Juoksuhaasteesta viis viikolla 30

Tällä viikolla olen ollut aivan lomalla, vaikka miehellä työt jo alkoivatkin. Viikko on ollut mukavan rento ja olen keskittynyt keräämään juoksuhaaste 2018:n haasteita, kun treenikin on mennyt vielä palautumista silmällä pitäen.

Maanantaina olimme koko päivän Alahärmässä Power Parkissa. Todella loistava huvittelupaikka koko perheelle! Helteistä oli ja varjoja etsittiin, kuopus totsesikin isälleen, että isä on maailman paras löytämään varjoja :). Minä nautin auringosta, mutta nyt täytyy kyllä myöntää, että loppupäivästä etsiskelin minäkin varjoja.

Tiistaina, miehen viimeisenä lomapäivänä, menimme Sotkamon upealle Hiukan uimarannalle nauttimaan huikaisevan lämpimästä järvivedestä. Perhe tiputti minut autosta Vuokatissa ja juoksin uimarannalle (38:01, 6.73 km, avg 155 bpm *21). 

Keskiviikkona oli lepopäivä juoksusta, mutta Hiukan uimarannalle menimme edelleen nauttimaan kesästä. Tämä kesä on ollut aivan ihmeellisen upea ja sanoinkin yhdelle ystävälle, että tämän kesän lämmöillä kestää vaikka yhden vähän huonommankin kesän, jos sellainen ensi vuonna sattuu tulemaan.

Torstaina juoksin ensin urheilukentälle lähes kokonaan alamäkeen (16:56, 2.33 km, avg 124 bpm) ja juoksin sitten urheilukentän radalla (*30), jossa testailin myös 400 metrin vauhteja (*31). Helteinen ilma ja palautumisen keskeneräisyys tuntui juoksussa, mutta aivan mukavan kohtuulliset vedot sain silti vedettyä (1veto: 3:53 min/km, 2 veto: 3:53 min/km, 3 veto: 4:07 min/km, 4 veto: 4:14 min/km). Yhteensä juoksin radalla 6.07 kilometriä aikaan 35:03, keskisykkeellä 152 bpm. Juoksin vielä kotiin lähes koko matkan ylämäkeen (16:34, 2.42 km, avg 145 bpm).

Perjantaina työntelin kelaleikkuria (1:00:33, avg 107 bpm) kotipihalla ja tein iltasella coretreeniä ulkona. Osan coretreenistä tein seisten ja osa treenistä oli hiit-treenin tyyppistä (40:07, avg 112 bpm).

Lauantaina olimme perheellä reissussa, illalla kotiin saavuttuamme ja lasten mentyä nukkumaan lähdin yöjuoksulle (*32). Matkaan lähdin puoli yhdentoista jälkeen ja kotona olin hieman puolenyön jälkeen (1:21:54, 12.05 km, avg 136 bpm). Oli huikaisevan ihanaa juosta rauhallisella puistoalueella usvan keskellä ja ihmetellä lämmintä ja kuulasta kesäyötä.

Sunnuntaina työntelin taas peruskuntotreeninä telaleikkuria (1:30:06, avg 113 bpm) ja kokeilin vastaleikatulla nurmikolla juoksua paljain jaloin (*22). Tein nurmikolla vain lyhyen pyrähdyksen (5:39, 0.51 km, avg 139 bpm). Sen jälkeen lähdin vielä pienelle muka palauttavalle lenkille, joka ei aivan palauttavana treeninä kyllä pysynyt (43:03, 6.09 km, avg 136 bpm). Minulle parasta palauttavaa treeniä taitaa olla tuo telaleikkurin työntely :). 

Yhteensä treeniä ja kilometrejä tälle viikolle siis kertyi 38.7 ja aikaa liikuntaan meni seitsemän tuntia ja kahdeksan minuuttia. Juoksukilometrejä kertyi 36.2. Juoksuhaaste 2018 haasteista suorittamatta on enää neljä haastetta. Yksi haasteista täyttyy syksyllä, silloin olen juossut saman lenkin kaikkina vuodenaikoina. Haaste - juokse Cooperin testi, saattaa jäädä virallisesti suorittamatta, mutta aivan varmasti käyn sen radalla syksyn aikana vetämässä. Haaste - aseta itsellesi juoksutavoite ja juokse siihen on jo toisaalta saavutettu (37), koska suoriuduin Pallas - Hetta polku-ultrasta ehjällä juoksulla, aivan liian utopistisesta aikatavoitteesta kuitenkin jäin. Haaste - juokse vähintään tunnin ajan pitää pystyä puhumaan vauhdilla, on vielä työn alla. Toisinaan tuntuu, että juostessa tuon haasteen saavuttaminen on mahdoton, kävisikö kävely? ;)

Okein mukavaa alkanutta viikkoa ja lämpöisiä ajatuksia. Itse vietän viimeistä lomaviikkoa nauttien täysin siemauksin ja keräillen ihanan helteisiä tunnelmia syksyn ja talven varalle <3

- Maijaliisa

*Numerot ovat juoksuhaaste 2018:n suoritettuja haasteita: 21. Juokse rannalle, 22. Juokse paljain jaloin, 30. Juokse radalla, 31. Juokse 400 metriä kovaa ja ota aikaa, 32. Juokse yöllä.

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua tai ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Bloglovin' -sivustoilla. 

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä: 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube

 

 

Kommentoi