Juoksujoulukalenterin yritelmä viikolla 49

Juoksuopiston Mikko kehitteli viime vuonna itselleen juoksujoulukalenterin, jossa hän juoksi jokaisena joulukuun päivänä jouluaattoon asti päivän numeroa vastaavan kilometrimäärän. En missään vaiheessa ole kuvitellut onnistuvani tai edes ehtiväni juoksemaan koko joulukalenteria, on tässä ennen joulua hieman muutakin tekemistä… Mutta ajattelin, että voisin näin alkukuusta hieman yrittää juosta joulukalenterin tapaisesti ja vaikkapa vähän epäjärjestyksessäkin napsia muutamia päiviä. Jo ensi viikolla kalenterin suorittaminen alkaa tuottaa huomattavia vaikeuksia, sillä lasten baletin joulunäytökset vievät kahden päivän illat lähes täysin ja kolmas ilta menee musiikkiluokkalaisen joulukantaattiesityksessä. 

Tämä viikko oli puolestaan varsin helposti toteutettavissa: 

Maanantaina tein multisport-harjoituksen Vantage V:n harjoitusohjelmasta, juoksin ensin juoksumatolla 3 kilometriä (19:03, 3.02 km, avg 137 bpm) ja sen jälkeen tein salitreenin, jossa pääosassa oli coretreeni (1:11:45, avg 117 bpm). 

Tiistaina kävin lyhyen neljännen päivän juoksun (35:42, 4.33 km, avg 137 bpm) ja keskiviikkona juoksin vauhtikestävyystreeninä tasavauhtisen vauhtijuoksun alun lämmittelyllä ja lopun palauttelulla (32:03, 5.18 km, avg 148 bpm). 

Torstaina tein kevyen juoksun, joka venyi liian pitkäksi päivämäärään (6.) nähden (1:03:17, 7.32 km, avg 129 bpm). Perjantaina olen yleensä juossut viikon pitkiksen, mutta tämä perjantaina siihen ei ollut oikein mahdollisuutta, joten juoksin uudestaan seitsemännen päivän lenkin oikeana päivänä (53:39, 7.05 km, avg 132 bpm). 

Lauantaina kävin taas kyseisen päivän lenkin (1:08:53, 8.53 km, avg 131 bpm). Sunnuntaina pääsin pitkästä aikaa rakastamani talvisen peruskuntoharjoittelun makuun, kun lunta oli vihdoinkin tullut sen verran, että piha oli kolattava (51:20, avg 112 bpm). Kävin myös lenkillä ja vetäisin jo seuraavan päivän kilometrilenkin (1:2:57, 10.06 km, avg 130 bpm), taidan jemmata tuon yhdeksännen päivän yhdeksän kilometrin lenkin jollekin kiireisemmälle päivälle 😉

7511A619-7E62-4F90-83EE-DE0879CABC67.png

Olen juossut siis joka päivä tällä viikolla, lyhyitä matkoja, mutta niistäkin näyttää kertyvän matkaa aivan mukavasti, viikon juoksukilometrit kun olivat yhteensä 45.5 kilometriä. En edes muista milloin viimeksi olisin saanut juoksusykkeet pysymään koko viikon näin rauhallisina, tietysti lukuunottamatta tuota vetotreeniä keskiviikkona. Nyt jälkeen päin huomaan, että tällä viikolla olisi kannattanut juosta noita hieman pidempiä ensi viikon päivämäärälenkkejä ja juosta kiireisenä viikkona näitä lyhyempiä lenkkejä… Ensi kerralla sitten 🙂

06FB07BD-8F39-403C-B1C6-FD1845AF66E1.jpeg

Jo ensi viikolla siis päivät töiden jälkeen täyttyvät erilaisista joulun kiireistä, joten kalenterin juokseminen alkaa tuottaa huomattavia vaikeuksia. Suunnittelen silti, että voisin ensi viikolla juosta muutaman hieman pidemmän lenkin ja keräillä vielä muutaman joulukalenteripäivän. Kalenterin luukkuja jää siis avaamatta useampia, mutta ei se haittaa, joulu tulee silti 🙂

Miltä teistä tällainen juoksujoulukalenteri kuulostaa? 

-Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua tai ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Bloglovin’ -sivustoilla. 

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä – FacebookInstagramTwitterYouTube

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *