Kesäistä menoa ja vauhteja viikolla 34

Tälläkin viikolla sää on ollut vaihteleva, mutta pääosin ihmeen lämmin. Lyhyillä trikoilla on pärjännyt lähes koko viikon. Tällä viikolla olen myös juossut Polarin juoksuohjelman mukaan vauhdikkaampia lenkkejä ja jättänyt peruskuntotreenin hieman vähemmälle. Viikon pitkiskin meni sitten vähän överiksi aikataulu-unohduksen vuoksi…

Maanantai oli taas viikon lepopäivä. On oikeastaan tosi mukava pitää lepopäivä urheilusta arkipäivänä, töistä tullessa ei ole kiire mihinkään ja lasten kouluviikon aloitus tulee keskusteltua huolella. Myös oman viikon ensimmäinen työpäivä pääsee rauhassa laskeutumaan viikkoon, kun maanataina on aikaa rentoutua.Voisi silti olla hyvä vaikka vähän venytellä maanantaisin, jolloin takana on usein ainakin neljän juoksutreenin putki.

Tiistaina tein intervallitreenin, jossa alkulämmittelyn jälkeen oli neljä neljän minuutin vetotreeniä kahden minuutin lepojaksolla ja loppuverryttelyllä (45:03, 7.88 km, avg 154 bpm). Vauhdit intervalleissa olivat  ensimmäisessä 4:55 min/km, toisessa 4:48 min/km, kolmannessa 4:26 min/km ja neljännessä 4:24 min/km. Vauhdit ovat minun tasoiselle juoksijalle aivan hyvät, silti sitä toivoisi, että saisi vielä hiukan tikistettyä vetoja kovemmiksi.

Keskiviikkona tein juoksuohjelman mukaisen vauhtikestävyysjuoksun, jossa alkuverryttelyn jälkeen juostiin tasavauhtinen tunnin pituinen vauhtitreeni  (1:10:46, 12.55 km, avg 152 bpm) ja torstaina tein ylimääräisen kevyen lenkin, jolla pääsin verryttelemääm vauhtitreeneistä väsyneitä lihaksia (50:44, 7.14 km, avg 133 bpm). Nämä kevyet lenkit juoksen mielelläni poluilla ja usein koen, että lihakset palautuvat ja vetreytyvät paremmin kevyellä lenkillä kuin pelkässä levossa.

Perjantaina oli viikon pitkis, josta tuli odotettua pidempi ajallisesti, kun välillä keskeytin lenkin ja istuin kannon nokkaan miettimään elämää. Yhteensä juoksuun meni lähemmäs kolme tuntia aikaa, vaikka juoksu itsessään oli selvästi lyhyempi (2:17:11, 18.85 km, avg 138 bpm). Kesken paluumatkan mies soitti ja kyseli, missä oikein viivyn, meillä oli muutaman minuutin päästä vanhempien vartti tyttären luokanopettajan kanssa ja tapaaminenhan oli ensimmäinen… Olin jo aivan varma etten ehdi tapaamiseen, mutta sitten pistin juoksuksi ja olinkin vain viitisen minuuttia myöhässä. Prosentuaalisesti tosin aika paljon vartin ajasta, mutta ehdin silti muutaman sanan vaihtaa ja osoittaa olevani kohtuullisen vastuullinen vanhempi, vaikka palaverin olin unohtanutkin… 😅

Lauantain lenkki oli sitten sellainen nautintolenkki, kevyttä ylimääräistä höntsäilyä ja elämän palikoiden asettelua järjestykseen (1:00:16, 8.23 km, avg 128 bpm). Hyvin ehti laitaa myös imurin heilumaaan ja kodinkoneet samalla energialla järjestykseen.

Sunnuntaina tein erikseen vauhtilenkin (55:06, 9.07 km, avg 148 bpm) ja siihen päälle loppuverkan (18:39, 2.75 km, avg 142 bpm). Juoksun jälkeen tein viikon coretreenin ja ja dynaamista venyttelyä (15:00, avg 114 bpm ja 8:17, avg 95 bpm). Liian vähälle jää nyt lihaskuntotreeni, paikkaan sen sitten maratonin jälkeen, näin lupaan itselleni. Maratoniin ei olekaan enää kuin vajaa kolme viikkoa aikaa… Hui!

Viikon juoksut olivat yhteensä 66.5 kilometriä ja aikaa liikkumiseen käytin 7 tuntia ja 21 minuuttia. Kilometrejä kertyi oikein mallikkaasti, mutta liikunta-ajassa näkyy tuo huoltavan, palauttavan liikunnan vähyys ja lihaskuntotreenin puuttuminen lähes kokonaan. Ne on saatava taas viikoittaiseen rutiiniin istutetttua viimeistään maratonin jälkeen.Nyt mennään vähän sieltä mistä aita on matalin, mutta jospa kroppa kestäisi tämän yksipuolisen rääkin vielä hetken 👍

Iloa viikkoosi,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä – Facebook // Instagram // Twitter // 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *