sitten yhdessä joulun aikana maistellaan. Ruokaa tehdessä jotenkin nautin siitä odotuksen tunteesta ja ajatuksesta, miten hyviä ruokia saan valmistaa ja miten niitä voimme sitten yhdessä syödä. Meidän joulupöytään kuuluvat pororullat, hedelmäinen joulusalaatti, Lapin leipä, jouluruukku (sisältää mm porkkanaa ja lanttua), mustaherukkakakku ja tänä vuonna käristys pääruokana. Perinteisiä jouluruokia meillä ei juurikaan syödä, yksi lapsista vaati porkkanalaatikkoa, sen ostin kaupasta.

Maanantaina oli kahden lapsemme musiikkiluokkien , Kajaanin keskuskoulun musiikkiluokkien, joulukonsertti, jossa toinen tyttäremme pääsi myös laulamaan soolon. Päivä meni töissä ja se lyhyt hetki, jonka ehdin olla kotona, meni pitkälti silittäessä…  Konsertissa saimme nauttia aivan upeaa kuorolaulua ja todella virittäytyä joulun tunnelmaan laulujen suunnattoman sanoman ja riemun kautta. Vanhimman lapsen luokan vanhempien tehtävä oli siivota sali, joten päivän treeninä kanniskelin pöytiä ympäri koulua ja kuorokorokkeita pommisuojaan korkkarit jalassa.

Tiistaina kävin juoksulenkillä (1:15:42, 10.09 km) peruslenkilläni ja keskivikkona oli viimeinen työpäivä ennen joulua, liikunnaksi kolailin pihaa ensin varttitunnin ja lähdin sen jälkeen hieman lyhyemmälle lenkille (1:00:31, 7.6 km). Torstaina ehdin lenkille (1:05:55, 10 km) ja valmistelemaan joulua laipomalla ja shoppailemalla. Myös perjantaina oli paljon valmisteluja mutta myös aikaa liikunnalle, juoksulenkin merkeissä (1:08:18, 10.7 km).

Lauantaina tekemistä ja touhua riitti aivan koko päiväksi. Vietimme perinteistä joulua twistillä erityisesti jouluruokien osalta ja omalla perhellä maustettuna fammon vierailulla. Joululahjoja tuli toiveiden mukaan ja myös sukulaiset olivat muistaneet lapsia. Minun ainoa toive oli toimiva sykesensori ja sainkin lahjaksi Polarin optisen verity sense  sykesensorin. Nyt pääsen vihdoin testaamaan oikeat sykkeet, saattaa tosin olla, että sensorin kanssa sykkeet ovat jopa korkeammat kuin rannesykemittauksella… Sunnuntaina juoksin viikon pisimmän lenkin nautiskellen upean ihanasta ilmasta (1:35:05, 15.04 km) ja auringon pilkahduksestakin. Liikuntaa viikkoon kaiken kiireen keskellä mahtui vaivaiset 6 tuntia 45 minuuttia, matkaa tuohon aikaan karttui kuitenkin mukavat 55.9 kilometriä, joista juoksua 53.4 kilometriä.

Seuraavalla viikolla lähdemme jatkamaan lomaa Lapin maisemiin Muonioon. Mietin jo etukäteen, miten paljon vaatetta pitää ottaa mukaan, että kunnon pakkasella pystyy lähteä lenkille. Tämä talvi on ollut täällä Kajaanissakin aivan hämmästyttävän leuto eikä yli kymmenen asteen pakkasia ole ollut kovin maontaa kertaa eikä pitkään, kylmimmillään pakkanen on käväissyt reilussa – 15 asteessa. Seuraava viikko onkin jo koko vuoden viimeinen viikkoa. Jännityksellä odotan, kuinka paljon liikuntaa tähän vuoteen on kertynyt, niin juoksukilometrejä kuin liikuntatuntejakin, niitä alan tässä viikolla tutkailla ja tarkastella, samalla on myös aika kääntää katse tulevan kauden suunnitelmiin. Jospa saan jonkun poastauksen vielä kirjoitettua tämän vuoden puolelle tai viimeistään sitten uuden vuoden alkuun.

Levollisia välipäiviä ja omannäköistä joulunaikaa toivotellen,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.


blogit-150x60.png

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *